• chatgpt Autor: ~Zwyrodnialec [85.221.152.*]
    • Od 22 lipca 2025 r. akcje Rafako nie będą już dostępne do kupna lub sprzedaży przez GPW.
    • Spółka nie będzie musiała publikować raportów kwartalnych i rocznych, a dalsze operacje będą prowadzone w ramach postępowania upadłościowego i syndyka
    • Inwestorzy indywidualni, którzy wciąż posiadają akcje, mogą próbować sprzedać je na rynkach OTC lub poprzez giełdy alternatywne, ale płynność będzie bardzo ograniczona.

Tak – Rafako zostało oficjalnie wycofane z notowań na GPW. Oto kluczowe fakty:
    1. Upadłość i prawomocnośćSąd Rejonowy w Gliwicach ogłosił upadłość Rafako 19 grudnia 2024 r., a 21 stycznia 2025 r. postanowienie sądowe stało się prawomocne.
    2. Terminowy delisting
    • Zgodnie z przepisami, po 6 miesiącach od prawomocnego ogłoszenia upadłości akcje mają być automatycznie wycofane z obrotu na rynku regulowanym. W praktyce oznaczało to wyjście Rafako z GPW 21 lipca 2025 r.
    1. Oficjalne zamknięcie notowań
    Media (np. Wprost, Interia Biznes) potwierdziły, że 21 lipca 2025 r. to ostatni dzień notowań, kończący 31‑letnią obecność spółki na GPW od debiutu 7 marca 1994 r
  • Re: chatgpt. 2 Autor: ~Szewc [31.60.251.*]
    Czy mógłbyś to trochę jaśniej wytłumaczyć, bo ze zrozumieniem u mnie trochę kiepsko Moje buty siedmiomilowe odmówiły posluszeństwa kiedy chciałem dać w długą. Powiedz co robić , bo ja tu połaszczyłem się na więcej niż wynosił mój skromny udział w tym całym przedsięwzięciu
  • Re: chatgpt. 2 Autor: ~Zwyrodnialec [78.11.99.*]
    Musisz iść do tyło to się naprawią. Ewentualnie je wyłącz i włącz czasami pomaga.
  • Re: chatgpt. 3 Autor: ~Szewc [31.60.251.*]
    Daj spokój. Kiedyś niosłem worek złota wydobytego spod kwiatu paproci i pamiętam, że kazali tylko nie oglądać się za siebie
    A ja zapomniałem i się odwróciłem i wtedy wszystko zamieniło się w trociny . Więc proszę o Twoją dobrą radę.
  • Re: chatgpt. 3 Autor: ~Kate [31.61.184.*]
    Panie?Pani chtagpt. 3
    Jeżeli wszystko jest tak poukładane i twierdzisz, że media też tak twierdzą w sprawie końca rafako z dniem 21. 07, bo wszysycy sobie policzyli zgodnie z jakimś prawem, (nie do końca rozwiązanym, bo na dany czas, a wiemy że upadłość nie wywiązała się z niemocy firmy, a z podpisanych i niewywiązanych kontraktów drugich stron np. JSW, i naruszenia płynności firmy. Jest to do udowodnienia w sądzie, to trwa).
    To z takim prawem powinien zostać wypuszczony już komunikat przez GPW, że taka, z mocy prawa sytuacja nastąpi, tego i tego dnia.
    Nic mi nie mówi zdanie forumowicza, każdy na swój strój....
  • Re: chatgpt. 3 Autor: ~waldi [5.173.184.*]
    Dnia 2025-07-08 o godz. 10:10 ~Kate napisał(a):
    > Panie?Pani chtagpt. 3
    > Jeżeli wszystko jest tak poukładane i twierdzisz, że media też tak twierdzą w sprawie końca rafako z dniem 21. 07, bo wszysycy sobie policzyli zgodnie z jakimś prawem, (nie do końca rozwiązanym, bo na dany czas, a wiemy że upadłość nie wywiązała się z niemocy firmy, a z podpisanych i niewywiązanych kontraktów drugich stron np. JSW, i naruszenia płynności firmy. Jest to do udowodnienia w sądzie, to trwa).
    > To z takim prawem powinien zostać wypuszczony już komunikat przez GPW, że taka, z mocy prawa sytuacja nastąpi, tego i tego dnia.
    > Nic mi nie mówi zdanie forumowicza, każdy na swój strój....

