Chyba już emocje opadły, sporo osób wie że sprzedało niepotrzebnie ze strachu, inni widzą okazję w tak niskiej cenie, bo że dzisiejsze panie-Dell kompletnie nieracjonalne to już wiadomo
Drugi raz nie uda sie takie trzepanie. To nie jakiś PGMSA z drobnicą. Ci już wytrzepani, zostało niewielu co dopiero po sesji przeczytali co się stało i moze rano coś wrzucą PKC Sell
Z tym się zgodzę. Bo w końcu wszyscy poczytają, że to nie jest żadną podpierducha a i jeszcze zrozumieją czemu w lutym akurat Książę zdecydował się skrócić na snt. I wtedy wszystkim się przypomni pewien dystrybutor luksusowych samochodzików ... Znowu niestety, ale w końcu trzeba być blisko branży w którą się inwestuje i mieć ucho przyłożone wszędzie gdzie się da
Tak ,tak zgadzaj się...bo dziś panika, chińska konkurencja ,krach... a zaraz się okaze,że z dużej chmury mały deszcz a w konsekwencji nowe ATH na spółce.Jestes skłonny założyć się o gotówkę?
Taka korekta (znaczący zwrot w trakcie dnia) wraz z obrotami to raczej nie przypadek. Może poszło lekko na fali paniki, ale wykres raczej nie wygląda zbyt jednoznacznie spoglądając na dwa szczytowe momenty w lutym i maju...
Myślę tak - wczoraj przeszło 30 mln zł - dziś już 14 mln zł - kto to kupuje skoro ma być po 125 zł - jelenie ! Zbierają bo wiedzą że korekta potrwa chwilę i jest okazja do zgarnięcia papieru - nie zdziwiłbym się gdyby za kilka dni okazało się że ten co sprzedał za 200 mln czyli MK raportował zakup teraz tych akcji.
Tak, tak. Cały czas mam pakiet, który czeka na kardioznacznik. :-)
Ale nie chcę się wypowiadać, żeby nikt się nie sugerował teraz moimi ruchami, bo o ile 4-5 lat temu śmiało rekomendowałem Synektik, to teraz sytuacja na świecie jest bardzo skomplikowana.
Ryzyka inwestycyjne są dużo większe, bo cały rynek akcji jest ogromnie napompowany i jest ath na wielu spółkach i na indeksach. Zawsze warto mieć na uwadze, w którym miejscu trendu wchodzimy. Ktoś nowy może nie wytrzymać np. półrocznej korekty.
Teraz, gdy się jeszcze spółka podzieli, będzie bardzo trudny wybór jak procentowo rozłożyć kapitał. I jeszcze do tego dochodzi ta konkurencja. Zobaczymy jak będzie.