To nie zbieranie, ale proba podciagniecia kursu. Zakupy z prawej po 2-5 akcji i olbrzymie dziury w arkuszu nie zachecaja. Wiem, nagroda moze byc wielka, ale wchodzenie wiekszym kapitalem to ryzyko. Bez triggera wrocimy na 4.50-5.
Były brane duże pakiety z prawej nawet po kilka tysięcy sztuk, arkusz dziurawy bo był czas na zbieranie od początku roku po opublikowaniu bardzo dobrego Crown of Greed na festiwalu i świadomi nie oddadzą teraz po zaniżonej cenie. Kapitalizacja nadal bardzo niska, a perspektywy bardzo obiecujące.
Znowu bardzo duże obroty po godzinie handlu na giełdzie. Gdyby była próba podbijania kursu, to nie na takich obrotach. Myślę, że za kilka dni może się okazać czy ktoś kupuje żeby przekroczyć próg 5%. A może więcej.
Cieszą duże obroty w ostatnich tygodniach. Pamiętam, że podczas wywiadu z prezesem padła informacja, że jest zainteresowanie ze strony funduszy, być może część popytu jest od nich. Przed nami dużo ciekawych wydarzeń, prezentacja demo na festiwalu Steam, start marketingu i chwilę po tym premiera Crown of Greed.
Przy tej ilości akcji zainwestowanie przez kogoś 300-400 k będzie oznaczać przekroczenie progu 5%. Myślę, że jeśli jeszcze 4-5 dni takich obrotów i może być komunikat, że mamy nowego insajdera na pokładzie.
Ostatnio wielu już widziało 25zl i zjechaliśmy na 3,x. Tak więc spokojnie. Od dołka kurs urósł prawie 200% więc zalecana ostrożność. Jak będę chcieli wytrzepac to poleci parę k i możemy mieć panikę
Ale masz olbrzymie jak na tą spółkę obroty bez żadnej sensownej informacji (jakieś leciwe tantiemy z CSC), zero nowych informacji o CoG. Jeżeli ubierają to ok - ale kogo ? Nic się o tej spółce nigdzie nie mówi...
Osobiście nie wiem czy nie wyjść na chwilę, ale skoro bez powodu rośnie to czy zaraz nie dowiemy się czemu ?
Nie wiem czy zauważyłeś, ale wcześniejsze informacje o CoG nie zostały zdyskontowane, kapitalizacja jest niska, zwłaszcza jak porównamy ją z innymi wydmuszkami z branży, a mamy dobrze rokujący projekt w produkcji, nie rozumiem zdziwienia dlaczego rośnie.
Bzdury piszesz, albo nie inwestowałeś wcześniej w gaming. Inwestuje się w przyszłość, pod projekt. Może idź na CDR projekt i marudź dlaczego tam jest 27 miliardów kapitalizacji a zyski tego nie oddają. Mamy prawie najniższą kapitalizację w sektorze i dobrze zapowiadającą się grę i rynek prędzej czy później to wyceni. Co do dzisiejszej sesji to zadaj sobie trud i zobacz po jakich cenach szły pakiety akcji, ktoś niewielką ilością akcji zaniżył kurs na samym końcu. Jak ktoś chce robić kółka albo realizować zysk to jego sprawa, ale fakty są takie, że akcji jest mało, kapitalizacja nie jest wymagająca i jest ciekawa gra w produkcji. Ostatnie dni pokazały, że ktoś wszedł mocnej w spółkę.
Przede wszystkim kurs rośnie bo ma ku temu fundamenty, wcześniejsze poziomy były irracjonalne. Kurs powinien podążać do ceny z debiutu czyli 25 zł. Bardzo dobrze, że wzrosty są na dużych wolumenach.