I będzie komunikat, parę dni przed data końcową. Zapisz sobie ten post.
  • Re: chatgpt. 3 Autor: ~Zwyrodnialec [78.11.99.*]
    Dnia 2025-07-08 o godz. 10:15 ~waldi napisał(a):
    > Dnia 2025-07-08 o godz. 10:10 ~Kate napisał(a):
    > > Panie?Pani chtagpt. 3
    > > Jeżeli wszystko jest tak poukładane i twierdzisz, że media też tak twierdzą w sprawie końca rafako z dniem 21. 07, bo wszysycy sobie policzyli zgodnie z jakimś prawem, (nie do końca rozwiązanym, bo na dany czas, a wiemy że upadłość nie wywiązała się z niemocy firmy, a z podpisanych i niewywiązanych kontraktów drugich stron np. JSW, i naruszenia płynności firmy. Jest to do udowodnienia w sądzie, to trwa).
    > > To z takim prawem powinien zostać wypuszczony już komunikat przez GPW, że taka, z mocy prawa sytuacja nastąpi, tego i tego dnia.
    > > Nic mi nie mówi zdanie forumowicza, każdy na swój strój....
    >
    > I będzie komunikat, parę dni przed data końcową. Zapisz sobie ten post.

Absolwenci kolegium tumanów tacy jak cicho chicho z podstawowym wyższym tego nie ogarniają też. Nie wiedzą czy 6 miesięcy minie 21 czy 22 lipca.
  • Re: chatgpt. 3 Autor: ~waldi [5.173.214.*]
    Dnia 2025-07-08 o godz. 10:15 ~waldi napisał(a):
    > Dnia 2025-07-08 o godz. 10:10 ~Kate napisał(a):
    > > Panie?Pani chtagpt. 3
    > > Jeżeli wszystko jest tak poukładane i twierdzisz, że media też tak twierdzą w sprawie końca rafako z dniem 21. 07, bo wszysycy sobie policzyli zgodnie z jakimś prawem, (nie do końca rozwiązanym, bo na dany czas, a wiemy że upadłość nie wywiązała się z niemocy firmy, a z podpisanych i niewywiązanych kontraktów drugich stron np. JSW, i naruszenia płynności firmy. Jest to do udowodnienia w sądzie, to trwa).
    > > To z takim prawem powinien zostać wypuszczony już komunikat przez GPW, że taka, z mocy prawa sytuacja nastąpi, tego i tego dnia.
    > > Nic mi nie mówi zdanie forumowicza, każdy na swój strój....
    >
    > I będzie komunikat, parę dni przed data końcową. Zapisz sobie ten post.

No i już jest na stronie GPW uchwały komunikat o wycofaniu akcji z obrotu w dniu 22 lipca 2025r.
  • Re: chatgpt. 3 Autor: ~Zwyrodnialec [78.11.99.*]
    Dnia 2025-07-08 o godz. 10:10 ~Kate napisał(a):
    > Panie?Pani chtagpt. 3
    > Jeżeli wszystko jest tak poukładane i twierdzisz, że media też tak twierdzą w sprawie końca rafako z dniem 21. 07, bo wszysycy sobie policzyli zgodnie z jakimś prawem, (nie do końca rozwiązanym, bo na dany czas, a wiemy że upadłość nie wywiązała się z niemocy firmy, a z podpisanych i niewywiązanych kontraktów drugich stron np. JSW, i naruszenia płynności firmy. Jest to do udowodnienia w sądzie, to trwa).
    > To z takim prawem powinien zostać wypuszczony już komunikat przez GPW, że taka, z mocy prawa sytuacja nastąpi, tego i tego dnia.
    > Nic mi nie mówi zdanie forumowicza, każdy na swój strój....

Bo prawo należy przestrzegać tak jak się je rozumie.
  • Re: chatgpt. 4 Autor: ~Zwyrodnialec [78.11.99.*]
    Następnym razem pomoże Ci Izabela Leszczyna i jej "czarodziejska różdżka". Raz tylko był incydent że udało się cofnąć czar ale poszło to krzywo i był Tombak zamiast złota. Mówiła że to dlatego że Koń się zaśmiał. Dobra rada. Worek jutowy nie foliowy żeby gier tych nie widział bo wtedy koń znowu zarży.
  • chatgpt 6 Autor: ~Zwyrodnialec [78.11.99.*]
    Powody spadku kursu
[x]
RAFAKO -6,72% 0,01 2025-07-21 17:04:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.