• Chińczyk nie taki straszny - Zielone światło dla MSM Autor: ~Value [84.40.153.*]
    Mocna przecena Synektika. Na rynku robotów chirurgicznych wyrasta mu konkurencja 

Massmedica ma zielone światło wraz ze swoim partnerem z Chin.
  • Re: Chińczyk nie taki straszny - Zielone światło dla MSM Autor: ~XX [146.70.46.*]
    Na razie droga daleka. Jeszcze przed nami wiele lat a co z tego bedzie nikt nie wie. Aktualny kurs pokazuje sytuacje na dzień dzisiejszy. Plus wychodzenie insiderow którzy gdyby podzielali przekonanie optymistów trzymaliby akcje a jak jest to widać po analizie rynku i historycznie po raportach.
  • Re: Chińczyk nie taki straszny - Zielone światło dla MSM Autor: ~Miki [85.221.159.*]
    Czyli na razie lipa z MSM....
    No cóż, czekamy co dalej
  • Re: Chińczyk nie taki straszny - Zielone światło dla MSM Autor: ~Tomasz [23.158.56.*]
    Nic juz tak dawno mnie nie rozczarowało jak ostatni raport okresowy. Teraz rozumiem ze ta sukcesywna wyprzedaz alcji nie wynika z tego ze ktos chce sie pozbyć bo mam bardzo dużo tylko z realnej oceny sytuacji
  • Re: Chińczyk nie taki straszny - Zielone światło dla MSM Autor: ~Robercik [37.248.216.*]
    Czytałeś go dokładnie ? Widziałeś informacje o działaniach na 2 połowę 2025 ? I jak one wpłyną na wynik, czytałeś o KPO ? Obecna wycena jest śmiesznie niska, poniżej 4 nikt już nie chce oddawać
  • Re: Chińczyk nie taki straszny - Zielone światło dla MSM Autor: ~Tom [146.70.46.*]
    Fakty sa inne posiadacz duzego pamietu chętnie sprzedawał poniżej 4 bo chce należna mu lub jej kase a co jemu lub jej po akcjach. Ma ich dużo i dlatego obawiam sie ze kurs nie wzrośnie. Tego sa setki tysięcy akcji a to mala spółka. Ja mam wrażenie ze często tu piszą osoby które maja duze pakiety i chcą.sie go pozbyć lub pomoc pozbyć sie właścicielowi. Na każdym wzroście ścięcie kursu. To jest tak jak jest niezdrową struktura alcjonariatu. Ja poczekam w okolicach 3.00 zobaczysz ze rzeczywistość bedzie inna niż zapowiedzi.
  • Re: Chińczyk nie taki straszny - Zielone światło dla MSM Autor: ~Wafel [91.150.221.*]
    Niestety ale wydaje się że masz rację. Taktyka wywalania jest cały czas taka sama - zrzut i podbitka zakupem 1-3 akcji. Popytu jednak nie ma, cięzko upchnąć 100 tys akcji. Albo więc będzie to jeszcze dłuuugo trwało albo będą kombinacje np. przemiał głównie z wora do wora mający sugerować że "coś się dzieje" i idący za tym kilkunasto/kilkudziesięciu procentowy wzrost. Następnie powrót do wyprzedaży tylko z wyższego poziomu.
  • Re: Chińczyk nie taki straszny - Zielone światło dla MSM Autor: ~Tom [146.70.46.*]
    Dziś z tym wywalaniem to już się nie kryli. Może będzie jakiś komunikat.? Wydaje mi sie ze niedługo każdy będzie mógł kupić dowolną ilość po ok 3 zl. Rzeczywistość często jest odmienna od zapewnień i planów a kurs uwzględnia różne ryzyka i zagrożenia
  • Re: Chińczyk nie taki straszny - Zielone światło dla MSM Autor: ~Toma [83.7.184.*]
    Będzie komunikat o sprzedaży robota lub kilku to znowu wzrośnie. Nie ma sprzedaży to nie ma ruchu. Ja spodziewam się wzrostów pod koniec roku i w kolejnym oraz przy dobrej koniunkturze i rozwoju w kolejnych latach.
  • Re: Chińczyk nie taki straszny - Zielone światło dla MSM Autor: ~Wafel [91.150.221.*]
    Sprzedaż robota planują dopiero na 2027 rok, natomiast chcieli opracować prototyp do końca 2025. To mogłoby szarpnąc kursem, pod warunkiem pojawienia się konkretnych informacji na ten temat.
  • Re: Chińczyk nie taki straszny - Zielone światło dla MSM Autor: ~Toma [83.7.13.*]
    Chodzi mi o sprzedaż robotów OMNIBotics. Z jednego wychodzą na czysto jakieś 180/200 tyś. Sprzedadzą 3 to wpadnie 600 tyś czyli jakieś 8 razy więcej ile wygenerowali w II kwartale. Do tego komunikat o dokończeniu prototypu też pewnie może jakoś pozytywnie wpłynąć. Główne wzrosty będą pewnie w 2026/2027 roku. Ale myślę że na początku 2026 spokojnie możemy być spowrotem w okolicach 5/6 zł na akcję
  • Komunikat o zejściu Autor: ~Tom [146.70.46.*]
    Pewnie niedługo dziś jutro zoabczyny. Jesli sie pojawi bedzie to zapowiedz dalszej dystrybucji. Tu w tej dyskusji padły mądre słowa o dzieleniu sie zyskiem. Ciekawe jakie sa uchwały RN w tej sprawie. Ja uważam ze Prezesowi należy się suker wynagrodzenie ale zeby to nie byla połowa zysku mam nadzieje ze to nie jest milion rocznie. A wracajcie do kursu niedługo 3 zl byc moze szybciej niż myślimy. Moze wtedy pójdziemy powoli do góry. Ale chyba wszyscy czekają na te głębokie spadki
  • Re: Komunikat o zejściu Autor: ~Wafel [91.150.221.*]
    Wczoraj na 3.5 zł pojawił się popyt. Jeszcze za wcześniej żeby to potwierdzić ale wydaje mi się że są przesłanki aby sądzić że dno zostało już uklepane.
  • Re: Komunikat o zejściu Autor: ~Wafel [98.98.142.*]
    No i wychodzi że 3.5 to rzeczywiście dno.
  • Re: Komunikat o zejściu Autor: ~Smutek [146.70.46.*]
    Tam jest za dużo alcji na sprzedaż niestety. Dopóki sie nie zmieni akcjonariat nie warto brać na podbitkach a wspomnisz moje słowa ze jeszcze 3.00 zobaczymy. Na razie może kasy wystarczy na nowe auto czy piekne wakacje albo remont donu ale zaraz będą nowe potrzeby. Tych akcji niestety dużo i to zajmie trochę czasu. Dla ciebie czy dla mnie to jakaś inwestycja a dla kogoś może zbędny balast ktory trzeba zamienić na PLN i zapomnieć. Zgoda buduje niezgoda rujnuje. A to zawsze jest tak ze jak ktos sie pokłóci to ma na wszystko w.....I będzie sypał akcjami w rynek bez opamiętania tak więc to chyba jeszcze nie jest dno tylko chwilowy przystanek
  • Re: Komunikat o zejściu Autor: ~Wafel [137.184.169.*]
    Może być i 3 i niżej ale przy założeniu że chcą wywalić wszystko albo zdecydowaną większość. To po pierwsze i jest to całkiem prawdopodobne. Druga natomiast kwestia to jaka cena ich zadowala ? Jeżeli przy 3.5 pojawia się popyt, to wymiana akcjonariatu w okolicach 3-3.5 może szybko przyśpieszyć.
  • Błędy w zestawieniu akcjonariatu Autor: ~XXXX [45.84.123.*]
    To nie jest takie proste i wymaga czasu. Tego jeszcze trochę im zostalo.

