• Przyczyna znana Autor: ~RRRrrr [77.222.245.*]
    https://comparic.pl/euforia-na-gpw-akcje-tej-spolki-wystrzelily-dzis-o-65-w-tle-mozliwy-pozew-przeciw-skarbowi-panstwa/
  • Re: Przyczyna znana Autor: ~gruby [95.50.147.*]
    łykaj jutro na open po same pomidory

close na jutro to 70 groszków
  • Re: Przyczyna znana Autor: akcjoinm [37.248.179.*]
    Pudelek finansów jak nazywają ten portal nawet nie zająknął się by powiedzieć, że przecież od kursu została odcięta dywidenda.

• Re: Przyczyna znana Autor: analityk_gpw [37.30.24.*]
    Teza zawarta w tym pseud-artykuliku mającym charaktery spekulacyjnych bajek (w wiadomym celu) dot. odszkodowania już wypowiadały się również Sądy europejskie, że proces resolution i upadłość banku Getin Noble czy Idea Bank została przeprowadzona zgodnie z regulacjami unijnymi. A to, że niejaki mecenas z farbowanymi włosami złoży taki proces, przecież Czarnecki jest jego klientem co słychać było w upublicznionych nagraniach, to może o tyle dziwić, że jako członek rządu będzie składał pozew przeciw w zasadzie swojemu szefowi który go wziął na listy wyborcze :)
    Obiektywnie patrząc i logicznie myśląc tylko w dziadowskim państwie Czarnecki dostał by jakieś pieniądze za upadłość banków do których sam swoimi działaniami albo brakiem działań i dokapitalizowania doprowadził. Ale czy Polska, gdzie w sądach, telewizjach, na wysokich stołkach dalej siedzą postkomuniści lub ich dzieci, donosiciele na rodziny i przyjaciół albo ci co uwłaszczyli się na rozkradanym majątku Polski po 1990 roku może coś dziwić?

W normalnym kraju człowiek który doprowadził do upadłosci swoich banków działaniami swoich pracowników względem klientów, miliony złotych przepadło w obligacjach i akcjach, lewe lokaty, kredyty, polisolokaty itd. to powinien podzielić los niejakiego Bernie Madoffa
  • Re: Przyczyna znana Autor: ~RRRrrr [77.222.245.*]
    Stary uspokój się bo ci się woda w czajniku zagotuje..
    Giertych mówił jak odzyskał 20 mln LC ze odszkodowania zapłaci polski podatnik za idea B Polska.
  • Re: Przyczyna znana Autor: ~gruby [89.64.76.*]
    analityk.
    to że żyjemy w bandyckim kraju wiadomo już od lat 90. nie masz na to wpływu, ale tu jest giełda i przyszliśmy zarabiać spekulując. I tylko to się liczy. Humanizm w post sowiecki getcie niczemu nie służy.
  • Re: Przyczyna znana Autor: ~Isa [188.146.8.*]
    5 lat na dnie to będzie zabawa
  • Re: Przyczyna znana Autor: ~gruby [89.64.76.*]
    Isa, dokładnie.
    Ja się przyznaje bez bicia ze puściłem dzisiaj w rynek prawie 0,5 mln akcji.Zostało mi jeszcze sporo.Średnia sprzedaży z dzisiaj to 0,492.I nie będę tego odkupował gdyż jakby nie wyszło z odszkodowaniem to i tak wychodzę lepiej niż jakbym ich nie sprzedawał i czekał z całą ilością przed sprzedażą i wziął pozostałe 0,24 na akcje.To jest taki mój zysk ekstra na tych akcjach.Akcje które sprzedałem są ze śladowym podatkiem bo mija średnia oscyluje w okolicy 0,5 a te które sprzedałem dzisiaj były brane po 0,42 w górę.
    Wyciągnęli ze spółki 0,62 chociaż mogli więcej ale tego nie zrobili by jeszcze istniała i walczyła o kasę z idei bo jest realna szansa coś wywalczyć.
[x]
GETIN 0,80% 0,50 2026-06-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.