Według mnie, to po tej informacji powinno to pójść na minimum 27-30zl. Jeśli spółka ma wolne 13mln to znaczy że mogła też wypłacić dywidendę w tej wysokości. Wiele osób tu zwątpiło właśnie przez brak dywidendy a okazało się że to tylko zagrywka żeby tanio odebrać akcje.
No dobrze a co z tym komunikatem o przegladzie opción strategicznych spolki?
Powiem szczerze ze ten komunikat zmrozil moje zyly. Kurz polecial na leb na szyje, do Tego slabe wyniki.
A teraz narracja jest taka ze zarzad chce dokupic akcji po taniosci.
A co jesli chca stworzyc sztuczny popyt zeby w ostatnim momencie sprzedac swoje pakiety? Pisze zeby pisac, Bo jestem ignorantem. Co myslicie?
Odnosnir skupu akcji: "przeciez nikt nie robi skupu akcji, jesli uwazaj ze jest drogo".
Gdzies czytelem ze CEO niektorych duzych spolek w USA maja placony bonus jesli za Dany kres rozrachunkowy wzrosnie wartosc przedsiebiorstwa. Wiec czesto mimo Tego ze alcje SA juz przewartosciowane to organizuja skupu zeby dodatkowo podbic cene. Dzieki temu dostaja ogromne bonusy, mimo ze takie skupu akcji NIE sluzy zabbardzo interesom spolki.
Skupu akcji wlasnych to rowniez sposob na dzielenie sie zyskiem, Bo jesli umorza te akcje to przyszle dywidendy beda wyzsze, chociaz ja osobiscie wolalbym zeby te akcje rozdzielili miedzy pozostalymi posiadaczami akcji, dzieki temu uzyskuje wartosc NIE placac podatku belki
Ja tam nie sprzedaję, a nawet wcześniej dokupiłem. Wyniki za 1q są dobre nie ma co. Szkoda ze złamali swoją zasadę i nie wypłacili dywidendy tylko chcą skup zrobić.
Ja nie sprzedaję.