• nasz PEP Autor: jack_poz [195.205.148.*]
    W pierwszym półroczu to jedna z gorszych spółek ma GPW jeśli się weźmie jej potencjał. Giełda bije rekordy a PEP stale w dół. Zachowouje się jak spółka z dużymi problemami albo coś wisi w powietrzu. Nikt nie broni kursu co może świadczyć o jakiś ruchach w tle o których się niebawem dowiemy - chyba to nie bedą dobre informacje (do tej pory byłem optymistą ale teraz już tracę wiarę - siedzę w PEP już kilka ładnych lat). Przy tym kursie to wszyscy którzy brali udział w ostatniej emisji są grubo pod kreską.
  • Re: nasz PEP Autor: ~k12c41 [109.243.5.*]
    No właśnie o tym mówiłem kilka tygodni temu. Nie wiem o co chodzi i wydaje mi się, że trochę gorsze wyniki nie przekładają się na aż takie spadki. Poziom 63zł miałbyć nie do przebicia a leżymy poniżej 60. Ewidentnie albo ktoś cche wyrzucić mniejszościowych albo coś się dzieje na horyzoncie a my tego nie widzimy.
  • Re: nasz PEP Autor: ~Oni [188.146.25.*]
    Mniejszościowi mieli być wyrzuceni już kilka lat temu ale fundusze nie zgodziły się na sprzedaż po 63 zł. Faktem jest że było wtedy ok 45,5 mln akcji co dawało w tamtym czasie kapitalizację na poziomie ok 2,9 mld. Ale nie ma nawet co porównywać sytuacji spółki z tamtych czasów do teraz gdzie mamy pewnie ze dwa razy więcej działających mocy OZE i zapewnione finansowanie MFW. Moim zdaniem jeśli pojawi się jakieś wezwanie to fundusze tak łatwo tego nie puszczą. Przecież to już ostatnia prosta do MFW poza tym fundy zawsze brały udział w emisjach i brały wszystko co im przysługiwało. Może obecnie mamy po prostu urealnienie wyceny?! C/WK aktualnie jest lekko ponad 1 gdzie na pozostałych liczących się spółkach energetycznych to 0,5-0,8. Różnica jest jednak taka, że cała reszta dalej jedzie na węglu i większości to spółki skarbu państwa które zawsze są zaniżone. Pocieszające jest to, że aktualne poziomy są blisko ceny nowej emisji i średniej ceny zakupu BIFa. Chyba pozostaje zacisnąć jeszcze na chwilę zęby, choć nie powiem, przykro się patrzy jak wszystko wkoło rośnie a tu nowe minima z kilku ostatnich lat:/
  • Re: nasz PEP Autor: ~a_my [188.146.150.*]
    W największym stopniu urosły notowania Tauronu — aż o 124 proc. Na drugim miejscu znalazła się PGE, której akcje podrożały o prawie 88 proc., a na czwartym Enea z wynikiem 51,5 proc.
  • Re: nasz PEP Autor: ~jacek_poz [195.205.148.*]
    i już wiadomo dlaczego kurs jest tak nisko
[x]
PEP -0,34% 59,00 2025-11-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.