• Przetrwałem 5 niedoszłych premier Autor: ~Amerykanin [104.28.60.*]
    To i gorsze wyniki przetrwam
    W końcu zła passa musi się odwrócić
    Spadnie to się odkupi za dewidende
    Pozdrawiam akcjonariat
  • Re: Przetrwałem 5 niedoszłych premier Autor: ~Zbychu [93.159.3.*]
    Pamiętam Ciebie Amerykanin z 2023 z forum TEN, miałeś a przynajmniej mówiłeś że miałeś spory pakiet akcji ,było to powyżej 200zł bodajze, jak tam sytuacja obecnie ?
  • Re: Przetrwałem 5 niedoszłych premier Autor: ~Amerykanin [104.28.60.*]
    X czasu temu przy zakupie po 80 uśredniłem do 102 i tak trzymam sobie spokojnie inkasując już dewidende po raz drugi
    Parę groszy z dewidend już wplynelo
  • Re: Przetrwałem 5 niedoszłych premier Autor: ~Johny [37.31.142.*]
    Spokojnie Panie Amerykaninie, ta forumowa szopka ma na celu "wykończyć nas" ale światełko zacznie świecić za 6 miesięcy. Kurs który wygląda jak naleśnik, w rzeczywistości podąża zgodnie z 6-7 letnim cyklem. Więcej widać jak się przyjrzy na skali logarytmicznej.
    Trzeba niestety na GPW brać pod uwagę też takie scenariusze, że mogą do właścicieli zwrócić się "Goldmany" z prośbą o chwilowe schłodzenie marketingu albo kursu, w zamian oferując przeprowadzenie skutecznej dystrybucji na poziomie ~500.
    Na GPW za dużo jest przypadków, które post faktum dają do myślenia. Na TENie munkten zwrotnym na który wszyscy czekali było wydanie dobrej nowej gry, co właśnie miało miejsce. Reszta to szum i spekulacja.
    Ja mam trochę inny scenariusz w głowie, czyli, sytuację rortosa od nowego roku, stabilizacja przychodów z fc i HC( nie zakładam wzrostów w tej kwestii a stałe przychody), rozwijane woh i th( i to właśnie te gry mają generować wzrost), przejęcie jakiejś spółki w przyszłym roku. Z tych wszystkich pozytywnych informacji brakuje tylko trigera do wzrostów czyli zatrzymanie spadków fc i hc. Pod to nawet spekula wejdzie dość szybko
  • Re: Przetrwałem 5 niedoszłych premier Autor: ~Amerykanin [172.225.134.*]
    Wiem doskonale i wierzę że w końcu zaskoczą nas pozytywne informacje
  • Re: Przetrwałem 5 niedoszłych premier Autor: ~Mike [31.60.88.*]
    Za mało naganiacie. Wasza wina.
    Minimalnie średnia wyższa niż u mnie ale planuje zakupy w przyszłym tyg. Do końca roku 120 tutaj widzę i tego się trzymam, potem się zobaczy.
  • Re: Przetrwałem 5 niedoszłych premier Autor: ~Swawolnik_Okrutny [31.0.88.*]
    Ojjj widzę, że gaśnie duch w narodzie.
    Wyceny optymistów jakieś cherlawe.
    120 pln to na waciki.

To co ja widzę, a czytam to dobrze.
    Przed nami na spółce polepszenie perspektyw, w tym finansowa odbudowa.
    A zgodnie z prawidłami giełdowymi kurs dyskontuje pozytywne zmiany z wyprzedzeniem.
    Stąd od początku roku mamy +40%.
    120 w tym roku ? To blisko 40kilka % w kilka miesięcy , uważam że sporo
  • Re: Przetrwałem 5 niedoszłych premier Autor: ~LESS [89.73.36.*]
    Prawda jest taka że strategia przyjęta przez nowy Zarząd tj. w istotnym stopniu oparciu prowadzonego biznesu o flagowe produkty nie przynosi jednak spodziewanych efektów. Pamiętam pierwszą konferencję nowo powołanego zarządu. Na  której Ilczuk twierdził, iż są w stanie wiele wnieść do FC i HC wiedzą jak to zrobić i poprawić tym samym sprzedaż. Jak na razie obserwujemy systematyczny spadek z  kwartału na kwartał przychodów. Tak wiec w obszarze przychodów jest kiepsko , lepiej jeżeli chodzi o obniżkę kosztów. Przy czym potencjał w zakresie obniżki kosztów został już wyczerpany. Ilczuk rzeczywiście na konferencjach mówi ładnie i wydaje się rzeczowo . Jednak niema to przełożenia na realia. Cala więc nadzieja w nowych tytułach , skalowania WOH itd. Czy się powiedzie czas pokaże.   Nawet jeżeli przyjmiemy pozytywny wariant  to przychody z nowych tytułów na konkretnych poziomach to jednak kwestia miesięcy . Jeżeli FC i HC będzie dalej w tendencji spadkowej to przynajmniej do końca  roku pozytywów nie zobaczymy.
    Powtarzam giełda wyprzedza to co ma być. Spekulacja o poprawie o której będziesz zaraz się zacznie. A zysk za 2025 będzie na poziomie 2024 a może nawet więcej
[x]
TSGAMES 1,23% 90,60 2026-05-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.