• Walne Autor: ~Luka [141.136.233.*]
    Sa jakieś przecieki?
  • Re: Walne Autor: ~Fan [178.21.154.*]
    lekko "dygło" do góry, co mogłoby wskazywać na uchwaloną dywidendę.

Z drugiej strony być może ktoś chciał wywołać efekt euforii, żeby się właśnie ewakuować z papieru.

Pozostaje czekać. Osobiście obstawiam, że dywidenda będzie, ale co do wartości to nawet nie chce strzelać.
  • Re: Walne Autor: ~Trader [185.39.161.*]
    Dywidenda uchwalona
    3zł
    bez zaskoczenia -przynajmniej dla mnie -spodziewałem się jej i jest

gdyby coś było nie tak z finansami z pewnością cały zysk przeznaczyliby na kapitał zapasowy
  • Re: Walne Autor: ~Luka [141.136.233.*]
    Dadzą więcej niż się spodziewałem ale później. Wyplacą już z bieżącego zysku. Za rok będzie już 5zl albo i więcej.
  • Re: Walne Autor: ~PremierMateusz [213.134.188.*]
    Ciekawe zachowanie rynku.
    Stabilna spółka z dywidendą powyżej 8% przy obecnej cenie i z tendencjami wzrostowymi. Nikt tego nie chce? :)
  • Re: Walne Autor: ~Trader [185.39.161.*]
    8% dywidendy na razie nie robi teraz jakiego specjalnego wrażenia (przy lokatach powyżej 6%) ale jak stopy jeszcze spadną i najwyższa lokata będzię 4% lub niżej to postrzeganie spółek dywidendowych nabierze nowego wymiaru

nie chodzi tylko o esotiq a ogólnie o spółki które systematycznie płacą dywidendy

z dużym prawdopodobieństwem można powiedzieć że esotiq trafi do niejednego portfela - u mnie już jest (jako taki defensywny walor dający stały zysk rocznie)
  • Re: Walne Autor: damern [213.155.191.*]
    Spółka stabilna mam ponad 10000 akcji i do puki wypłacają dywidendę nie zamierzam sprzedawać, ale problemem jest tu płynność.
  • Re: Walne Autor: ~ktoś [83.142.157.*]
    może odpowiedzi na problem o którym piszesz jest: "Spółka stabilna mam ponad 10000 akcji i do puki wypłacają dywidendę nie zamierzam sprzedawać"...:to po co się tego pozbywać? tylko bym zmienił na "dopóki" choć zapewne tutaj autokorekta zadziałała-;)

[x]
ESOTIQ 0,56% 35,60 2025-10-24 15:28:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.