Wybicie moze być w górę lub w dol. W ostatnich wpisach pisałeś o wybiciu w górę. Czyżby Tobie sie zmieniło? Tak piszesz enigmatycznie specjalnie, żebyś mogl później napisać, że pisałeś o wybiciu - buhahaha tylko kierunku nie podałeś. Pisz konkretnie kto dostanie wpr. Dl. Hihihi, ja napisałem konkret, ze jestem po stronie przegrywającego do tej pory mnisia. Śmiało możesz teraz jakąś falke wymyśleć? Czy juz nie? Hihihi
pisałem o wybiciu kreski przez majowe szczyty co skutkuje prognozą testu szczytu gdzie pomagają nasdaq ath s&p ath czy 1% od ath dax a czy wybijemy konsolidację to powątpiewam niemniej do wtorku raczej spadków się nie spodziewam bo koniec kwartału i napływy w pierwszy dzień miesiąca w usa ... zresztą było widać w piątek po twecie Trumpa że rynek w usa jeszcze nie jest gotowy do kilku% zwały ...
na marginesie to analiza fal na wig20 to czysta abstrakcja bez względu na termin bo dywidendy zniekształcą każdy wykres co najwyżej można analizować wig a tam jest długoterminowy trend wzrostowy z szansą wejścia w hiperbolę a nawet jak nie to po konsolidacjach i tak pójdziemy w górę o kilkaset% w pokoleniowej hossie ...
Ok to rozliczymy sie z tego co piszesz w tym tyg. Bo akurat ja widzę zejście na 2680 FW. A nie wiem czy nie niżej - hihihi. Czas pokaże, czas pokaże - buhahaha
Nie zmieniam nastawienia że 2680 nie wytrzyma i Banki będą w tym wiodły prym tylko wcześniej może być jeszcze wzrost choć nie musi ... nie mam pewności do krótkoterminowej sytuacji i nawet nie próbuję zgadywać po za tym nie gram na fw20 więc nie jest mi to potrzebne niezbędne
Ale wojny nie są takie złe. Pejsaci dzięki nim na ATH. A my jak zwykle w ogonie. Ciekawe czy w poniedzialek dostane wpr..dl czy nagrodę? Hihihi, moze być różnie, kwadratowo i podłużnie- hihihi
Zapewne nic nie znaczą w obecnych czasach :) ale jak Ty jesteś na S ja na sell na nasdaq a załóżmy że ravcio też na S to już wiem że my mamy wszyscy wrabane z tym że ravcio najmniej z nas bo to jego preferowany kierunek ma nieograniczone depo i kupę szczęścia:)
Panowie, też mam S-ki od piątku, ale ja gram krótkie ruchy- taki niby scalping. Jestem jednak zdania, że może być dystrybucja fantów z końca tygodnia, dlatego mimo małej straty mam S w portfelu i zostawiłem je na weekend. Teoretycznie, gdy nie wiadomo, co się wydarzy po weekendzie (czyt. co trampek odj****) chyba jednak lepiej mieć S- bo (imo) statystycznie generują bardziej efektywne impulsy niż L. Osobiście bym polecał kuknięcie na PA, a przy dłuższych ruchach jeśli ktoś z Was gra- schemat akum/dystr. Wyckoffa. Dla mnie jest on chyba jedynym uniwersalnym schematem giełdowym, którego nawet algo nie potrafią oszukać /choć owe w krótkich interwałach (HFT) zarabiając stanowią jedynie szum z pktu widzenia inwestorów longterm .../ Szkoda, że nie poznałem go duuuużo wcześniej. Młodzi adepci, jeśli czytają ten wątek- mają szansę... Taki bonusik dla nich... Gdyby mi go ktoś pokazał x lat temu... Spoooro mniej bym stracił czasu i pieniędzy na edukację.... ;)
Nie sądzę, że jesteś na rynku od wczoraj... Gruby żeby zarobić musi zapakować ulicę pod wygenerowany sentyment. Sam ze sobą nie gra, więc naiwne jest twierdzenie, że zrobi, co zechce. Potrzebuje paliwa- nie sądzisz? Nigdy też nie wie czy się grubszy nie pojawi, a wychodzenie z dużej pozycji jest technicznie o wiele trudniejsze niż nasze "drobne" granie.
To były zasięgi z intra na początek zobaczymy co będzie jak zejdzie. Z dniówki/tygodniówki można nadbić jeszcze. cenowo poziom dystrybucji respektowany to po 840 okolice 860 - na indeksie.
Dobra, koniec już tych głupot. Odbicie od bandy kanału i obsuwa teraz. Na 2839 podwójny szczyt (FW20)- takie mocne chyba aż nie są, żeby to przebijać dziś. Ja czekam na cofkę. :/
Tak to miało wyglądać ale jak brak konsekwencji i po 2h ni poddałeś to na depo trzeba szykować po 2 koła a sztukę ... A jeszcze jutro mogą 2900 spróbować...
Dnia 2025-06-30 o godz. 16:11 ~jak41 napisał(a): > wesług mnie do wrzesnia zobaczymy 2500
Przechodzimy w stan rynku jak się zaczął od 2005-6. Jak nadbijemy teraz 2950-3020 to korekta i jazda dalej stopniowy permanentny wzrost.. Na dzisiaj otwarcie neutral, szorty muszą zawalczyć o zejście pod 820 przynajmniej jak się im uda to pogadamy o przynajmniej stagnacji. A tak to raczej testujemy na dobre 860. To taki mój pkt widzenia.
Jak można było dopuścić do poziomu 1400 na indeksie co za głupie ludzie to zrobili? Kto mnie to wytlumaczy? Teraz mamy 2830 i biorą akcyjki. A dobrze shorciarzom. Qw a ja mam shorta - ja pitolę, co ja narobiłem. Matko jedyna ...
Górna banda kanału wzrostowego to okolice 2850 /fw20/- ja się łudzę, że stamtąd zrobią dystrybucję i czekam. Pyknęli 2846 raptem więc może tacy silni nie są. Czekam.
Ale technicznie mamy opór ca 2860 indeks. Nie do przejscia na chwilę obecną. Z 3ci raz sie odbili, albo jakoś tak - hihihi. Czekam na sanki w lipcu - buhahaha
Zgadza się tam jest podwójny szczyt i podaż będzie się uaktywniać, więc potrzeba dużego wolumenu żeby pyknąć ten poziom w pierwszym podejściu. A do tego chyba przydałby się jakiś lepszy sentyment.
Teraz pytanie czy będzie spadająca gwiazda na H1 o godz. 10-ej. Jeśli tak i popyt się nie uaktywni z obecnych poziomów 2820, a potem 2800 mogą być grube sanki. Osobiście jednak zdzwiłbym się gdyby 2800 stestowali od dołu. Grube psychologiczne wsparcie imo.