Jak wejdą na główny parkiet, to te kilka milionów akcji szybko znajdzie nowego właściciela w postaci funduszy bez zaniżania kursu, ale wtedy to już bedą inne dużo wyższe poziomy
Dnia 2025-07-10 o godz. 09:51 ~321 napisał(a): > zauwazyliscie ze sie wykruszaja i jednak wsiadaja do pociagu :) > > > > nie ma co liczyc na glebsze juz korekty > > > > a gadanie o mln akcjach do upublicznienia co nawet moze pare lat trwac juz im sie znudzilo :)
No jakże mi przykro, że nie jestem w permanentnej ekstazie jak Ty, siedząc dzień i noc, w weekendy na tym forum. Cytując generałów różnej maści, wiadomości TVP itp. Wrzuciłem m.in dla Ciebie wątek " Komunikat dla kumatych inaczej".-https://www.bankier.pl/forum/temat_komunikat-dla-kumatych-inaczej-wzrosty-spadki,71456093.html Ja nie muszę udawadniać codziennie kilkunastoma wątkami, postami, że aż tak bardzo miałem rację, poza PGM również jest"życie". Rynek weryfikuje,kto miał rację.
Ja tylko cytowalem czlonka Zarzadu ktory jest bylym znanym generalem. Z pewnoscia ma wieksza wiedze niz ty o tym ile potrzebuje pociskow Polska i ze samo PGZ nie pokryje potrzeb, ale ty wiesz swoje i czekasz na 10 zl a moze i 8 zl liczac ze z dnia na dzien pojawi sie 100 mln akcji.
pogadamy za 2-3 miesiace gdy kurs juz bedzie wyzej i zapytam sie czy nadal czekasz na te 8 zl za akcje :)
Dnia 2025-07-10 o godz. 11:09 ~321 napisał(a): > Ja tylko cytowalem czlonka Zarzadu ktory jest bylym znanym generalem. Z pewnoscia ma wieksza wiedze niz ty o tym ile potrzebuje pociskow Polska i ze samo PGZ nie pokryje potrzeb, ale ty wiesz swoje i czekasz na 10 zl a moze i 8 zl liczac ze z dnia na dzien pojawi sie 100 mln akcji. > > > > pogadamy za 2-3 miesiace gdy kurs juz bedzie wyzej i zapytam sie czy nadal czekasz na te 8 zl za akcje :) > > > > zapisze sobie ten watek specjalnie dla Ciebie
Cyferkowy chłopczyku, nie dorabiaj sobie teorii, do tego co piszę. Chcesz polemizować z tym co piszę, to czytaj ze zrozumieniem. W którym postcie, wątku napisałem, że czekam na 8, 10 zł? Jeszcze raz, przeczytaj sobie mój wątek, jest dla takich kumatych jak ty.. -https://www.bankier.pl/forum/temat_komunikat-dla-kumatych-inaczej-wzrosty-spadki,71456093.html
Dnia 2025-07-10 o godz. 11:22 ~321 napisał(a): > tak tak tyle watkow o upublicznieniu akcji pisales ze ciezko zliczyc ale nie martw sie zapytam sie ciebie za rok ile jest w obiegu akcji
Jeżeli ciężko ci zliczyć moje wątki o upublicznieniu, to nie jest mój problem, były aż 2.. ;;)) Dotyczyły akcji serii H, I, FA Oto, jeden z nich.. Ogarnij się.. Wrzucę jeszcze raz ten wątek to będzie już3, może ogarniesz.
Daszek różnica polega na tym że podpierasz się swoją subiektywna wiedzą że zaraz będzie emisja akcji a ja ci wklejam z Forbes artykuł z info ze przy takim przejeciu od tyłu wprowadzenie akcji trwa kilka lat.
Pewnie są akcje ale nikt ich nie wrzuca na gpw bo to trudne i to trwa. Przestań straszyć bezsensownymi wpisami
Nie chcesz sie zblaznic to powiedz nam ekspercie kiedy te akcje wejdą no prosimy o konkretne info miesiąc, 3 miesiące rok?
