Dyskusje zamarły. Wszyscy zainteresowani czekają na coraz bliższy wynik. Aby coś się działo może zadam parę pytań i ktoś coś może wie.
1. w przypadku wygranej i przyznania odsetek to od kiedy mogą być one przyznane czyli od kiedy istnieje spór inwestycyjny. 2006r? Czy inny rok.
2. Jak mogą być wyliczane te odsetki?Podobno nie ma jednolitej zasady. WIBOR, LIBOR, EURIBOR, SONIA?
3. W innych sprawach ICSID czytałem, że jak jest ogłaszamy wyrok/nagroda to są dwie daty. W jednej ogłaszają, że wyrok będzie wydany a po paru dniach kolejna informacja o treści wyroku. Zawsze tak jest? Parę dni zawieszenia i niepewności jaki jest ten wyrok.
4. Ogólna ilość akcji spółki to 6,8mln. Ale jak to się rozkłada ilościowo na poszczególne trzy giełdy. W Polsce najwięcej?
Spokojnego weekendu i spokojnie czekamy dalej na rozwój sytuacji.
Mógłbym sie bardziej rozpisac ale to nie ma sensu. Mój poprzedni post jest kwitensecja tego co jest i co będzie. Kurs każdego dnia najlepiej to oddaje...
Kurs od dłuższego czasu stoi w miejscu w granicach: 2.50 - 2.60. przy minimalnym obrocie. Wszyscy czekają na impuls jakim będzie wyrok/nagroda. Czyżbyś znał kogoś z ICSID, że wiesz jaki będzie wynik arbitrażu i że będzie negatywny dla spółki? No ale na forum bankiera ciężko o merytoryczne wypowiedzi i argumenty. Może osob, które wiedzą coś więcej o arbitrażach i o tej spółce już nie ma na tym forum.
Na spółce już dawno nie ma dużych graczy. Jedyna teoria to że jakiś mityczny gruby ma akcje na słupach. Śmiechu warte
Ulica pokupowała akcje bo myśli że z każdej zainwestowanej złotówki zgarnie 10
Plus mamy tutaj wielu elokwentnych broniących potencjalnego pozytywnego wyroku którzy zawiłymi postami myślą że odmienia rzeczywistość
Tutaj w paltach chodzić nie będziecie
Ale to była merytoryczna odpowiedź, a że niezgodna z Twoja linią frontu to inna sprawa. To może inaczej. Niech każdy napisze ile ma akcji naszej perełki. Wtedy sie okaże co i jak. Ja mam 70k akcji
Zgodze sie z tym. Tu juz nie ma żadnego grubasa. Ostatni większy gracz tj. Elbit posłużył sie Ragnarem rok temu zeby zrobić wirowke i upchnac trefny towar w ulice. Jak ktoś śledzi ruchy na giełdzie w Tel Aviw to pamieta ze Elbit wywalal pakietami po 200k sztuk przez kilka sesji. Potem dziwnym trafem zaczął sie ruch na GPW. Ktos te akcje Elbitu dal Ragnarowi a Ragnar zrobił wirowke i sie z nich wyczyscil zarabiając przy tym co nieco. Moim zdaniem to było zaplanowane i teraz Elbit nie ma akcji, izraelski slup nie ma akcji, Ragnar nie ma akcji za to ma je polska ulica. Gdyby arbitraż był do wygrania to Elbit nie pozbywalby sie tych akcji w tak szybkim tempie.
Ło Panie 70k akcji w trupie - ponad 150k pln po obecnym kursi Co się nakłoniło do tego szaleństwa - wizja stanie się milionerem - thats aint gonna happen :)