• Merytorycznie o Spółce i emisji Autor: ~rozsadny [109.241.95.*]
    1.Spółka ma najlepszy produkt w swoim segmencie dostepny na rynku, a pieniądze na zbrojenie mogą zacznie zwiększyć zainteresowanie trenażerami. Chcę dodatkowo też uruchomić sprzedaż produktu w systemie poza przetargowym dla osób fizycznych.

2.Weszła we współpracę z firmą ALS,która narazie od 6 lat robi 9mm, ale według memoradium chcą uruchomoć wraz z Milisystem produkcję pocisków 7,62- niedobór pocisków w całym Nato również na Ukrainie. W Polsce generalnie nie ma takich firm, uzyskanie pozwoleń na produkcję to czas ok 2-3 lata, składowanie materiałów wybuchowych na terenie Warszawy dzisiaj już nie do uzyskania, a a oni to mają. Milisystem wejdzie w produkcję pocisków na skróty.

3. Schrony: narazienie zostały jeszcze uruchomione programy rządowe więc Milisystem wstrzymał się z tematem, ale po uruchomieniu rządowych programów może ruszać z tematem.

4. Emisja Ma zapewnić finansowanie powyższych projektów. Linia produkcyjna pocisków 7,62 to kilka baniek. Z uwagi na fakt iż głównym akcjonariuszem jest PCGUARD, ktory jest w upadłości żaden z bankow nie udzieli finansowania spółce. Genialny pomysł z emisją z prawem poboru dla każdego akcjonariusza. Każdy ma równe prawa poboru, brak emisji dla swoich a w ten sposób uda się usunąć PCGuard z listy akcjonariuszy nad progiem 5%+. Dla niewtajemniczonych PCGUARD dawno już nie ma tych akcji ale niedopełnił obowiązku poinformowania o zejściu z akcji poniżej progu 5%. Dzięki emisji Spółka pozbędzie się z akcjonariatu PCGUARD i bedzie mogła w pryszłości korzystać też z finansowania bankowego.

5. Odnośnie emisji komentarz do osób, ktore twierdzą, że akcje spadną do 20 groszy. Jeżeli dzisiaj masz 1 akcje w cenie 0,84 i bedziesz miał tą akcję do połowy sierpnia czyli daty prawa poboru bedziesz mógł nabyć 7 akcji w cenie 0,12 każda. Wówczas bedziesz miał 8 akcji po śreniej cenie 20 groszy. Prawdopodobnie po emisji akcji i wygasnieciu prawa poboru akcje spadną w okolice 20-30 groszy ale to dopiero po emisji, a jeżeli ne bedziesz miał akcji to nie będziesz mógł skorzystać z prawa poboru.

• Re: Merytorycznie o Spółce i emisji Autor: ~Krzych [176.221.113.*]
    Jeżeli ktoś posiada dzisiaj akcje za 10, 20, 50 tys. PLN musi mieć zabezpieczone kolejne 10, 20, 50 tys. PLN aby objąć akcje za przyznane pp. Sądzę, że sporo akcjonariuszy nie znajduje się w takiej sytuacji, zatem jedynym rozsądnym ruchem jest sprzedaż, inaczej jesteś zwyczajnie stratny już na starcie.

Jeżeli sądzisz, że zabieg ma na celu rozwodnienie PCG, na pewno nie przewidują dopuszczenia pp do handlu, bo PCG mógłby pp sprzedać i jeszcze na tym zarobić.

Ja uważam, że po emisji za 12 gr będzie pęd stadny po stronie podaży i kurs zjedzie poniżej 20 gr, co oznacza, że kupując teraz, też jesteś stratny. Oczywiście, to już tylko przewidywania.

pozdrawiam,
    Krzych
  • Re: Merytorycznie o Spółce i emisji Autor: ~rozsadny [109.241.95.*]
    Nie wiem jak dużo akcjonariuszy ma akcje spółki nie mając zabezpieczonej gotówki na inwestycje ale mysle że niewiele. Zawsze też mogą sprzedać połowę akcji a pieniądze uzyskane ze sprzedaży przeznaczyć na prawo poboru.

PCG to bankrut, nie mają kasy, mają długi i nawet nie ma z nimi kontaktu, na 99% nie mają też akcji Milisystem tylko nie dopełnili obowiązku poinformowania o przekroczeniu progu. Zarząd Milisystem próbował to ustalić przy wsparciu KNF ale odmówili pomocy .
    Emisja na NC to raptem 6 tyg. Handel pp w tym czasie nie ma sensu.

Ja uważam przeciwnie, Myśle , że kto miał wywalić wywalił, teraz sprzedają jeszcze jakieś niedobitki, ale jak pójdzie jakieś info o współpracy przy 7,62 ruszy popyt
  • Re: Merytorycznie o Spółce i emisji Autor: ~Difihuho [188.146.62.*]
    Tej emisji tak ne będzie.Myślę ze to wałek żeby zebrać akcje po ok 80 gr przez Rangara
  • Re: Merytorycznie o Spółce i emisji Autor: ~Mlm [37.225.87.*]
    Ty już lepiej nie myśl hehe dopiero myślałeś że będzie 2 zł jest 82 grosze.
    Jak leszcz oddał to jest.Zobaczmy ile jeszcze chca stracić. Jak na razie Rangar ma minus 200 tys straty na kursie.
    A wcześniej ile zarobili liczyłeś ?
    No fakt super strategia zarobić żeby zaraz wszystko stracić. No patrz a ja myślałem gielda polega na zarabianiu...a tu takie kwiatki.
    Wszystko ? Mieli kwit w dobrych pieniądzach i to 3 692 271 sztuk mieli najwięcej, to co im zostało spokojnie mogą spisać na straty i wrzucić w rozliczenie.
    Ty tak serio?Widać nie znasz Janusza.Czego on najbardziej na świecie nie lubi?,Odpowiadam-straty.
    Ty za to lubisz straty, chyba się już do nich przyzwyczaiłeś ?
  • Re: Merytorycznie o Spółce i emisji Autor: ~Polityczny [95.175.7.*]
    Nawet zesrana ulica już wywala po kilkadziesiąt k na raz ale nasz Błazenek nadal trwa w swoich urojeniach

To jak będzie ?? Wycofają się z emisji ??
    Bo niedawno pisałeś jaki to milioner będziesz jak kupisz akcje x7 po 12 groszy xD
  • Re: Merytorycznie o Spółce i emisji Autor: ~rozsadny [109.241.95.*]
    Ulica zwykle kupuje na górce a sprzedaje na dołku, ktoś musi być dawcą kapitału. Oczywiście emisja dojdzie do skutku bo jest na korzystnych warunkach dla każdego, nie wiem jak mozna tego nie widzieć. Myslę, że już pomału kończy się wyprzedaż, a jak pójdzie info o współpracy z ALS przy pociskach 7,62 kurs będzie miał duże pole do popisu
[x]
MILISYS 1,15% 0,44 2025-10-16 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.