To tylko chwilowy przystanek przed dalszymi spadkami lub trwanie w męczącej konsolidacji 2 zł w jedną lub drugą . Rynek szuka innych lepszych walorów a text niestety ma ostatnio spalony sentyment ,inwestorzy szukają klarownych sytuacji. Radzę szukać lepszych papierów z potencjałem których nie brakuje.
lepsze papiery juz zdrozaly po 100%; a text ma to przed sobą bo gdy robi się boczniak na rynku to zaczyna drozec to co mocno spadlo i nie zdrozało a short odkupil nastepne 6 tys akcji - oni tez chyba zaczynają sie spieszyc z odkupem a 50% z 50zł to jazda na 75 zl czyli opory 73- 78 zł a moze 82? pytanie tylko kiedy i jak szybko
Obawiam się ,że kolega - takmyśle - tkwi w błędzie który ja też kiedyś popełniałem na przestrzeni lat , to się nazywa zakotwiczenie -poczytaj o tym ,to poważny błąd inwestora ( różowe okulary, zakochiwanie się w spółce ,ignorowanie złych informacji ,nadmierny optymizm który nadajemy spólką z naszego portfela). Oczywiście ,życzę abys miał rację , ale dopóki nie wyjdzie trwale nad 60 zł marnujemy tu czas i kasę .Spojrz na Arctic /autopartner/ budimex /ab /kruk po odcięciu - czy inne. Jest w czym nadal wybierać .
a to nie ty takie same teksty pisałes mi na pepco przy ok 14 zł? :-) masz racje zakotwiczyłem tu nawet troche na poczatku straciłem ale teraz mam zamiar zrobic trzecie kółko i znów zarobic to nie jest tak ze mam tą tylko spółke aczkowlwiek własnie ją przeważam kupując ponizej 55zł miałem takze aliora od ok40 zl pepco od 14 orlen dopiero powyzej 50 zacząlem brac i powoli wychodze z niego na rzecz text takze jest co tracić :-) i moge sie tu zakochac zwłaszcza ze short zmniejsza zaangażowanie Czy stracę? zobaczymy :-) nie można tylko zarabiać :-) a to ze inne spółki urosły to dobrze nie można miec wszystkiego tym bardziej gdy długi czas tylko banki mnie interesowały i gdy brałem np aliora to się smieli wszyscy ze to bankrut juz tez byłem w nim ,,zakochany'' jak to ujmujesz wyszło że ładnie się odpłacił za tą miłość. a czy spólka dająca dobrą dywidendę, mająca zyski jest bez przyszłosci odpowiedz sobie sam
a jakie są ku takiej tezie przeslanki? Jakies dowody, informacje itp.? Czy tylko piszesz takie bzdety żeby cos napisac i myślisz, że zmienisz kurs trendu- ze spadkowego na wzrostowy. Póki co spólka stoi w miejscu i tak samo zachowuje sie kurs. Wzrost czy spadek +-5% to nawet pod uwage sie nie bierze
Dnia 2025-07-11 o godz. 09:09 ~takmyślę napisał(a): > 3 kółka po 5 % to juz 15 % zysku :-) zwłaszcza przy prowizji 0,1% a kółka wychodzą w granicach 8-10% :-) wiec ciut wiecej wpadło
Piękna sprawa trafiać idealnie w dołki i górki. Powinszować szklanej kuli. Gdzie takie sprzedają?
musiałes tu niezle namoczyc co? a co do szklanej kuli jak bedziesz miał 30 lat doswiadczenia na gpw to nie bedzie tobie juz potrzebna - no chyba ze nic nie trybisz to i ona nie pomoże
Dnia 2025-07-11 o godz. 14:53 ~takmyślę napisał(a): > musiałes tu niezle namoczyc co? a co do szklanej kuli jak bedziesz miał 30 lat doswiadczenia na gpw to nie bedzie tobie juz potrzebna - no chyba ze nic nie trybisz to i ona nie pomoże
Nie bardzo, ale lubię wejść pod takie spółki jak TXT i czytać wysrywy kółkowiczów, co to porobili po 50% - trafiając idealnie we wszystkie dołki i górki.
o to szklana kula: ustawiasz cene kupna na poziomie 53 i niżej, jak juz kupisz odpowiednią ilość akcji, to w ten sam dzień ustawiasz sprzedaż na poziomie 58/59 PLN i tyle. Czekasz na powiadomienie z banku aż sprzedasz po danej cenie. Zdradze Ci sekret- nie muszi slęczeć codziennie nad akcjami, sprawdzać ich ceny, analizować itp. malo tego automat może za Ciebie kupowac akcje i sprzedawać... To jest ta cała kula.
Teraz mam ustawione zlecenie kupna poniżej 53 PLN a jak kupie to automatycznie ustawie sprzedaż na 58/59 PLN. Tyle.