• Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~krochmal [83.26.199.*]
    Cena zaproponowana chyba nikogo tutaj nie satysfakcjonuje. Jakieś komentarze?
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~woj [80.238.118.*]
    Wątpie żeby tą ceną dobili do 95%, musieliby zaproponować coś więcej
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~wladek [170.85.28.*]
    licząc te 265+200k które poszły w dużych pakietach łysy ma już 91procent
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~czeps [185.234.241.*]
    a tu o co chodzi...?
    Zawiadomienie_art_69_uoofercie_Universal-Investment-Gesellschaft
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~tom [37.46.14.*]
    Jeżeli AvH (Universal-Investment) ma 5,76% i działa niezależnie to nie ma szans na uzbieranie 95%.
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~woj [31.61.185.*]
    Ciekawe jakie fundusz ma plany, ale wygląda na to że zwiększyli zaangażowanie żeby zablokować delisting - przynajmniej po zaproponowanej cenie.
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~wladek [170.85.28.*]
    albo to, albo działają z łysym XD
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~Lysy_z_Krynicy [176.104.177.*]
    Dual anal fisting a nie delisting XDD
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~IP [83.30.245.*]
    Po 10 latach, budowania wartości dla akcjonariuszy prezes zaproponował mniej niż IPO.
    O wartości nabywczej pieniądza (okres 10 lat) i wzrostu wartości nieruchomości nie wspomnę.

''17 lis 2015 — Warszawa, 17.11.2015 (ISBnews) - Cena maksymalna akcji w pierwotnej ofercie publicznej spółki Krynica Vitamin została ustalona na 12,25 zł ...,,

• Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~ES [37.225.51.*]
    A to taka dobra firma:

"Rynek napojów w Polsce rośnie dwucyfrowo, przekraczając 25 mld zł - pisze Rzeczpospolita Biznes, w oparciu o dane NielsenIQ za ostatni rok (dane z kwietnia). Największą część rynku stanowią gazowane napoje bezalkoholowe (7,8 mld zł), które rosły w tempie 12 proc. "Rz" podkreśla, że wiatru w żagle nabrały herbaty (rynek wart 868 mln zł i 30% wzrostu rdr) oraz kawy mrożone (232 mln zł i 12% wzrostu).Jak zauważył na łamach gazety nasz rzecznik Tomasz Kułakowski PR, rynek kaw Ready-To-Drink rozwija się dynamicznie, a wśród najnowszych naszych propozycji są kawy proteinowe, a także nowe kawy z mlekiem o smaku pistacji, kokosa czy migdała."

• Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~xnxx [170.85.28.*]
    niech da tyle co w IPO i można się rozejść, ale co łysy to łysy, lepiej naobiecywać i wyłożyć jaja, a podobno miał ciężki okres i wrócił do pracy z dodatkową energią, chyba po to żeby resztę akcjonariuszy wycyckać
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~ES [37.225.51.*]
    Dla mnie zaproponowana cena jest nie do zaakceptowania!
    Ja nie odpowiem na wezwanie w tej cenie.

Jakieś merytoryczne sugestie?

Co koledzy akcjonariusze proponują?
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~inwestorcovidowy [217.97.67.*]
    Ja w tej cenie nie sprzedam, jak nie oddamy będzie musiał dać więcej.
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~IP [83.30.228.*]
    Dnia 2025-07-07 o godz. 00:00 ~inwestorcovidowy napisał(a):
    > Ja w tej cenie nie sprzedam, jak nie oddamy będzie musiał dać więcej.

Ja też w tej cenie nie sprzedam.
    Moja średnia zakupu jest dużo wyższa!
    A może ktoś wpadnie na pomysł, aby jakąś grupę zawiązać i z .ysym ponegocjować?
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~inwestorcovidowy [217.97.67.*]
    Jestem za mam tu parę złotych ile akcji musielibyśmy uzbierać?
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~IP [83.30.228.*]
    Dnia 2025-07-07 o godz. 19:29 ~inwestorcovidowy napisał(a):
    > Jestem za mam tu parę złotych ile akcji musielibyśmy uzbierać?

