Ponownie wyłączyli notowania getinu - dziś na + 41%. Tak naprawdę nikt na razie nie wie co pan LC planuje i w co gra, skąd te +++, skąd takie ssanie. Możliwe , że LC przez podmioty zależne i słupy skupuje własne akcje, by zgarnąć późniejsze odszkodowania za "plan zdzisława" .
Czy tu w ogóle leci z nami jakiś pilot ? Widłowy dziś trochę popuszcza w zboję, zatem jest już prawie +63%, Oczekuję na ciekawe info, ale to pewnie za parę dni lub tygodni dowiemy się prawdy o co kaman z tym Getinem. Ogólnie dla mnie tak moze być, poniewaz po odcięciu nie sprzedałem akcji, zatem dla mnie moze tak rosnąć do historycznego 60 pln ;)
Dnia 2025-07-08 o godz. 12:20 ~axaa napisał(a): > Dnia 2025-07-08 o godz. 11:48 ~bubi napisał(a): > > byłbyś niezłym frajerem, jakbyś sprzedał zaraz po odcięciu > > Można sprzedać i ..odkupić.Tak udało mi się zrobic w piątek.Optymalizacja.
Ale to miałoby sens, jakby akcje były sprzedane na górce a potem odkupienie na dołku. Chyba, że mowa o jakieś innej optymalizacji :-)
Mam dużo i na pewno nie sprzedaję. Czekam na większe ruchy LC i jego slupów. Uważam, że tak dynamiczny skup może prowadzić podmiot/osoby, które wiedzą co będzie niebawem z Getinem - prawdopodobnie stoi za tym LC. W piątek po odcięciu było + 32%, w poniedziałek notowania wstrzymane, dziś jest już +65%, zatem przy takiej dynamice wzrostów obrotów oraz sprzedaży, do końca tygodnia może być 2zł. Czy to tylko sentyment, optymizm peroniarzy, czy jednak przewidziana strategia głównowiedzącego stratega ?
Dnia 2025-07-08 o godz. 13:45 westi napisał(a): > Mam dużo i na pewno nie sprzedaję. > Czekam na większe ruchy LC i jego slupów. > Uważam, że tak dynamiczny skup może prowadzić podmiot/osoby, które wiedzą co będzie niebawem z Getinem - prawdopodobnie stoi za tym LC. > W piątek po odcięciu było + 32%, w poniedziałek notowania wstrzymane, dziś jest już +65%, zatem przy takiej dynamice wzrostów obrotów oraz sprzedaży, do końca tygodnia może być 2zł. > Czy to tylko sentyment, optymizm peroniarzy, czy jednak przewidziana strategia głównowiedzącego stratega ?
A spekulacja jest brana pod uwagę? Może się spekulantom opłaca. Tak głośno myślę.
Nowa, Akcje powinnaś nabyć i mieć zaksięgowane na koncie maklerskim do ubiegłego czwartku, wówczas w piątek nabyłabyś prawo do dywidendy, a w następny piątek dywidendę.