• Moja strategia Autor: ~Fibo [37.225.93.*]
    Przyjąć uroczyście dywidendę i opylić po zamknięciu luki wynikającej z odcięcia dywidendy. Jak uważacie ma to sens?
  • Re: Moja strategia Autor: ~Kufel [5.172.237.*]
    Nie. Ja trzymam bo będzie DY za niewypłacone zyski z lat poprzednich. Będzie też DY za sprzedaż detalu i DY za zyski z AD 2025 więc jeszcze trochę czasu warto trzymać te akcyjki
  • Re: Moja strategia Autor: ~konrado24 [84.115.228.*]
    dokladnie, rok do następnej dywidendy mozna trzymac…
  • Re: Moja strategia Autor: ~trele-morele [83.24.74.*]
    bla bla bla :) hi hi hi
    Dodatkowa dywidenda z zysków zatrzymanych z lat ubiegłych i ze sprzedaży detalu zależy od decyzji KNF. Wątpię żeby KNF pozwolił ruszyć kapitały rezerwowe żeby nie pogarszać stanu kapitałów własnych. Może zgodzi się na wypłatę funduszy ze sprzedaży detalu. Nie jest to jednak pewne. Ja sprzedałem swój ostatni pakiet w czwartek żeby odroczyć termin zapłaty podatku do kwietnia przyszłego roku. Jak kurs zacznie spadać to odkupię papiery. Generalnie to obserwuję co się będzie działo. Może Putin jakieś szambo spuści na kraj i giełda rypnie w dół ?
  • Re: Moja strategia Autor: ~Andy [46.134.116.*]
    No to przecież spadło na 112,xx zeta więc można odkupowac koleś. Tu wiekszych spadków nie będzie za dobre fundamenty
  • Re: Moja strategia Autor: ~pupciadupcia [77.65.100.*]
    Dnia 2025-07-07 o godz. 18:10 ~Andy napisał(a):
    > No to przecież spadło na 112,xx zeta więc można odkupowac koleś. Tu wiekszych spadków nie będzie za dobre fundamenty
    > Czy to nie są czasem fundamenty, latające akcjonariuszom koło dupy???
  • Re: Moja strategia Autor: ~geminus [91.150.193.*]
    moja strategia trzymac do usranej smierci
    Dnia 2025-07-07 o godz. 18:10 ~Andy napisał(a):
    > No to przecież spadło na 112,xx zeta więc można odkupowac koleś. Tu wiekszych spadków nie będzie za dobre fundamenty

trele mele ulala już spadło na 111,00 zł a zatem dalsze spadki są i będą co najmniej stopniowo.
  • Re: Moja strategia Autor: ~Andy [46.134.116.*]
    Obyś się nie zdziwił koleś z tym pieprzeniem o mega spadkach. Zakład że 110 zeta nie przebiją i będą wzrosty
  • Re: Moja strategia Autor: ~trele-morele [15.220.65.*]
    Dnia 2025-07-08 o godz. 15:31 ~Andy napisał(a):
    > Obyś się nie zdziwił koleś z tym pieprzeniem o mega spadkach. Zakład że 110 zeta nie przebiją i będą wzrosty

Nic nie pisałem o mega spadkach. Sam żeś to napisał pewnie dlatego, że ci majątek topnieje :) hi hi hi

Koniec dnia 111,00 zł chociaż pisałeś że na pewno nie zejdzie poniżej 112zł. Ja mam lepszy ogląd sytuacji.
  • Re: Moja strategia Autor: ~konrado24 [77.119.163.*]
    patrz na wykres - teraz jest test oporu od gory - teraz to wsparcie na 110… zyski bankow duzo nie spadna w tym roku, nawet po obnizce stop %. wiec dlaczego ma spadac?
    Wiadomo, że chodzi o przyszłość. Jeżeli sprzedaż detalu dojdzie do skutku, to bank utraci zyski z tego segmentu. Bank będzie chciał je odbudować zwiększając akcje kredytowe w sferze przedsiębiorstw ale to trochę potrwa. Jeżeli na to nałoży się stagnacja albo bessa zgodnie cyklem koniunkturalnym to bank utraci część zysków na dłużej.
  • Re: Moja strategia Autor: ~konrado24 [91.141.54.*]
    tak, tylko dlaczego ma akurat teraz spadac? moze byc jeszcze ruch w gore i dopiero zjazd…
    Spadać nie musi w tej chwili ale nie ma też powodów do wzrostów. Jedyny powód do zatrzymania spadków teraz byłoby info o otrzymaniu kasy za sprzedaż detalu i pewność wypłaty dodatkowej dywidendy jeszcze w tym roku. Takie info może się pojawić dopiero za kilka miesięcy i do tego czasu akcje mogą spaść np o 5%.
  • Re: Moja strategia Autor: ~Re [185.238.205.*]
    Jeszcze powini rozwiązać rezerwę na spółkę w restrukturyzacji którą robili dwa lata temu
[x]
HANDLOWY 0,00% 104,60 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.