Swoją drogą zwróc uwage na błędy w zestawieniach akcjonariatu prawie wszędzie w tym w raportach kwartalnych.

Moze ja sie mylę ale z raportu 8/2024 wtnika przekroczenie w dop progub15 procent tam bylo zdaje sje 14.98%
  • Re: Błędy w zestawieniu akcjonariatu Autor: ~Toma [89.25.183.*]
    To wszystko co mówicie nie ma znaczenia. Będą sprzedaże i zysk to będą wzrosty. Kto będzie chciał wyjsc to wyjdzie a kto wejść to wejdzie. Będą duże przychody to będzie większy wzrost i tyle. Obecnie czekamy na pierwsze komunikaty o sprzedaży robota omnibotics i będziemy obserwować jak kurs się zachowuje a potem na kolejne...
  • Re: Komunikat o zejściu Autor: ~Blondi [194.9.79.*]
    Jakoś nie słychać było HURRRAAAAA!!!!
  • Re: Komunikat o zejściu Autor: ~Akcjonariusz [83.24.110.*]
    Jakby Prezes dzielił się zyskiem z akcjonariuszami to cena akcji by rosła tak czy inaczej.
  • Re: Komunikat o zejściu Autor: ~Tom [146.70.46.*]
    Jak na razie to sie dzieła akcjami nie kasa. Ta spółka mnie rozczarowuje jak ktos schodzi ponizej progu to niech zejdzie wyjdzie bo ten spektakl trwa zbyt długo.
[x]
MSM 5,67% 4,10 2025-10-09 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.