• Ktoś dziś.. Autor: ~Ator [83.27.7.*]
    nie wierzy w dalsze wzrosty. Sypie równo co jakiś czas po 20000 papiera. Ciekawe jak będzie dziś na fixie?
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: eldealeros [83.7.189.*]
    Ktoś sprzedaje, ktoś kupuje.
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: ~Ator [83.27.7.*]
    Być może sprzedający i kupujący to ten sam osobnik. Ano zobaczymy to już w niedalekiej przyszłości.
    Po fixingu zostało na BIDzie 62k papierów i przez 5 minut dogrywki nikt nie sprzedał po tej cenie. Bardzo zatem prawdopodobne, że ten co sprzedawał już się wytrzepał skoro mógł sprzedać jeszcze 62k papierów dodatkowo a nie sprzedał.
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: ~Shizo [77.65.17.*]
    Ja brałem po 86 groszy więc czas już sprzedać
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: ~nomad [188.122.20.*]
    Szczyt notowań już za nami, lecimy na 5-6 PLN
    Wspaniale. Kolejna okazja do odwirowania słabych rąk.
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: ~RAFF [5.173.151.*]
    Czy to trabant, jak to jest rośnie z 20% to cisza ,spadło 3% to już sie pojawiają. Ja tam czekam na swoją cenę jeszcze nie nadeszła. Swoją drogą, czy wig 20 kiedyś dobije do szczytu zostalo mu z 1000 pkt. Jak to zrobimy. Sprawdźcie wig 20 kilka lat temu. Podpowiedź że energetyka kiedyś tam byla teraz ledwo PGE sie ślimaczy
    Siedzą na eSkach, rynek ciągnie ich za jaja i w takich momentach próbują straszyć. Nie wiem co by się musiało zdarzyć aby Tauron spadł do 5 zł. Po drodze jest wiele bardzo silnych wsparć. Musiałby być naprawdę poważny powód aby wszystkie zostały przełamane. Osobiście nie identyfikuję, żadnego twardego technicznego sygnału sprzedaży. A papier nadal tani... C/WK 0.79. Żadnego uzasadnienia do sprzedaży.
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: ~krzysgdapl [87.206.116.*]
    Pewnoe short Sypie.. tak jak na innych spółkach.
    Wyjdzie na ortexie za kilka dni.
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: ~dziwne [194.242.52.*]
    Dnia 2025-07-08 o godz. 16:47 ~nomad napisał(a):
    > Szczyt notowań już za nami, lecimy na 5-6 PLN

Do 5 to może nie, ale też mi się wydaje ze po takim rajdzie korekta do 6 jest możliwa. W dalszej perspektywie 10 zł za akcje to moim zdaniem minimum.
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: eldealeros [83.7.186.*]
    Inaczej ten rajd wygląda na wykresie zwykłym a inaczej na logarytmicznym. O ile na wykresie zwykłym może robić wrażenie o tyle na wykresie logarytmicznym wygląda bardzo przeciętnie i wielkiego szału nie robi. Moim zdaniem ten drugi wykres bardziej nadaje się do analizy rzeczywistych nastrojów.
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: ~RAFF [5.173.151.*]
    E tam wykres, jak to buja czy korekta w locie? Jestem zdziwiony, że aż tak szybko. Widać brak tu zasad. Czekamy na koniec dnia, jak będzie na plus to shorciaze w panice.
    Wydaje mi się, że korekta w locie. Dzisiaj została definitywnie wyjaśniona kwestia NABE (link poniżej), którego nie będzie. Przekaz w zasadzie zgodny z wcześniejszymi zapowiedziami. Po publikacji informacji niektórzy inwestorzy rzucili się do sprzedaży w panice dlatego kursy energetyki mocno zanurkowały, ale podaż szybko została wybrana co pokazuje, że rynek spodziewał się takiego rozwiązania kwestii NABE. Myślę, że teraz shorciarze mogą mieć ciepło bo rynek pokazał siłę, jak zakończy się tak jak teraz lub wyżej to nie dość, że zostanie obroniony poważny poziom wsparcia wynikający z ichimoku a dodatkowo rynek narysuje piękną prowzrostową świecę. Zatem shorciarze mogą zaraz w panice zamykać swoje pozycje co jeszcze napędzi lawinowo wzrost. Swoją drogą wiadomo dlaczego wczoraj były spadki... Ktoś znał komunikat, który dzisiaj został opublikowany. Ale z tą sprzedażą chyba przereagował.

https://stooq.pl/n/?f=1689843&search=tauron

• Re: Ktoś dziś.. Autor: ~luzak [5.172.238.*]
    "Nie ma uzasadnienia ekonomicznego dla NABE"
    ale
    "potrzebne jest wypracowanie dodatkowych mechanizmów wsparcia dla źródeł węglowych na poziomie Unii Europejskiej "

"Tymczasem analiza działań i strategii spółek pokazuje, że są one w stanie finansować nowe inwestycje, nawet przy utrzymaniu węglowych jednostek wytwórczych w strukturach grup"

czyli to co miało być osiągnięte dzięki NABE i tak zostanie osiągnięte.
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: ~Krokodyl [94.254.153.*]
    Czyli wyczekiwane nabe jest w cenie tpe czyli ja połowę moich akcji wystawiłem po 9 zł
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: ~Jaś [109.125.229.*]
    Czemu tylko połowę, wszystko im oddaj.
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: ~Krokodyl [94.254.153.*]
    Narazie tylko połowę
    Osobiście cieszę się z takiego rozwiązania. Tak jak pisałem kiedyś wcześniej uważam, że aktywa węglowe mogą dać Tauronowi dodatkowe pieniądze z rezerwy mocy, tym bardziej jeśli w dużym stopniu są już zamortyzowane. Zielony kurs UE może zostać znacząco przystopowany a jak wynika z wypowiedzi ministra możliwe są nawet pewne wyjątki w używaniu węgla. A gdyby tak jeszcze podejście UE zmieniło się w odniesieniu do energetyki wzorem Trumpa to Tauron na tym mocno zyska.
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: ~cierpliwy [83.30.162.*]
    Trzeba mieć twarde włochate cohones i czekać wytrwale. Ja ustawiłem zlecenie na 17 plm. Większość powie, że oszalał. Ale jak kupowałem po 1.11. to poczekam cierpliwie. Raczej nie stracę. Cierpliwy palcem dół wykopie
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: eldealeros [83.22.23.*]
    Dzisiaj bardzo ładnie wybroniona sesja. Wsparcie obronione. Jest OK.
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: ~Jaś [109.125.229.*]
    Jak będzie dywidenda, to będzie i ta cena
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: eldealeros [80.49.189.*]
    Dnia 2025-07-10 o godz. 17:50 ~cierpliwy napisał(a):
    > Trzeba mieć twarde włochate cohones i czekać wytrwale. Ja ustawiłem zlecenie na 17 plm. Większość powie, że oszalał. Ale jak kupowałem po 1.11. to poczekam cierpliwie. Raczej nie stracę. Cierpliwy palcem dół wykopie

Jestem skłonny uwierzyć, że Tauron będzie kiedyś notowany na tym poziomie. Na chwilę obecną nie widzę żadnego twardego technicznego sygnału sprzedaży. Ten trend wzrostowy jest tak samo zdrowy co silny. Rzadko się coś takiego zdarza. Dzisiaj była kolejna sesja potwierdzająca ten stan rzeczy. Trzymam nadal.
  • Re: Ktoś dziś.. Autor: ~Diablo [176.102.91.*]
    Tauron na koniec roku 15zł.
[x]
TAURONPE 1,49% 8,87 2025-12-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.