• Miłek wlasnie dokupil. Autor: ~Sekretarz [37.47.254.*]
    I tak życie sobie plynie. Piękne, spokojne życie.
  • Re: Miłek wlasnie dokupil. Autor: ~gggg [91.150.220.*]
    Ile mają czasu na zgromadzenie wierzycieli ?
  • Re: Miłek wlasnie dokupil. Autor: ~realista7201velCzysc [185.47.34.*]
    im sie nie spieszy, odsetki handlowe nie ida, a odsetki za pozyczki beda czescia ukladu.
    Im pozniej tym lepsza redukcje dlugu dostana. Mysle, ze z rok, poltora. Do tego ZZ do tego czasu maja kaganiec.

Wiec moze byc ciekawa sytuacja gdzie od teraz powinni przynosic zysk (tak pisza ze chca wyjsc na 0+ w calym tym roku, wiec powinni juz isc na plus. Przyszly rok powinien juz byc kazdy kwartal na plus.

Po co sie spieszyc do ZZ i splaty dlugow? Teraz jest super
  • Re: Miłek wlasnie dokupil. Autor: jacek_z_grochowa [95.160.101.*]
    Grubo ponad 90 % pracowników z którymi rozmawiałem nie tylko z Olszynki twierdzi, że firma powoli upada. Zamknięto już lokomotywownie na Warszawskich Odolanach i w Lesznie. Może zostanie jakiś 3-ligowy twór, wchłonięty przez O.K. A wy nadal unosicie się w oparach absurdu. Trzeba być wyjątkowym leniem by nie zainteresować się "core".
    ---
    JK
  • Re: Miłek wlasnie dokupil. Autor: ~realista7201velCzysc [185.47.34.*]
    Dnia 2025-07-04 o godz. 11:57 jacek_z_grochowa napisał(a):
    > Grubo ponad 90 % pracowników z którymi rozmawiałem nie tylko z Olszynki twierdzi, że firma powoli upada. Zamknięto już lokomotywownie na Warszawskich Odolanach i w Lesznie. Może zostanie jakiś 3-ligowy twór, wchłonięty przez O.K. A wy nadal unosicie się w oparach absurdu. Trzeba być wyjątkowym leniem by nie zainteresować się "core".
    > > ---
    > > JK

Nie ma co plesc o pracownikach z ktorymi rozmawiales. Ja rozmawiam z roznymi pracownikami roznych firm i niewiele wiedza o zarzadzaniu firmami. Tak wiec nie warto plesc trzy po trzy.

Ogólna skuteczność sanacji w PL jest niska:~30% firm wychodzi z postępowania sanacyjnego z sukcesem (tj. kontynuuje działalność jeszcze przez 5 lat). ~70% firm ostatecznie upada mimo próby sanacji. Ale szanowny kolego: wg statystyk rzecznika MŚP: W 2022 r. zaledwie 15% firm w sanacji miało szansę na pełne odzyskanie płynności bez pomocy zewnętrznej. I jeszcze cymesik na koniec. Najlepsze wyniki odnotowują firmy z sektorów: IT i produkcja niszowa. Logistyka gorzej, a transport nie rokuje i pada jak snop. Sanacja w Polsce wymaga silnego przywództwa i zewnętrznego kapitału – sama restrukturyzacja formalna rzadko wystarcza. Wypatruj końca, wiem, ze jesteś uparty, ale to ja mam rację..
    Źródła zagregowanych danych:

• KRS (sprawozdania z postępowań restrukturyzacyjnych 2020-2024)
    • Raport Rzecznika MŚP "Polska przedsiębiorczość w czasach kryzysu" (2023)
    • Analizy KRD (Krajowy Rejestr Długów) dot. przyczyn upadłości.
    ---
    JK
  • Re: Miłek wlasnie dokupil. Autor: ~Stary_Nowicjusz [188.146.44.*]
    Przeciez on poza pleceniem trzy po trzy, potrafi typko kasowac posty, ktore mu nie pasuja.

Metoda zdeterminowanego, wszechwiedzacego, omnipotentnego trola moze dzialac na tych, ktorzy maja niewielki kapital…

Na tych liczy, bo on jest cienki. Moze pracuje dla jakiegos funduszu.

