• XTB ponawia kampanie informacyjną o 2FA Autor: januszex [5.173.190.*]
    EMAIL:

Drogi Kliencie,
    bezpieczeństwo kont naszych klientów jest dla nas priorytetem, dlatego zachęcamy do włączenia 2FA - dodatkowego zabezpieczenia logowania wymagającego potwierdzenia w postaci kodu SMS.
    2FA można uruchomić z poziomu aplikacji mobilnej oraz platformy webowej.
    W celu uruchomienia 2FA w aplikacji mobilnej, kliknij w ikonę profilu w lewym gónym rogu -> Ustawienia -> Uwierzytelnianie dwuskładnikowe.
    W celu uruchomienia 2FA na platformie webowej, kliknij w trzy kreski w prawym górnym rogu -> Ustawienia -> Uwierzytelnianie dwuskładnikowe.
    W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu: support@xtb.pl lub +48 22 2019560
    Pozdrawiamy,

Zespół XTB

• Re: XTB ponawia kampanie informacyjną o 2FA Autor: elves7715 [89.71.63.*]
    Nie rozumiem dlaczego nie jest to wymagane. Odkąd dodali ta funkcjonalność powinno wymuszać ustawienie mfa
  • Re: XTB ponawia kampanie informacyjną o 2FA Autor: ~DariuszK [79.127.154.*]
    Bez przesady. Niech stosuje kto chce. Dlaczego XTB ma być lepsze od innych Polskich domów maklerskich? Zagranicznych zresztą też.
    Będą potem narzekać, że XTB źle robi bo wymusza, a inni nie.
  • Re: XTB ponawia kampanie informacyjną o 2FA Autor: ~markus70 [84.40.158.*]
    po co sie teraz chcecie wybielic jakos do mnie nikt nie zadzwonil z 2 lata temu jak zescie to wprowadzili
  • Re: XTB ponawia kampanie informacyjną o 2FA Autor: ~126p [84.40.216.*]
    Dnia 2025-07-07 o godz. 23:04 ~markus70 napisał(a):
    > po co sie teraz chcecie wybielic jakos do mnie nikt nie zadzwonil z 2 lata temu jak zescie to wprowadzili

Mnie powiadomili dokładnie 05-09-2024 i włączyłem to od razu właśnie z obawy o bezpieczeństwo konta.

E-mail od XTB:

Dwuetapowa weryfikacja logowania (2FA) już dostępna w XTB

"moje imię"
    bezpieczeństwo twojego konta jest dla nas priorytetem, dlatego z przyjemnością informujemy, że dodatkowe zabezpieczenie w postaci dwuetapowej weryfikacji podczas logowania (2FA) jest już dostępne dla wszystkich klientów XTB.

2FA to dodatkowa warstwa zabezpieczeń polegająca na tym, że aby się zalogować do platformy użytkownik musi podać nie tylko login i hasło, ale również unikalny kod sms. 

Sprawdź jak za pomocą kilku kliknięć włączyć 2FA:
  • Re: XTB ponawia kampanie informacyjną o 2FA Autor: ~Bob [95.160.158.*]
    Wczoraj włączyłem, a dzisiaj jak się logowalem to nie wymagał żadnego kodu. Chyba coś im nie działa jak należy.
  • Re: XTB ponawia kampanie informacyjną o 2FA Autor: elves7715 [31.60.74.*]
    Bo dodałeś przeglądarkę do zaufanych.. Niektórzy to jakby pierwszy dzień w internecie byli..
  • Re: XTB ponawia kampanie informacyjną o 2FA Autor: meryjanek [217.96.6.*]
    było czytać email i nie olewać komunikatów push z aplikacji a nie czekać na telefon
    miesiąc huczał Internet o wprowadzeniu 2FA ale książe miał wywalone na wszystko.
[x]
XTB 0,33% 72,00 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.