Sprzedaż na samym steamie: ~192.7 k by Gamalytic ~218.3 k by VG Insights ~314.2 k by PlayTracker
Czyli na samym steamie mamy minimalnie 200k sprzedanych sztuk. Ja obstawiłbym na ten kwartał z samego steama. Po 50-100k na goga (polska platforma) oraz tyle samo na epicka. Dodatkowo po jakieś 100k na konsole, PS i Xbox
Niestety szczegółowe dane są nieznane, natomiast recenzję i wolumen na steam są bardzo pozytywne.
Czekamy na informacje od Bitsów, ale ta pewnie padnie wraz z raportem.
Recenzję oscylują na poziomie 89% co jest świetnym wynikiem. Poniżej recenzję na steam: 6,602 positive reviews 776 negative reviews 89.48% positive reviews
naprawdę w to wierzysz, że gog czy epic sprzedaje 1/4 steama? xD Jakby tak było to cdprojekt by był bardzo wysoko na kursie za samego goga. Tu jest 200k-300k steam + 100k konsole + 20k-50k wszystko inne. Przy dość dobrych wiatrach 1 lipca w całości wszystkich platform możemy mieć 400k. Chociaż cały czas myślę, że może steam miał 200k i konsole miały z 200k. Bo to super gra na konsole.
Pamiętam przed raportem rocznym za 2024 ludzie zwiastowali katastrofę a spółka wykazała zyski. Wierzę, że gra się wybroni i wierzę, że DLC napędzą sprzedaż i fp2 i the altersów.
~199.4 k by Gamalytic ~226.0 k by VG Insights ~322.7 k by PlayTracker
Wzrost się wyłaszcza, ale myślę, ze stabilnie 250k jest sprzedane na samym steamie. Uważam, że na nowe IP i to w dodatku AA bez większego marketingu jest to dobry wynik. Gra zgarnia świetne recenzję.
Co prawda PRowo grzej, gdyż te tuki użyły ai do tłumaczenia (co uważam, że nie jest złe), ale nie oznaczyły tego na platformach... Co znowu może rokować na brak zaufania.