• Gra Autor: ~nawiedzony [46.205.207.*]
    Bank , sprzedany , dywidenda uchwalona a on dalej gra z nami w .uja
  • Re: Gra Autor: ~RRRrrr [77.222.245.*]
    Algorytm panie.Ja mysle ze tu do piątku będzie w okolicach 0,8.
  • Re: Gra Autor: ~lolek [5.173.154.*]
    Przypominam, że obecna dywidenda jest płacona za 2024r, natomiast bank sprzedany był w 2025r, zatem dywidenda ze sprzedazy banku będzie w 2026, ostatecznie w IV kwartale tego roku.
    Jakbyś słuchał prezesa to byś wiedział ze sprzedaż banku w większości jest już uwzględniona w wycenie.Dojdą jeszcze pewnie jakieś grosze za każdy dzień zwłoki w sprzedaży i tyle.Było mówione ze jest 0,93 na akcje tyle gotówki.Jeżeli cena wynosi 0,83 to zostało max 12-13% tu do wyciagnięcia minus podatek.Czy opłaca się tu czekać rok żeby ugrać max 10%?Taką stopę zwrotu można uzyskać już na masie innych spółek dużo bardziej płynnych.Jedyne pod co idzie teraz gra to odszkodowanie bo to naprawdę duzy zastrzyk kasy tylko czy i kiedy ono będzie to wielka niewiadoma.Ja nie rozumiem osób które kupują to powyżej 0,83 mając na uwadze tylko ile tu zostało majątku i nie zakładając ze będzie odszkodowanie.
    Powtarzam raz jeszcze ze w interesie dokupujących za dywidendę nie jest wzrost kursu.Dyw już pewna teraz chodzi o to by było jak najniżej w celu dokupu.Fajnie jakby zeszło nawet na 0,7.
  • Re: Gra Autor: ~van_Posen [46.134.55.*]
    Ja mysle, ze sa tacy, o ktorych mozna powiedziec, ze maja brr
[x]
GETIN 0,00% 0,52 2025-09-19 17:03:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.