Dywidenda weszła w całości. Bez potrącenia podatku. Całe euro. WTF? Chyba że wzięli ze złotówek które były na koncie. Jednak nie doliczę się teraz. Co wy na to?
Cholera, jak to świadczy o wiedzy....
Czyli inwestujemy w coś, nie wiem w co, wpada kasa, ciekawe czemu w euro, nie wiem...
najważniejsze, że do przodu...
W dłuższej perspektywie, dawca kapitału...bardzo potrzebujemy takich ludzi...
Ale mi tu ciemnia wlazła i pisze. Czytajcie esy jeszcze raz. Zawsze mi obcinali nawet w euro. Teraz otrzymałem całą kwotę jak wynika ze stanu. Nawet jak miałem złotówki, dla was esy ,cebuliony, dostawałem netto. Po co piszesz jeśli nie wiesz synku
Chłopie dywidenda jest od społki z Cypru więc dostajesz cała i sam musisz się rozliczyć z niej w następnym roku jak by była w Polsce to by ci pobrali od razu te 19%
A jednak rozumieją po Polsku. Dziękuję za info. W PKO bp kelner był zdziwiony tą sytuacją. Będzie szukał. W zeszłym roku miałem zdjęte. Więc heloooooł. Ale dziękuję
Dywidenda z zagranicy to nie disco polo – trzeba wiedzieć, jak się to potem rozlicza. Może i bank nie potrącił podatku u źródła, ale to nie znaczy, że jesteś na czysto. Lepiej ogarnij temat, zanim się zdziwisz w PIT-38
Ja w mBanku jak zawsze w złotówkach. Się ciesz bo też wolałbym w euro i samemu wymienić po lepszym kursie. Musisz zapisać dzień kursu euro do PLN w dniu wypłaty i od tego 19% potrącić przy rozliczaniu.