Ma ktoś poniżej 5 Prezes ostatnie zakupy zrobił w tej cenie ale to było z 4lata temu Od tamtej pory sytuacja się zmieniła i ich widać iść po 2mld sprzedazy
Niemożliwe że tak długo jesteś to ja 10lat pierwszy pakiet po 12zl najtaniej kupywalem za 68groszy sporo też jak prezes kupował razem z nim brałem I jedna dywidendy kiedyś wziąłem
W posiadaniu akcjonariuszy mniejszościowych jest obecnie 4 168 404 akcje.
Ciekawe czy są tu jeszcze inwestorzy (oprócz mnie), którzy kupowali akcje w ofercie publicznej po 39,1 zł.
P.S. Niektórzy nie chcą się przyznać ile posiadają akcji ponieważ mogli je kupować po 12, 15 czy po 20 zł.
Przy cenie dwucyfrowej na pewno się ujawnia i obroty powinny wzrosnąć.
Dużo sie wymieniło przy 6.7.8.9 na 1fali wzrostów po restrukturyzacji tam podejrzewam że prawie cały akcjonariat przemieli się więc silne ręce wzięły akcje Stąd na rynku myślę że zostało góra 500tys akcji Zobacz jakie nędzne obroty kup większą ilość na raz mało wykonalne
Też uważam, że w bieżącym obrocie jest około 10% FF, posiadacze 90% FF czekają na dużo wyższe poziomy cenowe.
Promocja nie może trwać w nieskończoność, w dłuższym terminie cena musi podążyć w kierunku wartości akcji.
Prezes przewiduje, że w 2Q2025/2026 znaczaco poprawi się rentowność.
Dnia 2025-07-04 o godz. 18:45 ~mrfiesta napisał(a): > Dużo sie wymieniło przy 6.7.8.9 na 1fali wzrostów po restrukturyzacji tam podejrzewam że prawie cały akcjonariat przemieli się więc silne ręce wzięły akcje Stąd na rynku myślę że zostało góra 500tys akcji Zobacz jakie nędzne obroty kup większą ilość na raz mało wykonalne
taki stary akcjonariusz a takie glupoty wymyślasz
silne rece wtedy oddaly kpiarzom i podobnym i potem przez miesiące odbierały przy 4-5 a generalnie silne rece to tylko prezes i świta
i tu nigdy nie bylo obrotu i nie będzie, taki urok spolek z malym FF
FF nie jest taki mały (42,57%, 4 168 404 akcje).
Obroty są niskie ponieważ większość akcjonariuszy mniejszościowych nie akceptuje tak niskiej ceny.
W 2017r. było wezwanie do sprzedaży całego FF po 7,18 zł i nikt na nie odpowiedział.
Dnia 2025-07-07 o godz. 10:02 ~Analityk napisał(a): > FF nie jest taki mały (42,57%, 4 168 404 akcje). > > Obroty są niskie ponieważ większość akcjonariuszy mniejszościowych nie akceptuje tak niskiej ceny.
równie dobrze moge napisac ze kupujacy nie akceptują ceny tak wysokiej dlatego obroty są niskie
> > W 2017r. było wezwanie do sprzedaży całego FF po 7,18 zł i nikt na nie odpowiedział.
..a po 8 latach masz cene 5.xx.... i co z tego wynika?
Dnia 2025-07-07 o godz. 10:37 ~Analityk napisał(a): > Wynika z tego, że obroty wzrosną dopiero powyżej ceny 10 zł.
nie
wynika z tego ze - pomijając to ze wezwanie nie miało szans na realizacje - dla akcjonariuszy byłoby świetnym ruchem sprzedać wtedy i przez 8 lat zarabiać na innych spółkach niż tu 8 lat siedzieć na stracie...chyba logiczne?
Dnia 2025-07-07 o godz. 11:03 ~Analityk napisał(a): > Według mnie to najgorszy moment na sprzedaż akcji Komputronik. > > Spółka spłaciła już 50% zobowiązań układowych i pojawił się nowy inwestor strategiczny.
po pierwsze: a kto każe sprzedawać teraz?
po drugie: to NIE JEST INWESTOR STRATEGICZNY tylko mniejszościowy
a po trzecie nie wiadomo czy i w jakim stopniu wejdzie do spółki po kolejnej probie blokady emisji