Dnia 2025-07-11 o godz. 12:46 ~321 napisał(a): > Daszek różnica polega na tym że podpierasz się swoją subiektywna wiedzą że zaraz będzie emisja akcji a ja ci wklejam z Forbes artykuł z info ze przy takim przejeciu od tyłu wprowadzenie akcji trwa kilka lat. > > > > Pewnie są akcje ale nikt ich nie wrzuca na gpw bo to trudne i to trwa. Przestań straszyć bezsensownymi wpisami > > > > Nie chcesz sie zblaznic to powiedz nam ekspercie kiedy te akcje wejdą no prosimy o konkretne info miesiąc, 3 miesiące rok?
Natomiast ty, podpierasz się artykułem z Forbesa, który ma być wyznacznikiem dla wszystkich innych spółek. niczym wzorzec z Sevres. Wniosek o dopuszczenie jest zlożony do GPW i to nie ja wydaję uchwały o ich dopuszczeniu. W mojej opinii niebawem będzie komunikat, a skoro ty tu robisz za takiego wszystkowiedzącego eksperta, to podaj swój termin liczyony w latach. Ile 3,5, 6 lat? Kolejne pytanie ekspercie, byłeś w ekstazie, że CPAR nabywał po 18 czerwca, GDZIE JEST KOMUNIKAT ESPI? Kierujesz do mnie personalne wątek, a teraz mi się tu wypłakujesz, żebym przestał straszyć bezsensownymi wpisami. No jakże mi przykro, że kurs spada a ty się musisz dwoić i troić aby dalej się kompromitować.. ;;;))
zacytuje Ci bo moze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem
Ile realnie trwa proces odwrotnego przejęcia w Polsce? Czy to faktycznie „szybsza ścieżka” na giełdę, czy tylko tak się o nim mówi? Jeżeli uznamy, że samo wniesienie akcji do wehikułu i zmiana nazwy notowanego wehikułu jest już wejściem na giełdę to rzeczywiście to zajmuje kilka miesięcy. Natomiast cała procedura z dopuszczeniem do obrotu wszystkich akcji może zająć kilka lat i wtedy nie można mówić, że jest to „szybsza ścieżka”.
taaaak....na nc dział emitentów jest dosyć wymagający. dużo pytań zadają i przerzucają nimi co chwila. od momentu złożenia wniosku do dopuszczenia w obrocie jest to minimum 8-12mscy
pisałem wczoraj ze wszystko w swoim czasie. tu nie chodzi o pojedyńcze strzaly a potem lawiny, zamykanie luk, kręcenie kóleczek. tu chodzi o spokojny wzrost z korektami poparty espi z firmy i tak się właśnie dzieje. i wbrew temu co pisze rts nie są to lipne infa, znaczy ze mają kilka produktów a nie będziemy tylko czekać na 155. oferta coraz szersza i to też się liczy
Dnia 2025-07-11 o godz. 14:41 ~Dario napisał(a): > pisałem wczoraj ze wszystko w swoim czasie. tu nie chodzi o pojedyńcze strzaly a potem lawiny, zamykanie luk, kręcenie kóleczek. tu chodzi o spokojny wzrost z korektami poparty espi z firmy i tak się właśnie dzieje. i wbrew temu co pisze rts nie są to lipne infa, znaczy ze mają kilka produktów a nie będziemy tylko czekać na 155. oferta coraz szersza i to też się liczy
Proszę czytać ze zrozumieniem moje posty. Nigdzie nie pisałem że, są to "lipne" ESPI, lecz takie które nie maja realnego wpływu na trwały wzrost kursu. Po prostu według rynku, takie ESPI niewiele wnosi to wyceny wartości spółki.
no jednak uwazam, ze jakieś ma bo spadło z 20+ na 13+ i bez ostatnich espi tam byśmy sie kisili a tak jednak kurs 17+. natomiast na dłuższą mete to nie espi a realizacja tychże espi będzie trampoliną dla kursu. oczywiscie zakładam że wszystko dowiozą
Wróci i będzie dużo wyżej dla swiadomych inwestorów, a nie dla kółek po parę groszy/ jak zobaczą 10-20 gr zarobku to zaraz rzucaja się do sprzedaży, jakby białej gorączki dostali/.