• Zwrot kosztów JDM Autor: ~Sp3ctra [5.173.170.*]
    To co Panowie i Panie, może jutro na dobre rozpoczęcie wakacji [1lipca] komunikat o zwrocie kosztów?
  • Re: Zwrot kosztów JDM Autor: ~Onn [188.146.36.*]
    Jutro raczej za wcześnie sle powinno to być w trakcie steam summer sale.
  • Re: Zwrot kosztów JDM Autor: prezestak [213.134.189.*]
    Na pewno nie dalej niż na koniec miesiąca
  • Re: Zwrot kosztów JDM Autor: aczuk [178.215.207.*]
    Czy informacja o zwrocie kosztów da kursowi GIFa złapać oddech?
    Bo mnie na tym walorze to nic już nie zdziwi.
  • Re: Zwrot kosztów JDM Autor: akaraka [84.40.235.*]
    Pewnie da, bo masz potwierdzony przychód netto (bez prowizji steam i wydawcy) na ok. 6 mln-7 mln, co przy obecnej kapitalizacji jest znaczącą wartością. Natomiast wydaje mi się, że patrzycie zbyt optymistycznie. Ja się spodziewam ewentualnego komunikatu dopiero przy kolejnej promocji na wyścigówki, czyli przełom lipca i sierpnia. Lepiej nie pompować balona, bo jak nie doleci to znowu dajecie sępom okazję do spamowania.
  • Re: Zwrot kosztów JDM Autor: ~Sp3ctra [91.221.114.*]
    Posiadanie akcji oznacza, że jesteś w jakimś % współwłaścicielem spółki i masz prawo do części zysków (dywidendy).
    Kapitalizacja obecna wynosi 45mln zł, komunikat o zwrocie kosztów za JDM oznacza dochód około 12mln zł (1/4 spółki).

Natomiast z pewnej strony wychodzi, że zarobili z gry na teraz około 2,8mln $ czyli 10,1mln zł + 5,88mln od 4divinity daje nam to powiedzmy 16mln zł + dalsza sprzedaż + inne gierki + coś ewentualnego, oznacza myślę przychód koło 20mln zł za 1półrocze, we wrześniu będzie info (a to już jest 1/2spółki). Spółka z tego co kojarzę dawała info, że będzie wypłacana dywidenda, jeśli będzie zarobek.

Przed nami multi, konsole dla JDM + DLC później. Pizza Slice, Ghost Keeper to też przyniesie kasę.

Wszystkie znaki na niebie mówią, że to wystrzeli a przynajmniej to jest moje zdanie.
    Coś z tą kasą dalej będą robić, będzie ich stać na grę pokroju JDM a nawet lepszą + pełen marketing w Stanach

• Re: Zwrot kosztów JDM Autor: ~Misiek [31.61.178.*]
    Nie wcześniej niż pod koniec lipca zwrot kosztów, myślę, że prezes nie zakładał, że tak sprzedaż przysiądzie.
  • Re: Zwrot kosztów JDM Autor: tigerek77 [31.0.53.*]
    Ja liczę na info za ok 2 tyg, no ale tak jak mówisz może być to też i pod koniec miesiąca. Można się tu spodziewać niespodziewanego ;-)
  • Re: Zwrot kosztów JDM Autor: ~Ubrany [83.4.19.*]
    Komunikat o zwrocie oznacza dochód 0+ zł, ewentualnie dochód będący kompensacją straty zaksięgowanej w innym okresie. Kosztów pieniądza nie liczę. Kupony można będzie odcinać dopiero jak konsole pokażą choćby podobną sprzedaż jak PC, choć każdy tu oprócz troli liczy na większą. Osobiście nie chciałbym dywidendy z zysku będącego wyrównaniem wcześniejszego minusa - niech w końcu zarobią naprawdę, a potem się dzielą
  • Re: Zwrot kosztów JDM Autor: ~Bromer [188.146.174.*]
    Zwrot kosztów miał być przełom czerwca/lipca, tylko, że przyszłego roku :)))
[x]
GAMFACTOR -2,71% 7,90 2025-11-13 16:20:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.