Standardowo zwlekają kilka dni. Tu wykonali wszystko i od razu przydzielili. Zapewne handel PDA ruszy w ciągu tygodnia. Jednym z warunków powrotu na ciągle jest zcalenie akcji. Zarządowi zależy na czasie
Te etapy dzieją się zgodnie z harmonogramem i nie ma żadnej zasługi i łaski zarządu że jest tak jak to zapowiedzieli. Pytanie kiedy wejdą do obrotu nowe akcje
Typek 1 - spokojnie mogłeś czekacdo 7 lipca na oficjalny transfer akcji. Nie mówię tu o łasce zarządu, ale nie bądź taki bonanza. A akcje Wejdą jak prawnicy z KRS dupska sobie wymocza na Seszalach, albo gdzie tam są i chleją- taka smutna prawda czy za Ziobro czy za ryżego takie same dziadostwo. Przydałyby się paly zomowców, żeby nie czuli się nad-kastą. Tzw alejka zdrowia i Panie i panowie wszystko na czas by robili. W naszym przypadku wg ChatGpt i pracowników DM do 8 sierpnia, tylko, że do roboty ich nie zmusisz bo wpierdziel nie dostaną. 0 konsekwencji
Jaki przepis nakazuje wprowadzenie do obrotu do 8 sierpnia. I skąd ta data 7 lipca?
Zgodnie z harmonogramem który spółka opublikowała 2 lipca to dzień przydziału akcji emisji z pp I dodatkowej
No dokładnie, wejście nowej emisji w tym momencie dobiło by spółkę a cena akcji najprawdopodobniej spadła by poniżej ceny emisyjnej i nikt by nie było zadowolony. Nie wspominając ze nie wyglądałoby to za dobrze dla spółki.
Na chwilę obecną to akcje tej spółki sa niesprzedawalne przy obecnej liczbie akcji a co dopiero jak wejdzie nowa emisja. No chyba że wielkość waszych udziałów razem wzięta nie przekracza obecnych obrotów to wtedy jest szansa ze coś ktoś będzie w stanie sprzedać
Ja pod korek emisję pp dodatkowe zapisy buły ale zarzad zadecyduje o przydziale czytać raporty spólka wyjdzie z filmu po dodatnim raporcie to ostatni syf po poprzednikach akcje z pp mysle że 3 miechy to minimum bo krs sa opieszałe przypominam pierwsze zamówienie szpital Pisz kwestia czasu jak rynek uzna produkt za mega a kasa dużo tańsza wszystko jak zapowiadają a a pół roku zobaczymy w którym będziemy miejscu jestem z rzaządem bo dowiozą kto choć trochę poczyta o planach spólki i wgłębi sie co realizują w tle Redpuls przełom powtarzam jeszcze raz ja nie badaniami dziele sie tym bo jestem na każdym walnym i wiem jak pracują pozdrawiam cierpliwych
Wszystko pięknie fajnie tylko jakie to ma znaczenie skoro nikt nie chce tych akcji kupować ?
Bo mnie bardziej interesuje popyt na akcje nawet jak spółka miałaby być bankrutem niż super prosperującą, której akcji nikt nie chce.
No oczywiście, jeżeli tylko o mnie chodzi to moge zrobić tak jak piszesz tyle, ze jak uzbiera sie takich osób jak ja więcej to już sie zrobi problem. A o efekt domino na giełdzie bardzo łatwo.
No cóż doradzam tej osobie wystawić tak nisko, że rozwieje wszelkie wątpliwości, że może być taniej. I wtedy sprzeda wszystko. Jednakowoż znając podejrzliwość i cwaniactwo panujące na rynku, z absolutna pewnością w najgorszym dla jego cierpliwosci przypadku sprzeda wszystko co ma na 3 sesji. Bo na 1 będzie niedowierzanie no i że może będzie taniej, na drugiej jak nie będzie taniej zacznie być chcica na jego akcje., na trzeciej reszta pójdzie o 11.00. Nawet jak ma tych akcji 1 milion. Zawsze jest wyjście z impasu szanowny kolego
Fajnie jak masz pod korek pp, jeżeli kupujesz dla samego posiadania to ok. Ja kupuje po to by sprzedac z zyskiem a narazie takiej możliwości nie widzę.
Typek1. Przydzial to przydział. Ale normalnie mija kilka dni że wpływają na konto te z przydziału. Wysłali do KDPW i DM wszystko z wyprzedzeniem operacyjnym, nie trzymali przydzielonych akcji "na magazynie" przez kilka dni, co robia spolki najczesciej, weź se trochę poczytaj zgrywasz bonanze kuźwa. Oni łachy nie robią, ale dają luzik psychiczny tym co kupili, że nie wyczekują nerwowo czy już jest czy jeszcze nie itp spekulacjom w głowach. Plus dla zarządu. Będziesz mógł jak ci nie pasują wypchnąć je za tydzieńjako PDA-okazja dla kupujacych co im nie spieszno sprzedać. Poczekajmy na espi kto ewentualnie nam dojdzie w zapisach dodatkowych. Bo napewno zostały bo z taką wiedzą jak tu było dużo sobie kupowało prawo poboru aż do 23.06- od 5 czerwca tłukli jak szaleni ( bo 4 zawiesili-bo widly ludziskom nie pasowaly jak obnizyli, bo juz bylo bez pp i teoretycznie z 15 mln zrobilo sie 75) a 3 czerwcac kurs był 34 kiedy było pp- tyle. że wiedzy nie starczyło. Nie ma to jak Polak prawdziwy-krytykować. Wyraznie zależy zarządowi, żeby C jak najszybciej były w zcaleniu-zapewne trzymają coś pod poduchą i chcą żeby cały pakiet był już po asymilacji z normalnym handlem akcjami A,B,C. Oczywiście KRS może się drapać po jajach i mędy wygrzebywac zamiast robotę robić a GPW/KDPW mogą mieć "terminy techniczne" bo są wakacje. Ale zarząd swoje robi ekspresowo i to dobrze swiadczy. Kapici?