• Jak pokona 4 zł Autor: ~akcjonariusz [109.243.69.*]
    Wtedy się zacznie branie.
  • Re: Jak pokona 4 zł Autor: ~Jose [93.159.55.*]
    no tu niestety wielka niewiadoma
    tym którzy maja akcje na gow zaley aby cena obecna była zdecydowanie powyżej 3,6 aby Selena nie skupiła - chyba jakis lekko niespełna sprzedawałby podczas wezwania.
    Selenie po przejęciu też może zależeć na podbiciu kursu
    jak to mówł klasyk "zobaczymy zobaczymy czas pokaże...."
  • Re: Jak pokona 4 zł Autor: ~Ketchup1 [37.30.0.*]
    Ciekawe jaka opinie na temat ceny wezwania wyda zarząd . Ma na to 2 tyg od ogłoszenia . Chyba nie może być innej opinie jak taka że cena zawiera się w wartości godziwej. Skoro sami sprzedają to chyba bez logiki była by inna opinia .
  • Re: Jak pokona 4 zł Autor: ~akcjonariusz [62.87.160.*]
    Zarząd wyda taką opinie jaką im napisze Selena .Byłem na walnym i odniosłem wrażenie że zarząd żyje w niepewności czy jeszcze po administrują na tych ciepłych posadkach ale myślę że będą radykalne roszady na górze i dobrze może rada powoła energicznego menażera który zrobi przegląd i reorganizacje etatów i da impuls całej firmie bo ta firma na moje oko powinna wykazywać corocznie 5 mil. zysku netto.
  • Re: Jak pokona 4 zł Autor: ~Ketchup1 [188.146.52.*]
    Generalnie to jest nowe otwarcie . Nowy właściciel z branży to kanały sprzedaży nowe pomysły wogole. Mogą zrobić różnice . Ale nie jestem pewny czy będą chcieli . Tam w wezwaniu jest wzmianka o głosowaniu wyjścia z giełdy na walnym zgromadzeniu . Trzeba do tego 9/10 głosów więc w obecnym stanie ciężko . Nie znam ich determinacji wyjścia z GPW . Ale tak tkwić im na giełdzie na pewno nie pasuje . Więc zobaczymy może przekonają pozostałych jakaś inną cena .
    Aby wycisnąć wszystkich z papierów muszą mieć 95 % akcji ja mam ponad 5% więc bez moich przymusowego wykupu nie zrobią a uchwalę o chęci opuszczenia GPW mogą sobie przegłosować to i tak nic nie zmienia chyba że zaproponują godziwą cenę za papiery to zmieni wszystko.
    No tak . Bez 95 nie wykupią mogą co najwyżej ściągnąć z giełdy co nie jest tragedia samo w sobie . To jest tak mała spółka że tutaj kilku drobnych może rządzić cena jak się chce przecież właściciel swojego większościowego udziału nie odda a reszta to nie trzeba dużych pieniędzy żeby w jakimś porozumieniu działać . Za ile jesteś w stanie oddać swoje akcje . Bo skoro tyle masz to Twój głos będzie ważny .
    Zresztą bez tych Twoich to nawet nie ściągną z giełdy bo to za dużo . Ktoś jeszcze dołączył i nie mają szans . Więc po co sobie razem życie uprzykrzać najlepiej dojść do porozumienia . Po co im te koszty giełdowe które podobno nie są male . Same obowiązki informacyjne itd to selenie na pewno nie na rękę . Więc kiedy się dogadać jak nie teraz .Za ile to puścisz . Księgowo ?
    Nie wiem na pewno ale czy mogą wprowadzić do obrad walnego projekt uchwały o wycofaniu z giełdy gdyż w projektach przy zwoływaniu WZA takiego projekty uchwały nie było a co do wartości godziwej to myślę że okolice 7 - 8 zł to sensowna cena tym bardziej że wyceny działki i budynków nie było od 10 lat to wiadomo o ile podrożały nieruchomości i wartość księgowa była by nie 5 a 8 zł.
    Nie jestem na 100 procent pewien ale oni nie mogą wogole tego głosować na podstawie tego wezwania . A już na pewno nie wprowadzić dodatkowa uchwałę na przerwanym walnym. Co do nieruchomości tłumaczenie zawsze jest takie . Wartość gruntu pod fabryka nie generuje pieniędzy. To nie jest pusta przestrzeń która można sprzedać deweloperowi , a likwidacja wyburzenie fabryki kosztowało by sporo i teraz to odejmij te koszty od ceny rynkowej. Bo tu jest fabryka i liczy się jej zdolność do zarabiania . Nikt nie kupi tego pod cele inne chyba że burzymy utylizujemy równamy . Takie mają tłumaczenia zawsze
  • Re: Jak pokona 4 zł Autor: ~Ketchup1 [37.31.14.*]
    Dolny zakres ceny godziwej . Tak stwierdza zarząd . To i tak zaskoczenie że tak to ujęli . Mogli po prostu że cena zawiera się w przedziale . No ale tu i tak wszystko zależy od tego co chce zrobić z nami Selena .
    Chyba zarząd nie ma nic do roboty bo stworzyli cały poemat zamiast napisać jedno zdanie .
[x]
IZOLACJA -0,54% 3,65 2025-09-09 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.