Jasiu, Jasiu. Domański powie to co mu Tusk karze. A Tuska może za kilka dni nie być to kto mu będzie mówił jakie głupoty ma opowiadać. Inna sprawa to ja się dziwię, że to ma wzrosnąć tylko o 50%, bo np: 300% od zera /brak bazy dywidendy/ to też 0 dywidendy a jak cieszył by się Jasiu.
Po prostu WZA może przeznaczyc większe kwoty na dywidendy, tam gdzie były wstrzymane mogą wrócić, poza tym w większości sp z udziałem skarbu państwa zyski są wyższe więc dywidendy powinny być wyższe. Chodziło mu o wpływy globalne, a więc sumę dywidend, która na pewno wzrośnie.
Tauron jak PGNiG oszukuje w rachunkach. Naliczają opłaty netto do tego VAT, następnie doliczają następny VAT i wychodzi rachunek brutto, Co to ma być podatek od podatku? Zgłaszam do UOKiK
Naprawdę chcesz ludziom tutaj wmówić, że tak duży podmiot jak Tauron zatrudniający cały dział prawny, korzystający z wszelkiej maści doradców podatkowych i badany przez audytorów popełnia jakieś przestępstwa podatkowe? Nie rozśmieszaj mnie. Masz jakiś problem z Tauronem to zgłoś go do UOKiK i nie siej fermentu do póki sprawa nie zostanie rozpoznana.