,,Ukraina tę wojnę wygrała" - co ty brałeś ? Dałbyś trochę ?
Czyli według ciebie zajęte cztery obwody plus Krym przez rusków to wygrana Ukrainy ?
A obecne wstrzymanie przez USA dostaw broni i kasy do Ukrainy to pewnie według ciebie przyczyni się do dalszych zwycięst Ukrainy ?
Wiedz że Chinom to jest na rękę długa wojna na Ukrainie .
Korzystają z tego bo po pierwsze mają bardzo tanie surowce z Rosji, po drugie USA i zachód osłabia się dając pomoc Ukrainie co jest też na plus dla Chin.
Poza tym eksportują na potęgę do Rosji bo firmy zachodnie z Rosji się zwinęły.
Trump próbował trochę oderwać Rosję od Chin i zrobić pokój na Ukrainie ale to mu się nie udało.
nie zgadzam sie. tej wojny nikt nie wygrywa jak na ten moment i to doslownie nikt.ja widze tylko przegranych. usa zaraz wznowi dostawy juz nawet trampek o tym gada zwyczajnie na tym zarabiaja oni nie daja tego w prezencie jak my tylko robia na tym biznes i to ogromny plus na reke im oslabianie putina bo to tez oslabianie chin. ludzie sa durniami dlatego sprzedaja gdyby oznaczyc te akcje to zakladam ze 90 % z nich po protsu przechodzi od jednego do innego kolarza i ta w kolko ja i wiem ze nie tylko ja trzymamy swoje pakiety od lat - dla mnie to juz ponad dekada - bez najmniejszej redukcji kurs rosnie kurs spada no i co? osobiscie gardze tymi co robia kolka bo to nic nie daje firmie i idei gieldy i niech nikt nie wyskakuje z plynnoscia bo to glupie gadanie - to tak jakby gadac ze jak ten sam samochod przejdzie przez 20 rak to lepiej dla niego niz jakby przeszedl przez 2 klientow kazdy robi jak chce i to jego wybor dla mnie kolkowicze sa na tym samym poziomie szacunku co odwrocone hipoteki dla emerytow albo te lichwiarskie firmy co daja kredyt na 20%