• Wezwanie po 24zl Autor: ~Xyz [188.146.32.*]
    Ciekawe, że tyle tu czarnowidztwa i naganiania na spadki a jakoś nikt nie wspomniał o wezwaniu po 24zl. Zapisujecie się?
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~Mobil [178.42.97.*]
    Przy mojej średniej wyższej nie interesuje się tym.
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~Mariusz [93.105.177.*]
    Według mnie, to po tej informacji powinno to pójść na minimum 27-30zl. Jeśli spółka ma wolne 13mln to znaczy że mogła też wypłacić dywidendę w tej wysokości. Wiele osób tu zwątpiło właśnie przez brak dywidendy a okazało się że to tylko zagrywka żeby tanio odebrać akcje.
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~Serdeli1 [95.124.120.*]
    No dobrze a co z tym komunikatem o przegladzie opción strategicznych spolki?
    Powiem szczerze ze ten komunikat zmrozil moje zyly. Kurz polecial na leb na szyje, do Tego slabe wyniki.
    A teraz narracja jest taka ze zarzad chce dokupic akcji po taniosci.
    A co jesli chca stworzyc sztuczny popyt zeby w ostatnim momencie sprzedac swoje pakiety? Pisze zeby pisac, Bo jestem ignorantem. Co myslicie?
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~Piotr [193.109.212.*]
    Najważniejsze jest to, że spółka ma wolne środki gotówkowe i uznała, że akcje są na tyle tanie, że warto ogłosić skup.

Przecież nikt nie robi skupu akcji, jeśli uważa, że jest drogo.
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~Serdeli1 [95.124.189.*]
    Odnosnir skupu akcji: "przeciez nikt nie robi skupu akcji, jesli uwazaj ze jest drogo".
    Gdzies czytelem ze CEO niektorych duzych spolek w USA maja placony bonus jesli za Dany kres rozrachunkowy wzrosnie wartosc przedsiebiorstwa. Wiec czesto mimo Tego ze alcje SA juz przewartosciowane to organizuja skupu zeby dodatkowo podbic cene. Dzieki temu dostaja ogromne bonusy, mimo ze takie skupu akcji NIE sluzy zabbardzo interesom spolki.
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~Mobil [178.42.93.*]
    Długoterminowa strategia. Kupić tanio umorzyć, a przyszłe dywidendy na akcję będą wyższe ja trzymam.
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~Serdeli1 [95.124.189.*]
    Skupu akcji wlasnych to rowniez sposob na dzielenie sie zyskiem, Bo jesli umorza te akcje to przyszle dywidendy beda wyzsze, chociaz ja osobiscie wolalbym zeby te akcje rozdzielili miedzy pozostalymi posiadaczami akcji, dzieki temu uzyskuje wartosc NIE placac podatku belki
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~edward [195.117.111.*]
    pewnie podniosą na 28. nie ma co oddawać
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~Ghost [188.146.164.*]
    Rownie dobrze mogliby wypłacić tą dywidendę. Nierozumiem tego, bo pewnie się nie znam. Ale coś musi być na rzeczy.
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~Ghost [188.146.164.*]
    Ja tam nie sprzedaję, a nawet wcześniej dokupiłem. Wyniki za 1q są dobre nie ma co. Szkoda ze złamali swoją zasadę i nie wypłacili dywidendy tylko chcą skup zrobić.
    Ja nie sprzedaję.
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~KNF [5.173.18.*]
    A ciekawe czy zarząd się zapisze. Jeśli nie, to sygnał będzie moim zdaniem jasny.
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~Cvn [31.60.232.*]
    Na pewno po 24 teraz nikt im nie odda, no chyba że pokażą fatalne wyniki.
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~edward [83.24.100.*]
    cena zbita i atrakcyjna do skupu. fałszywa nagonka na spadki. nie oddawać bo luka na 30 czeka .
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~Erde [37.109.149.*]
    jak się sprzeda że stratą na wezwaniu, to czy można tę stratę rozliczyć w PIT rocznym?
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~Totem [83.5.46.*]
    Ciekawe pytanie. Jak nie można to raczej nikt im nie sprzeda chyba że z zyskiem bo wtedy nie zapłacą Belki.
  • Re: Wezwanie po 24zl Autor: ~edward [195.117.111.*]
    nie oddawać za ułamek wartości. cierpliwi zarobią
[x]
EUROTEL 6,38% 31,70 2025-09-19 17:03:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.