• Pytanie do akcjonariuszy Autor: ~Morświn [46.112.110.*]
    Zainteresowałem się tą spółką bo przeczytałem o dobrych szacunkach. Zobaczyłem te szacunki za Q2, potem wyniki finansowe za ostatnie kwartały i lata, a potem sprawdziłem... kapitalizacje. I tu moje pytanie - na co liczycie, na co czekacie, co się może/ma wydarzyć? Spółka ma kapitalizacje ćwierć miliarda złotych i od pięciu lat leci na stratach, a ich przychody są śmiesznie niskie w porównaniu z latami sprzed 2021r. Co tu się w ogóle wydarzyło w '21r, że wyniki tak siadły. Jeśli komuś będzie się chciało krótko odpowiedzieć, to dziękuję. Proszę z góry o zachowanie niemerytorycznych komentarzy dla siebie.
  • Re: Pytanie do akcjonariuszy Autor: ~Ihaaaaa [5.184.235.*]
    Teraz zastanów się nad swoim pytaniem o co ty pytasz, wszystko masz w raportach, co chcesz usłyszeć że urośnie??? Tak urośnie, albo czekasz na niższą cenę?? Tak będzie niżej, a teraz sobie wybierz, a zanim napiszesz o niemerytorycznej odpowiedzi z mojej strony,
  • Re: Pytanie do akcjonariuszy Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    Dnia 2025-07-02 o godz. 10:40 ~Ihaaaaa napisał(a):
    > Teraz zastanów się nad swoim pytaniem o co ty pytasz, wszystko masz w raportach, co chcesz usłyszeć że urośnie??? Tak urośnie, albo czekasz na niższą cenę?? Tak będzie niżej, a teraz sobie wybierz, a zanim napiszesz o niemerytorycznej odpowiedzi z mojej strony,

a po co jest wg Ciebie forum dyskusyjne?
    Lepiej spójrz tak samo krytycznie na swoje posty - czy one są merytoryczne?
    Sandman nie są, są adekwatne do tego co się dzieje na transakcjach, nie zrozumiałeś co miałem na myśli odpisując na tego posta, trudno.
  • Re: Pytanie do akcjonariuszy Autor: ~Morświn [46.112.110.*]
    Chłopie pytam, bo wiem, że jeśli nie siedzisz dłużej w spółce to możesz nie wiedzieć o pewnych rzeczach, o których wiedzą ci, którzy spółkę znają np. kilka miesięcy czy lat. Wiele raz jest tak, że spółka jest nieatarkcyjna na pierwsze spojrzenie, ale na coś wszyscy czekaj, coś wisi w powietrzu i warto temat zgłębić - po to są fora, żeby się takimi wiadomościami dzielić. Jak jesteś sfrustrowany, bo coś ci tu nie wyszło to się powyżywaj na swoim odiciu w lustrze a nie na innych. Fora nie sa po to, żeby frustraci obrzucali innych swoimi złościami.
    Najgorsze jest że wg wszystkiego co piszą i się chwała jest atrakcyjna tylko że właśnie ...piszą i się chwałą plus szwindle na kursie przez boty i jednostkowe transakcje, kiedyś może urośnie z naciskiem na może
    Odpisze inaczej, straciłem tutaj 3 lata i nie widziałem gorszego szitu, tobie życzę powodzenia.
  • Re: Pytanie do akcjonariuszy Autor: ~Gumowe [185.67.70.*]
    Ktoś chyba nie zebrał tyle i chciał, i po ostatnich informacjach ( oraz testach na pkc + ) widzi że robi się ciasno.
  • Re: Pytanie do akcjonariuszy Autor: ~Marco1981doMorświn [31.0.95.*]
    Z tego, co wywnioskowałem, kiedyś prowadzili klinikę w USA, mieli przychody i zyski. Kurs był 300 zł. Z jakiegoś powodu ten biznes upadł. Przyszedł inwestor, Biofund, akcji jest *2, tyle co kiedyś. Rozwijają diagnostykę EKG, arytmia serca, mają też pomysły na choroby wieńcowej, vcast. Jak to wypali kurs będzie za parę lat wyżej o 1000%. Na to czekamy.
  • Re: Pytanie do akcjonariuszy Autor: ~Morświn [46.112.84.*]
    I za taką odpowiedź bardzo, bardzo dziękuję! Może kiedyś spotkamy się na innej spółce to się odwdzięczę wiedzą.
    Pozdrawiam Marco1981.
[x]
MEDICALG 4,70% 34,50 2025-12-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.