również zobaczyłem na fixingu cenę 0,01 to się trochę przeraziłem i sprawdziłem czy coś się nie zawiesiło :D Próbują straszyć aby oddawać akcje. Panowie trzymać a będzie nagroda!
Caly WIG idzie codziennie 2-3% do góry, ale nie CCC i LPP - przypadek ? nie sądzę. Jestem na obu spółkach i na obu grają szorty, ale za chwile będą mieli pełne gacie.
shorty mają czas do końca wakacji. Do tego czasu tu może sie dziać bardzo dużo. Jestem przekonany, że wynik za Q2 nie będzie zły. Dolar jest tak tani, że obie spółki: CCC i LPP kupuja towar kilka procent taniej niż w ubiegłym roku. Koszty są pod kontrolą, choć pewnie już bardziej nie da się ściąć (oprócz kosztów finansowych, które będą systematycznie maleć). Jeśli CCC utrzyma tempo zwiększania powierzchni handlowej zgodnie z zapowiedziami, to przy coraz mocniejszej konsumpcji i sukcesie HP na południu Europy, wynik za 2026 rok będzie bardzo dobry. Sporo tych "jeśli", ale wszystkie są bardzo prawdopodobne. Jak shorty wezmą sie za odkupowanie akcji, to dopiero zacznie się jazda.