To jest oczywiste dla mnie
    Szanowny Panie,
    Z lekkim zdumieniem przyjąłem Pański wywód. Doceniam gorliwość, z jaką porzucił Pan wątek merytoryczny (statystyki, źródła, fakty), by przejść do "ad personam". To klasyczna taktyka erystyczna: gdy brakuje argumentów, uderza się w klawiatury:
    "Kasowanie postów"? Proszę wskazać choć jeden niezgodny z regulaminem
    "Praca dla funduszu"? Domysły to najtańsza waluta erystyki.
    "Omnipotentny trol"? Ach, gdybym miał tę moc – sanowałbym (uzdrawianie) najpierw Pańskie braki w logice.
    Bardzo często w odpowiedzi otrzymuję sofizmaty i kompleksy, a to nie jest dyskusja. To monolog merytoryki wobec szumu frustracji.
    I najzabawniejszy Pański argument:
    "Liczy na tych z niewielkim kapitałem".
    Zgadza się. Na kapitał intelektualny.
    A ten Pański – zdaje się – jest akurat w fazie głębokiej restrukturyzacji z widmami teorii spiskowych w roli wierzycieli. Gdy arsenał merytorycznych argumentów okazuje się równie skromny jak umiejętność ich weryfikacji powieniem wskazać drogę do szkoły. Może uniwesytet 3-go wieku?
    ---
    JK
    Za duzo ai mistrzu.

Robisz podstawowe bledy logiczne, ale przeciez skasujesz, jak ci je wytknę.
    Masz ewidentnie zaburzenia narcystyczno-psychopatyczne.

Problem z psychopatami jest taki, ze do pewnego momentu moga swietnie funkcjonowac w spoleczenstwie - nawet wysoko na drabinie spolecznej.

Do czasu, poniewaz bedac patologicznymi manipulujacymi klamcami, ktorzy chca wykorzystac swiat do realizacji swoich celow, przy bardziej skomplikowanej strukturze problemu, zaczynaja sie gubic.
    Tworza za duza liczbe wielowatkowych intryg, ktorych ich umysl nie jest w stanie ogarnac.

To sie dzieje z tobą
  • oj, Stary . . . Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    jak wpadniesz w dół, to przestań już kopać dalej . . .

ps.
    pomimo tego dłuższego łańcucha na którym od kilku już tygodni ujadasz tutaj,
    to nadal nie widzisz w jakich oparach jesteś . . .
    Stawianie nieuprawnionych diagnoz psychologicznych ("zaburzenia narcystyczno-psychopatyczne") bez kwalifikacji to przemoc słowna :)
    Jeżeli Pinokio powie:
    "Za chwilę urośnie mi nos"
    To jest to prawda czy kłamstwo?
    To oczywiście autoodnoszący się paradoks z topologią podobną do wstęgi Mobiusa. Brak wyraźnej granicy między "prawdą" a "fałszem", ciągłe przechodzenie z jednego stanu w drugi bez możliwości zatrzymania się w stabilnym punkcie.Ja operuję w strefie faktów. Starszy kolega w kręgach pseudointelektualnego bełtu. Na mnie już czas. Odcinam się od spirali agresji: Nie odpowiadam na ataki osobiste, choć moderować w wolnej chwili nie przestanę. Nie korzystam z AI.
    ---
    JK
  • Re: Miłek wlasnie dokupil. Autor: ~Stary_Nowicjusz [79.185.131.*]
    hahaha

naprawdę ? ty mówisz coś o przemocy ? boze, ta diagnoza znajduje potwierdzenie od ręki - jestes szybszy niz myslisz

nie muszę cie nawet oglądać

• Re: Miłek wlasnie dokupil. Autor: ~pesymista [91.212.223.*]
    nie widzę komunikatu żeby MIłek dokupił
  • Re: Miłek wlasnie dokupil. Autor: ~Poznaniak [31.60.89.*]
    Powiało stanowczością Wielce Szanowny Panie Jacku. Mi się wydawało ze nawet całe wątki znikały ale jak ich nie ma to szkoda czasu na ich szukanie.) Do Leszna to się muszę kopnąć samochód przy okazji przedmucham sprawdzę te procenty i zobaczę płd cześć zakładu.)
  • Brawo Poznaniak !!! Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    Można kulturalnie? Oczywiście, że można . . .
  • Re: Brawo Poznaniak !!! Autor: ~Spekulant [31.0.94.*]
    Oj Bidon oj Bidon hehehe
[x]
PKPCARGO -1,83% 15,55 2025-11-07 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.