Ciekawe dane. Widać wzrost. Na pewno najfajniejsze dane byłyby, gdybyśmy mieli podział na poszczególne zakłady. Sam pracuję w prywatnej firmie (polski kapitał) dwukrotnie większej jak Grupa Lubawa SA biorąc pod uwagę przychody. Mogę sobie niektóre dane porównać, ale wnioski zostawię dla siebie, bo to różne branże chociażby i układ kapitałowy w szczególe również może być odmienny. Jedyne czego mogę zazdrościć Grupie Lubawa, że wytwarzają produkty na bardzo bardzo dobrych marżach i mogą wypracowywać taki zysk jak np w 2024. Zazdroszczę. Nawet pierwszy kwartał tego roku robi dobre wrażenie pomimo spadku rok do roku.
Z tym wzrostem zatrudnienia to ciekaw jestem, jakie kompetencje mają ci nowi pracownicy. Jeśli inżynierowie, operatorzy maszyn czy handlowcy to okej. Gorzej jak jest przyrost niepotrzebnej administracji. Ale to prywatna firma, więc raczej pewno jest prowadzona kontrola. Jak rośnie firma to jednak zatrudnia się trochę więcej osób, któe później nieraz są zwalniane np po zakupie wydajniejszych urządzeń etc.
Mnie ciekawi co z zakładem w Płocku, który został przejęty przez spółkę po zamknięciu Levi'sa. Hala produkcyjna jest dość duża i raczej nowoczesna. Wynajmują, czy jest to już ich własność?