Mam nadzieję, bo mam wystawione swoje zlecenia w drodze do 2 i najwyższe właśnie po 2.01... miałem trzymać dłużej ale mam już dość, nie tyle samej spółki co zarządu...
ponadto, gdzie jakakolwiek promocja tej gry? Gdzie promocja Dark Moonlight? Trailer wydany 4 lata temu i cisza..na FB cisza, na IG cisza...ta spółka, nawet jak wyda te gry (w co wątpię) to z pewnością na nich nie zarobi. Pewnie zrobią dodruk kolejnego miliona akcji po 0.1 bez PP i znowu będą pożyczać i mataczyć...
Na promocję jest odpowiedni czas. Nie ma jej sensu robić zbyt wcześnie przed premierą. Musieliby mniej więcej określić datę premiery, żeby rozpocząć promocję.
Martwi mnie trochę tylko to, że ta promocja była już kilka lat temu, a teraz jest długo cisza.
Z drugiej strony, głupio byłoby nie wydawać gier, jeżeli mają już napisaną znaczną część. Trzeba też pamiętać, że najlepszy okres na wydanie gry, to listopad-grudzień, trochę gorszy wrzesień-październik. a wakacje to raczej niespecjalnie. Jednak promocję mogliby już robić (jeżeli zamierzają wydać)
dlaczego mieliby nie wydać? Bo nie mają kasy na wypłaty?
Mają już napisaną znaczną część?! Skąd w ogóle ten wniosek…gra miała powstać lata temu… póki co jedynie kłamią i mataczą…
Początkiem 2023 było info, że Spooky Lord jest ukończone w 80%. Albo to było kłamstwo i byli wtedy na dużo wcześniejszym etapie produkcji albo po prostu tory były złe i podwozie też było złe, hehe. Tym samym chu* bombki strzelił i anulowali projekt, a teraz się zastanawiają jak nam sprzedać to info, że gra nigdy nie wyjdzie. Pewnie w 2027 będzie info, że planują wydać w 2028-2030. Po drodze kilka spekulacyjnych podbitek i powrót na niziny.
Jak będzie podbitka związana z wydaniem gry, to opuszczenie okrętu będzie średnim pomysłem... Bo kolejna podbitka będzie dotyczyła Dark Moonlight. Teoretycznie mogą ściemniać ale praktycznie spółka zajmuje się portowaniem gier. Zatrudnia sporo osób i im płaci. Mają dostęp do kodów różnych gier, wiedzą jak są napisane, wiedzą jak je tworzyć na innych platformach. Nie wierzę, że nie potrafią napisać gry. :-)
Dla mnie obecnie największym znakiem zapytania jest czy spółka dotrwa do premiery. Ponadto, nie są w stanie dotrzymać terminu w w perspektywie kilku tygodni to co dopiero w perspektywie miesięcy… dlaczego uważasz że dotrzymają tego terminu skoro premiera miała być już dawno?
Na logikę. Gdyby spółka miała upadać, to wypuściłbym byle jakiego gniota, nawet niedopracowanego, żeby tylko ratować sytuację.
Uważam, że mając nawet częściowo napisany kod gry głupio go nie wykorzystać. Więc raczej się o premierę nie boję ale jest pewne ale...
Bardziej obawiam się, że konkurencja może robić naciski, żeby spółka nie rozwijała się jako spółka gameingowa. Dla konkurencji rola podwykonawcy jest dobra. Rola realnego konkurenta niekoniecznie. Zleceniodawcy od portowania mogli zrobić nacisk, żeby żadnych gier nie wypuszczali, bo koniec współpracy... Hipoteza, mało prawdopodobna ale możliwa.
Trzeba zaczekać na efekty, bo bez tego się nie dowiemy.