Do poniedziałku wyjaśni się czy Novina zakupi 100% udziałów spółki Stern która ma koncesje na produkcję i handel bronią. Może być ciekawie zwłaszcza że Novina dysponuje sporym zapleczem finansowym.
Przy tak olbrzymich nakładach na zbrojenia w Europie 5%pkb większości krajów NATO, to nawet dla niewielkich płotek może spaść sporo resztek do zjedzenia :)
Mi się też wydaje. Zwłaszcza że jeśli Novina będzie miała na ten biznes pomysł, a sądzę że ma skoro kupuje spółkę z koncesją, to nie będzie tu 2 a 10zł w krótkim czasie.
Obstawiam, ze dni będą mijały, wy się będziecie oblizywać po łuskach, a espi nikt nie zobaczy. A jeśli zobaczy, to będzie to tylko wyprowadzenie kasy ze spółki na jakiegoś dziadka. Obym się mylił, hehe, ale to NC, tu nic za to nie grozi. A podpisanie tamtej umowy nie było konieczne do podania w espi bo nic nie wniosła merytorycznego poza podbitką. Jakby novina miała wejść w militarkę to nie byłoby tego espi a prezio nie opychałby papieru na górce i to jeszcze bokiem. .
Tak tak a ty siedzisz i zbierasz jeśli ktoś Ci zrzuci kilka akcji. Ale to do czasu. Chwila moment i kurs będzie w zupełnie innym miejscu. Tutaj +50% w jedną sesję, nie będzie dla nikogo żadnym zaskoczeniem
Jeżeli chodzi o aktualny kurs to wg mnie on nie jest fair nawet w stosunku do bieżącej działalności przychodów i zysków emitenta, jest to nierównowaga na rynku która prędzej czy później jeżeli prezes nie będzie chciał stracić kontroli nad spółką, zostanie odpowiednio wyrównana. Tak niska cena akcji spółki która zarabia i rozwija się bardzo szybkim tempem to gradka dla snajperów którzy zajmują się wypatrywaniem spółki do wrogich przejęć.
Start linii produkcyjnej niskokalibrowej amunicji nie wymaga zbyt wielkich nakładów. Marże są kosmiczne w tych czasach, zresztą zawsze były. Trzeba pierwszy krok zrobić, czyli zdobyć koncesję.
Ta koncesja dotyczy produkcji jak i handlu militariami. Wg mnie kupno-sprzedaż jest prostsza w organizacji, mniej pieniędzy i czasu potrzeba, a zysk może być ładny
Zobaczymy co będzie. Jak narazie cena akcji jest dużo poniżej wartości biorąc pod uwagę tylko obecna branżę i dochody. Spółka się rozwija, zysk rośnie systematycznie a spekóła zbiła wycenę niemiłosiernie.
Po raporcie dopiero ludzie dostrzegą potencjał, teraz jakaś spekula siedzi i próbuje zbierać i straszyć, normalne na mało płynnych spółkach, ale w końcu sami dadzą sygnał do ruchu na północ i będzie wtedy zapewne widłowy miał co robić
dokładnie jak piszesz na otwarciu straszak zawsze i na zamknięciu równiez o to chodzi by wyzbierac akcje od zniecierpliwionych .Spółka da zarobić ale trzeba cxzekac jak wyzbierają akcje a tym czasem trzeba grac na Euco
Witam- nic innego nam nie pozostaje . jak tylko czekać na rozwój wydarzeń w Spółce. Niestety-nie mamy wglądu na bieżący cykl zdarzeń w Spółce !Nadal trzymam akcje,które mam na minusie.Pozdrawiam cierpliwych posiadaczy akcji. Martin.
Spółka 7 baniek zarobi w tym roku a kapitalizacja 23mln. Tu jest straszne działanie spekuły że taka wycena akcji. Zwłaszcza że spółka myśli o poszerzeniu działalności o nową branżę.