• Ale roznieśli kurs panikarze Autor: ~TK [31.0.76.*]
    Nie rozumiem tej paniki, ale rozjechali kurs o 20% spoko której wk to 43pln czyli przy realiach GPW kurs powinien być ponad 100pln Frajerzy z was jak sprzedaliście ze stratą w panice
  • Re: Ale roznieśli kurs panikarze Autor: ~optymista [31.0.95.*]
    Frajer to kto j toest się ookazeteraz to uwłacza do oporu a przy 15 pomyśleć może ale obstawiam 13
  • Re: Ale roznieśli kurs panikarze Autor: ~klara_zach [83.25.201.*]
    Piłeś – nie pisz...
  • Re: Ale roznieśli kurs panikarze Autor: ~gosciu [89.230.102.*]
    Pamiętaj pieniądze to nie wszystko wszystko bez pieniędzy to nic.
  • Re: Ale roznieśli kurs panikarze Autor: ~TK [31.0.76.*]
    Zobaczymy co jutro Pekao napisze, jak ze długofalowo 38 po oddaniu elektrowni to będzie kupować na wyścigi, panika jak na bankrucie a nie rentownej spółce… batony po ustawianie przez komputery po 10k aby tylko nie odbiło za bardzo…

Nie jestem zadowolony z tej decyzji ale widocznie pge nie chciało zapłacić tyle ile jest to warte
  • Re: Ale roznieśli kurs panikarze Autor: ~Zepak [37.248.172.*]
    To my odstąpiliśmy a nie PGE więc nie rozumiem Paniki, tu jeszcze będzie 100
  • Re: Ale roznieśli kurs panikarze Autor: ~optymista [31.0.49.*]
    warte tyle ile kupiec zedrze z ciebie-pge to panstowa szulernia ale robia bokami to chcieli jak najtaniej,zep to stare uklady solorza to go uwalic bo jest okazja jesli jutro pko nie odszczeka tych bredni to do konca tygodnia licho wie po ile bedzie a okazja jakich malo aby uwalic kurs
    Jaki bredni? Wycena 38pln/alcja spółki z wk 43 to brednie? Dzisiejsza reakcja na GPW to brednie, zasypanie kursu przez grubego w 15min a potem trzymanie za mordę aby nie odbił…
    Pretensje można mieć do zepaku, że tyle czasu trzymali informacje mimo, że było WZA i dzisiaj nie podali strategii co dalej, ale to normalne bo wątpliwe czy prezesowi zależy aby kurs był wysoko skoro gdy będzie po 8pln to sobie skupi resztę… liczę na podtrzymanie rekomendacji albo wychodzę co i tak było błędem, że tego nie zrobiłem na tym śmieciu
  • Re: Ale roznieśli kurs panikarze Autor: ~Marian [37.225.15.*]
    a ja się poczęstowałem na koniec
    Wartość samej inwestycji ccgt Adamów (2.3mld) jest ponad dwukrotnie większa niż obecna kapitalizacja więc jeśli elektrownia zostaje to rozumiem, że mamy wrócić na 18pln?? Albo na 13?? A jak oddadzą w przyszłym roku to 6pln akcja… jeszcze raz powtórzę frajerzy sprzedali dzisiaj i pozwoli ubić kurs
  • Re: Ale roznieśli kurs panikarze Autor: ~Bezsens [5.184.202.*]
    Panika i owczy pęd!! Przecież zepak nic nie stracił a jedynie zysakl! Aktywa zastaną w spółce!
    Dokładnie ktoś ładnie pozbieraj akcje i umiejętnej pilnował całą sesję kursu, bo gdy ktoś logicznie myśli i widzi, że sprzedaż elektrowni miała podnieść WK o jakieś 30pln to jej zatrzymanie i oddanie do użytku zrobi to samo w perspektywie roku, więc to co się dzisiaj wydarzyło jest dla mnie nie zrozumiałe, chyba że ktoś liczył na sprzedaż i dywidendę z zysku ale to nie tutaj

Jestem ciekaw reakcji Pekao, myślę że podtrzymają wycenę bo długofalowo to nic nie zmienia jeśli ktoś jest inwestorem a nie spekulantem
  • Re: Ale roznieśli kurs panikarze Autor: ~gosciu [89.230.102.*]
    Oj chyba jeszcze nie każdy zrozumiał, że skoro chcą dokończyć sami to pytanie za co, bo w kasie to nie mają 2,3 mld
  • Re: Ale roznieśli kurs panikarze Autor: ~TK [31.0.72.*]
    Nie wiem czy widziałeś espi o kredycie na 600ml ze spłatą do końca grudnia… wiec finansowanie mają a inwestycja jest realizowana od 2023r, dodatkowo ta spółka od lat nie wypłaciła dywidendy a zyski inwestuje… co to za biznes sprzedać inwestycję za 1.7mld jak szacunkowy koszt do 2.3mld… jedyne co mi się nie podoba na tej spółce to sposób komunikacji z inwestorami, który przypomina jakieś przedsiębiorstwo prosto z PRL, zobaczymy jak jutro rynek zareaguje
  • Re: Ale roznieśli kurs panikarze Autor: ~Buła [37.30.50.*]
    PGE chciało za półdarmo aktywa. A na to Zębaty nie mógł przystać. Dobrze że ostatecznie sie z tego wycofali.
    Stawiam że do końca roku Zepak po 35. Energetyka jest w silnym trendzie wzrostowym.
[x]
ZEPAK 0,43% 18,68 2026-04-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.