• do: Irek, fun i początek Autor: ~rabin [31.0.93.*]
    Witam Panowie,
    I jak sprzedaliście przed wodospadem, Irek Ty chyba puściłeś na jakiejś podbitce z tego co kojarzę 50% , fun nic chyba nie pisałeś, początek tak jak deklarował parę tygodni wcześniej zakończył udzielanie się na forum (ale pewnie czyta)
    Mam nadzieję że ze starej ekipy forumowiczów udało Wam się tak jak mi skeszować się w odpowiednim momencie czyli do 30 Vi włącznie (który był dla mnie dniem granicznym jeśli chodzi o trzymanie pozostałych akcji).

A teraz pytanie do pozostałych akcjonariuszy: czy nie wydawało się Wam że wycena była dość mocno optymistyczna ?
    Skoro spółka w sprawozdaniu za IQ2025 pisze:

"Prace budowlane ruszyły w grudniu 2023 roku. Zaawansowanie prac na koniec 2024 roku wynosi 33,4%, przewidywany termin oddania jednostki do eksploatacji wyznaczony jest na trzeci kwartał 2027 roku. Grupa cały czas pracuje nad pozyskaniem finansowania zewnętrznego dla tego projektu. Prace te wydłużają się w stosunku do planowanego pierwotnie harmonogramu. Obecnie projekt realizowany jest ze środków własnych oraz ze środków pozyskanych z finansowania pomostowego."

Umowa była na około 2,3 mld , 1/3 daje wydatki około 760 mln, przy wycenie w rekomendacji raczej wykorzystano metodę DCF, ale żeby uzyskać 1,7 mld?

Info o braku umowy spowodowało ostrą reakcje rynku, bo spółka zostaję z projektem na którego budowę obecnie średnio ją stać, będzie musiała zaciągnąć kredyt co zmniejszy opłacalność całej inwestycji, przy okazji brak sprzedaży niestety wpłynął na zdolności finansowania pozostałych inwestycji w OZE będących obecnie w fazie przygotowania.

To teraz kolejne pytanie: skoro już wiemy że ze sprzedaży ccgt nici to ile warte jest 50 % udziałów we wspólnej spółce skoro nie było (a przynajmniej nie doczytałem) aportu terenu na którym miała by stać owa elektrownia?

O ile PGE zakwalifikowało by teren należący do Zepaka pod budowę EA (chyba Bełchatów ma na razie według nich priorytet) to ile taki teren może być warty ?

A teraz ostanie pytanie: niektórzy piszą że zaraz wróci na 30 zeta, co ma stać za tym powrotem? Umowa na kredyt inwestycyjny na ccgt ? umowa z innym podmiotem na sprzedaż?

• Re: do: Irek, fun i początek Autor: ~początek [5.184.239.*]
    sprzedane 24 zł i nie byłam nigdy więcej
  • Re: do: Irek, fun i początek Autor: ~fun [31.60.236.*]
    Ja zyski skeszowałem ,choc myślałem że deal pójdzie. Kasa już w obligacjach ghelamco i do pażdziernika robię sobie wolne .Mnie trochę zmroziły wyniki za 1 kw,a w szczególności strata 3 mln zł metodą praw własności czyli OZE i wodór.
  • Re: do: Irek, fun i początek Autor: ~Irek [46.134.78.*]
    Ja tak samo, po strategii PGE, wszystko puściłem co mialem. Gdyby miała być umowa, to wtedy pge by to przedstawiło jako sukces, tak jak mówił analityk, ze to dobry biznes będzie. Nie stało sie tak i w sumie chyba po 27 z hakiem wyszła mi sprzedaz, ciężko określić, bo szlo etapami i czasem dobierałem niżej. Spółka ma szansę, jak znajdzie innego chętnego na zakup. Bez info o sprzedazy, bujalismy sie po 13-16 zł.. I wtedy mozna bylo brać. Wyniki za 1kw sa bez znaczenia, grano tylko pod sprzedaz. Teraz aby dokończyć projekt, to albo kredyt, ale banki nie chcą finansować, podobno. Lub Emisja? Nie mają jak zakończyć więc loteria. Na pewno nie warta ryzykowania zakupu po 25zl... gdyby sprzedali, to bym wziął wyzej nawet, ale ryzyko dla mnie bylo za duze. Teraz to znikam z forum zepak, bo bedzie tutaj sporo negatywnych postów. Ale życzę akcjonariuszom, aby sprzedali to. Od ok 20zl tez wisiałem na haku i dobierałem do 13..., więc z 70-80% zwrotu w rok?moze więcej, Nie ma źle. Przyznam, ze liczyłem na więcej, ale sprzedaz nie weszła. Także.. nie jestem farciarzem, co wszedł w styczniu i zarobił w pol roku, trochę tez tutaj powisialem na haku. Ja po obniżkach stóp wróciłem 2 tyg temu na CPS, Zakładam longa i liczę na spadki stóp. Powodzenia Panowie. To giełda. Raz pod wozem raz na wozie.. Zaorski tez był juz bankrutem..podobno.
  • Re: do: Irek, fun i początek Autor: ~rabin [31.0.93.*]
    To Panowie gratulacje!!! dobrze jest wiedzieć że wszyscy opuścili pokład w odpowiednim momencie. Ja też się zawijam z forum, powodzenia w nowych inwestycjach.
  • Re: do: Irek, fun i początek Autor: dudurenek [46.205.193.*]
    Pozostaję spróbuję dokupić mam jeszcze kilka akcji na plusie .
    Dudurenek, powodzenia! Ale uważaj, znasz kwita, też tu z nami siedziałeś i wiesz że dzięki info o potencjalnej sprzedaży jakie poszło w styczniu dało się z tego wyjść na dobrym plusie.
  • Re: do: Irek, fun i początek Autor: ~Gosciu [37.30.4.*]
    wy tak na powaznie panowie czy sobie jaja tu robicie bo juz nie wiem?
  • Re: do: Irek, fun i początek Autor: ~Lilu [37.248.174.*]
    Wyleszczyli a teraz Hajda do góry
    Prześledz sobie wpisy sprzed info jakie poszło w styczniu i zobaczysz kto tu siedział na forum. Będziesz wiedział wtedy że my tu całkowicie na poważnie, my swoje powiesiliśmy na haku aby zarobić, Wam życzę szybszego wyjścia z inwestycji z plusem.
  • Re: do: Irek, fun i początek Autor: ~Marian [37.225.40.*]
    Zła wiadomość skonsumowana. Gdyby nie mieli alternatywy to dalej prowadziliby rozmowy. Teraz pora na dobre info. A wtedy .............
  • Re: do: Irek, fun i początek Autor: ~ja [147.161.248.*]
    Haha , ktoś napisał trole spadziowe postarajcie się bardziej , no i starają się !!!
    A tak poza konkuresm fajnie się pisze sam ze sobą????
    Dodam FF 9,2% , C/Z 4,9 , C/W 0,58
    Ja zostaje a wręcz kupiłem i co wy na to???
[x]
ZEPAK -1,63% 21,10 2025-10-07 17:04:25
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.