Ja nie wiem ile trzeba mieć akcji, ale zaproponowana cena jest dla mnie za niska.
    Mam nadzieje, że zawiąże się jakiś ruch oporu i będziemy mogli uzyskać lepszą kasę za nasze udziały.
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~WWW [95.51.18.*]
    Co tu się dzieje...?
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: mosiak [82.214.166.*]
    dobre pytanie. Jestem w spółce od 2020, średnia cena zakupu to niespełna 18 PLN, nie bardzo mam zamiar oddawać akcje ze stratą, tym bardziej, że w spółce dobrze sie dzieje!
    Jakie mam alternatywy?
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~Mirek [46.134.90.*]
    Mogę sprzedać, ale za minimum 15 zł za akcję!
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~lysy_z_krynitzy [134.146.176.*]
    po co to stanowisko opublikowali w ogóle? czyżby się skup nie cieszył popularnością? za 12.5 bez problemu sprzedam im te akcje byle by się tego pozbyć, za 9 z groszami nie zamierzam, niezależnie ile by się w tym stanowisku produkowali jak bardzo godziwa jest to cena, wstyd
    i jeszcze Czachorowski się wstrzymał od głosu, cóż za łaskawca
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: mosiak [82.214.166.*]
    sęk w tym, że jeśli dogadają się z funduszem i będą mieli 95% akcji to jesteśmy i tak w dupie; albo sprzedamy akcje w przymusowym wezwaniu za ustaloną już cenę albo zostaniemy z papierkiem niezbywalnym?

Wychodzi na to, że oni (Krynica, Trigon Dom Maklerski S.A. oraz Universal-Investment GmbH) kolaborują;

Akcje Własne, które nie zostaną nabyte w Wezwaniu, mogą podlegać nabyciu (od akcjonariuszy niebędących stronami Porozumienia) przez Spółkę, działającą w Porozumieniu - o ile w danym przypadku nie jest to sprzeczne z Porozumieniem oraz zostaną spełnione warunki dopuszczalności przeprowadzenia stosownej transakcji wynikające z właściwych przepisów prawa- w drodze ogłoszenia przez strony Porozumienia przymusowego wykupu Akcji Własnych na podstawie art. 82 Ustawy, a także w drodze:
    (a) zawarcia transakcji na Rynku Regulowanym, w tym zawarcia pakietowych transakcji pozasesyjnych na Rynku Regulowanym,
    (b) zawarcia transakcji poza Rynkiem Regulowanym, za pośrednictwem firmy inwestycyjnej 

dowodem na to są ostatnie transakcje z czerwca; prawie 500k szt w dwie sesje skupione.
    Czy Wy macie jakieś nadzieje czy ktoś poważnie myśli żeby się dogadać?
    Czy w ogóle tutaj jest taki plankton, że nie ma sensu prowadzić dyskusji?

Pozdrawiam.
    jak przekroczą te 95% to będzie przymusowy skup którego cena też jest określana w konkretny sposób, więc jest 50/50 czy kolaborują czy nie - raczej fundusz takich informacji nie udzieli. z drugiej strony po co by się mieli bawić w takie rzeczy - jak kolaboruja to mogli by to podać oficjalnie już teraz i wtedy by bylo wiadomo, ze pozamiatane i wiecej osob by sie do skupu zglosilo
    Cena w przymusowym wykupie akcji jest ustalana na podstawie przeciętnego kursu akcji z ostatnich trzech pełnych miesięcy przed podjęciem uchwały o przymusowym wykupie
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~tom [37.46.14.*]
    Chyba jednak nie wszyscy pogodzeni — ciekawe co z tego wyniknie.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/KRYNICA-VITAMIN-S-A-Informacja-o-udzieleniu-przez-sad-zabezpieczenia-w-postaci-wstrzymania-wykonalnosci-uchwaly-Zwyczajnego-Walnego-Zgromadzenia-Spolki-w-sprawie-skupu-akcji-wlasnych-8982920.html
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~wladek [176.104.177.*]
    Trochę beka że wystarczy parę k akcji żeby wstrzymać skup XD
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~Ja1 [93.174.30.*]
    No dobra, co dalej? Ja mam dużą średnia zakupu i nie mam ochoty pogonić tego ani za 9 ani za 12 PLN. To już wolę poczekać i zobaczyć co z tego wyjdzie. Natomiast co nam daje to orzeczenie sądu wraz z (chyba) olaniem tematu przez KRV i z propozycją od spółki?

Jeszcze jedna rzecz mi chodzi po głowie - jakby krv była pewna swego to by nie przedłużali terminu
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~Lysy_z_krynitzy [176.104.177.*]
    Łysy i reszta leją ciepłym moczem na mniejszościowych już od kilku lat więc jakoś mnie to nie dziwi, postanowienia sądu czy inne formy sprzeciwu raczej nie robią na nich wrażenia, ja też się nie zamierzam zapisywać ale czy coś to da to nie wiem
  • Re: Wszyscy pogodzeni z delistingiem? Autor: ~Ja1 [46.112.242.*]
    Czyli czekamy.

Generalnie to nieźle mnie łysy zrobił tutaj na tej spółce. A potem płacz i krzyk "wspieraj mały polski biznes"
[x]
KRVITAMIN -1,45% 9,54 2025-09-05 15:43:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.