Koncert na 10 lecie Wiedźmina (The Witcher in Concert) odbywa trasę koncertową po 45 miastach w Stanach Zjednoczonych, prezentując na scenie niezapomnianą muzykę z gry Wiedźmin 3: Dziki Gon.
Koncertów będzie łącznie prawie 100 na całym świecie. Jak myślisz Nagan, czy Cd Projekt zarabia na Witcher in Concert? Jeśli tak, może to być małe kilka milionów zł?
Dnia 2025-07-10 o godz. 08:40 tgolik napisał(a): > Koncertów będzie łącznie prawie 100 na całym świecie. Jak myślisz Nagan, czy Cd Projekt zarabia na Witcher in Concert? Jeśli tak, może to być małe kilka milionów zł?
Tego jeszcze nie wiem.. ale takie imprezy mają dużą szansę na dodatni wynik.. Kiedyś (dość dawno) rozmawiałem z jednym managerów CDR.. I wynikało z tego, że nigdy nie dopłacają do żadnych działań promocyjnych. Myślę, że pewnym wyjątkiem mogą być premiery gier/filmów, w których b. duże nakłady (wymogi odpisów księgowych), spłacają się stopniowo, lecz dotychczasowe premiery praktycznie pokrywały z dużym naddatkiem całkowity proces stworzenia.. Podobno nawet Gwint, który nie wypalił biznesowo - jako żródło zysków - to i tak praktycznie wyszedł na zero (nie licząc nawet korzyści wynikających z nabycia kompetencji przez pracowników GOGa). Ale teraz (po zmianie filozofii) gdy stopniowo przechodzą na działalność multimedialną.. Będą zapewne zmierzać do osiągania zysku z eksploracji każdej niszy - monetyzując wszystkie środki twórczego przekazu.. Co jak wiadomo, zawsze, lecz bez pazerności robili..