Na razie droga daleka. Jeszcze przed nami wiele lat a co z tego bedzie nikt nie wie. Aktualny kurs pokazuje sytuacje na dzień dzisiejszy. Plus wychodzenie insiderow którzy gdyby podzielali przekonanie optymistów trzymaliby akcje a jak jest to widać po analizie rynku i historycznie po raportach.
Nic juz tak dawno mnie nie rozczarowało jak ostatni raport okresowy. Teraz rozumiem ze ta sukcesywna wyprzedaz alcji nie wynika z tego ze ktos chce sie pozbyć bo mam bardzo dużo tylko z realnej oceny sytuacji
Czytałeś go dokładnie ? Widziałeś informacje o działaniach na 2 połowę 2025 ? I jak one wpłyną na wynik, czytałeś o KPO ? Obecna wycena jest śmiesznie niska, poniżej 4 nikt już nie chce oddawać
Fakty sa inne posiadacz duzego pamietu chętnie sprzedawał poniżej 4 bo chce należna mu lub jej kase a co jemu lub jej po akcjach. Ma ich dużo i dlatego obawiam sie ze kurs nie wzrośnie. Tego sa setki tysięcy akcji a to mala spółka. Ja mam wrażenie ze często tu piszą osoby które maja duze pakiety i chcą.sie go pozbyć lub pomoc pozbyć sie właścicielowi. Na każdym wzroście ścięcie kursu. To jest tak jak jest niezdrową struktura alcjonariatu. Ja poczekam w okolicach 3.00 zobaczysz ze rzeczywistość bedzie inna niż zapowiedzi.
Niestety ale wydaje się że masz rację. Taktyka wywalania jest cały czas taka sama - zrzut i podbitka zakupem 1-3 akcji. Popytu jednak nie ma, cięzko upchnąć 100 tys akcji. Albo więc będzie to jeszcze dłuuugo trwało albo będą kombinacje np. przemiał głównie z wora do wora mający sugerować że "coś się dzieje" i idący za tym kilkunasto/kilkudziesięciu procentowy wzrost. Następnie powrót do wyprzedaży tylko z wyższego poziomu.
Dziś z tym wywalaniem to już się nie kryli. Może będzie jakiś komunikat.? Wydaje mi sie ze niedługo każdy będzie mógł kupić dowolną ilość po ok 3 zl. Rzeczywistość często jest odmienna od zapewnień i planów a kurs uwzględnia różne ryzyka i zagrożenia
Będzie komunikat o sprzedaży robota lub kilku to znowu wzrośnie. Nie ma sprzedaży to nie ma ruchu. Ja spodziewam się wzrostów pod koniec roku i w kolejnym oraz przy dobrej koniunkturze i rozwoju w kolejnych latach.
Sprzedaż robota planują dopiero na 2027 rok, natomiast chcieli opracować prototyp do końca 2025. To mogłoby szarpnąc kursem, pod warunkiem pojawienia się konkretnych informacji na ten temat.
Chodzi mi o sprzedaż robotów OMNIBotics. Z jednego wychodzą na czysto jakieś 180/200 tyś. Sprzedadzą 3 to wpadnie 600 tyś czyli jakieś 8 razy więcej ile wygenerowali w II kwartale. Do tego komunikat o dokończeniu prototypu też pewnie może jakoś pozytywnie wpłynąć. Główne wzrosty będą pewnie w 2026/2027 roku. Ale myślę że na początku 2026 spokojnie możemy być spowrotem w okolicach 5/6 zł na akcję
Pewnie niedługo dziś jutro zoabczyny. Jesli sie pojawi bedzie to zapowiedz dalszej dystrybucji. Tu w tej dyskusji padły mądre słowa o dzieleniu sie zyskiem. Ciekawe jakie sa uchwały RN w tej sprawie. Ja uważam ze Prezesowi należy się suker wynagrodzenie ale zeby to nie byla połowa zysku mam nadzieje ze to nie jest milion rocznie. A wracajcie do kursu niedługo 3 zl byc moze szybciej niż myślimy. Moze wtedy pójdziemy powoli do góry. Ale chyba wszyscy czekają na te głębokie spadki
Wczoraj na 3.5 zł pojawił się popyt. Jeszcze za wcześniej żeby to potwierdzić ale wydaje mi się że są przesłanki aby sądzić że dno zostało już uklepane.
Tam jest za dużo alcji na sprzedaż niestety. Dopóki sie nie zmieni akcjonariat nie warto brać na podbitkach a wspomnisz moje słowa ze jeszcze 3.00 zobaczymy. Na razie może kasy wystarczy na nowe auto czy piekne wakacje albo remont donu ale zaraz będą nowe potrzeby. Tych akcji niestety dużo i to zajmie trochę czasu. Dla ciebie czy dla mnie to jakaś inwestycja a dla kogoś może zbędny balast ktory trzeba zamienić na PLN i zapomnieć. Zgoda buduje niezgoda rujnuje. A to zawsze jest tak ze jak ktos sie pokłóci to ma na wszystko w.....I będzie sypał akcjami w rynek bez opamiętania tak więc to chyba jeszcze nie jest dno tylko chwilowy przystanek
Może być i 3 i niżej ale przy założeniu że chcą wywalić wszystko albo zdecydowaną większość. To po pierwsze i jest to całkiem prawdopodobne. Druga natomiast kwestia to jaka cena ich zadowala ? Jeżeli przy 3.5 pojawia się popyt, to wymiana akcjonariatu w okolicach 3-3.5 może szybko przyśpieszyć.
To wszystko co mówicie nie ma znaczenia. Będą sprzedaże i zysk to będą wzrosty. Kto będzie chciał wyjsc to wyjdzie a kto wejść to wejdzie. Będą duże przychody to będzie większy wzrost i tyle. Obecnie czekamy na pierwsze komunikaty o sprzedaży robota omnibotics i będziemy obserwować jak kurs się zachowuje a potem na kolejne...
Jak na razie to sie dzieła akcjami nie kasa. Ta spółka mnie rozczarowuje jak ktos schodzi ponizej progu to niech zejdzie wyjdzie bo ten spektakl trwa zbyt długo.