No tak analizując dogłębnie projekty uchwał to przygotowane są pod nową rade prawdopodobnie pod nowy zarząd i dlatego muszą poczekać aż wszystko dopną z wezwaniem . Ale obserwując SELENE tam wypłacają dywidendę to może w Izolacji na dzień dobry przyklepią sobie i wszystkim od razu bonusa projekt odpowiedniej uchwały jest zgłoszony na WZA.
Skoro zadeklarowali sprzedaż to na pewno sama dywidenda też jest przedmiotem ustaleń bądź będzie bo z komunikatu wynika że umowa że szczegółami zostanie dopiero podpisana. Do tego jest jeszcze w toku decyzja UOKiK odnośnie koncentracji. Niby to formalność ale nie koniecznie czasem się to przedłuża . A nóż coś im się nie spodoba . No i kwestia która napisałem ale moderator kasuje nie wiem czemu. Mam wątpliwości co do tego czy zgodne z przepisami jest jaka wiązana sprzedaż tych spółek . Jedna spółka jest spółką publiczna a druga prywatną . Spółka publiczna ma jeszcze innych akcjonariuszy . Jak można połączyć powiązać sprzedaż w pakiecie 2 spółek gdzie wycena jednej z nich nie będzie publiczna . To pole do nadużyć . Przecież tam mogą sobie ustalić dowolną cenę . Nie będziemy mieli tej informacji ,chyba że gdzieś potem moze w raportach Seleny.
Wydaje mi się że na WZA dotychczasowi akcjonariusze przegłosują nową radę nadzorczą ustaloną już z Seleną a co do dywidendy to w zależności co ustalili to tak będzie bo to dostaną i tak już nowi właściciele jeśli przegłosują wypłatę.
Co taka cisza jakie macie opinie do zaistniałej sytuacji.Na WZA zarejestrował się jeszcze akcjonariusz co ma 150 000 akcji ale nie przybył na obrady ciekawe czy coś wiedział na temat planowanego przebiegu walnego czy po prostu coś mu przeszkodziło.