no tu niestety wielka niewiadoma tym którzy maja akcje na gow zaley aby cena obecna była zdecydowanie powyżej 3,6 aby Selena nie skupiła - chyba jakis lekko niespełna sprzedawałby podczas wezwania. Selenie po przejęciu też może zależeć na podbiciu kursu jak to mówł klasyk "zobaczymy zobaczymy czas pokaże...."
Ciekawe jaka opinie na temat ceny wezwania wyda zarząd . Ma na to 2 tyg od ogłoszenia . Chyba nie może być innej opinie jak taka że cena zawiera się w wartości godziwej. Skoro sami sprzedają to chyba bez logiki była by inna opinia .
Zarząd wyda taką opinie jaką im napisze Selena .Byłem na walnym i odniosłem wrażenie że zarząd żyje w niepewności czy jeszcze po administrują na tych ciepłych posadkach ale myślę że będą radykalne roszady na górze i dobrze może rada powoła energicznego menażera który zrobi przegląd i reorganizacje etatów i da impuls całej firmie bo ta firma na moje oko powinna wykazywać corocznie 5 mil. zysku netto.
Generalnie to jest nowe otwarcie . Nowy właściciel z branży to kanały sprzedaży nowe pomysły wogole. Mogą zrobić różnice . Ale nie jestem pewny czy będą chcieli . Tam w wezwaniu jest wzmianka o głosowaniu wyjścia z giełdy na walnym zgromadzeniu . Trzeba do tego 9/10 głosów więc w obecnym stanie ciężko . Nie znam ich determinacji wyjścia z GPW . Ale tak tkwić im na giełdzie na pewno nie pasuje . Więc zobaczymy może przekonają pozostałych jakaś inną cena .
Aby wycisnąć wszystkich z papierów muszą mieć 95 % akcji ja mam ponad 5% więc bez moich przymusowego wykupu nie zrobią a uchwalę o chęci opuszczenia GPW mogą sobie przegłosować to i tak nic nie zmienia chyba że zaproponują godziwą cenę za papiery to zmieni wszystko.
No tak . Bez 95 nie wykupią mogą co najwyżej ściągnąć z giełdy co nie jest tragedia samo w sobie . To jest tak mała spółka że tutaj kilku drobnych może rządzić cena jak się chce przecież właściciel swojego większościowego udziału nie odda a reszta to nie trzeba dużych pieniędzy żeby w jakimś porozumieniu działać . Za ile jesteś w stanie oddać swoje akcje . Bo skoro tyle masz to Twój głos będzie ważny .
Zresztą bez tych Twoich to nawet nie ściągną z giełdy bo to za dużo . Ktoś jeszcze dołączył i nie mają szans . Więc po co sobie razem życie uprzykrzać najlepiej dojść do porozumienia . Po co im te koszty giełdowe które podobno nie są male . Same obowiązki informacyjne itd to selenie na pewno nie na rękę . Więc kiedy się dogadać jak nie teraz .Za ile to puścisz . Księgowo ?
Nie wiem na pewno ale czy mogą wprowadzić do obrad walnego projekt uchwały o wycofaniu z giełdy gdyż w projektach przy zwoływaniu WZA takiego projekty uchwały nie było a co do wartości godziwej to myślę że okolice 7 - 8 zł to sensowna cena tym bardziej że wyceny działki i budynków nie było od 10 lat to wiadomo o ile podrożały nieruchomości i wartość księgowa była by nie 5 a 8 zł.
Nie jestem na 100 procent pewien ale oni nie mogą wogole tego głosować na podstawie tego wezwania . A już na pewno nie wprowadzić dodatkowa uchwałę na przerwanym walnym. Co do nieruchomości tłumaczenie zawsze jest takie . Wartość gruntu pod fabryka nie generuje pieniędzy. To nie jest pusta przestrzeń która można sprzedać deweloperowi , a likwidacja wyburzenie fabryki kosztowało by sporo i teraz to odejmij te koszty od ceny rynkowej. Bo tu jest fabryka i liczy się jej zdolność do zarabiania . Nikt nie kupi tego pod cele inne chyba że burzymy utylizujemy równamy . Takie mają tłumaczenia zawsze
Dolny zakres ceny godziwej . Tak stwierdza zarząd . To i tak zaskoczenie że tak to ujęli . Mogli po prostu że cena zawiera się w przedziale . No ale tu i tak wszystko zależy od tego co chce zrobić z nami Selena .