• Koniec Autor: ~Morświn [46.112.80.*]
    Dobra Atlersi w drugiej setce na Steam. Marzenia o longeslerach poszły się jeee ać. Obecny kurs jest taki na jaki wyniki zasługują. Pracownicy mają kasę za robotę a zarząd sobie pewnie znowu parę milionów wypłaci. Gracze też pewnie z gierk zadowoleni. Wszyscy szczęśliwi. A akcjonariuszy wszyscy mają w d. No ale ja im kursu trzymać nie będę mrożąc tu swój kapitał. Żadnych wiadomości o sprzedaży nic. O wzrostach zapomnijcie nie ma pod co rosnąć.
  • Re: Koniec Autor: ~gruzin [89.229.208.*]
    Dnia 2025-06-28 o godz. 13:34 ~Morświn napisał(a):
    > Dobra Atlersi w drugiej setce na Steam. Marzenia o longeslerach poszły się jeee ać. Obecny kurs jest taki na jaki wyniki zasługują. Pracownicy mają kasę za robotę a zarząd sobie pewnie znowu parę milionów wypłaci. Gracze też pewnie z gierk zadowoleni. Wszyscy szczęśliwi. A akcjonariuszy wszyscy mają w d. No ale ja im kursu trzymać nie będę mrożąc tu swój kapitał. Żadnych wiadomości o sprzedaży nic. O wzrostach zapomnijcie nie ma pod co rosnąć.

To prawda totalne dziadostwo, akcjonariuszy mają w pupie ani kursu ani dywidendy, jedynie zarzad czerpie korzysci z tej spółki, po co to ścierwo trzymac
  • Re: Koniec Autor: ~inwestor [185.70.180.*]
    jak sie drobni wyleszcza to pewnie ruszy pod premiere Frostpunk 1886 pod warunkiem ze kapital zacznie naplywac do GD
  • Re: Koniec Autor: ~Morświn [46.112.80.*]
    Trzecia setka! 229 pozycja na Steam. Nie no aż mi się nie chce wierzyć. Dwa tygodnie po premierze. Ja myślałem że gra będzie w pierwszej pięćdziesiątce do końca czerwca a potem okolice pierwszej setki przez paręnaście miesięcy. Teraz już tylko konsole mogą uratować sprzedaż. A kurs może uratować szybkie info o zwrocie kosztów ale go nie będzie. Bo zrobili grę dla koneserwów z za dużym budżdetem. To jest po prostu spółka która służy wszystkim tylko nie akcjonariuszom. Kr wa wsadziłem tu połowę oszczędności tak bardzo w wierzyłem że się uda. Tak śmiejcie się ze mnie ale przynjamniej mogę swoją złość na zarząd przelać na forach bo sam zarząd ma nas w d pie. Oni swoje zarabiają rok w rok.
  • Re: Koniec Autor: ~Aaaa [176.221.123.*]
    Dołączam się do tej wypowiedzi. TA leci w rankingu Top Steller jak kamień już 262 miejsce.
  • Re: Koniec Autor: ~serio [31.3.152.*]
    Rozumiem, że wątek założono, aby wystraszyć akcjonariuszy, którzy nie wiedzą czym jest Steam Summer Sale w dniach 26 czerwca - 10 lipca. Nowa gra bez potężnych pieniędzy na marketing i jako nowe IP w bazowej cenie nie ma szans w tym okresie z grami przecenionymi o 10-90%. Gracze wykorzystują Steam Summer Sale, aby łapać okazje i gry, na które bez dużego rabatu nie mogą sobie pozwolić. To jest prosty mechanizm.
  • Re: Koniec Autor: ~Lato [31.0.90.*]
    No tak jest ze jedni weekend maja a inni w pracy
  • Re: Koniec Autor: ~prorok [185.250.215.*]
    jutro krwawa sesja
  • Re: Koniec Autor: ~Mikesz [83.26.67.*]
    Chyba w twoich snach
  • Re: Koniec Autor: ~Morświn [46.112.92.*]
    Napisałem, co napisałem z czystej frustracji, a nie żeby kogokolwiek straszyć. To co napisałem to są ogólnie dostępne informacje. I tyle ci powiem że jak gra spada do trzeciej setki na Steam po dwóch tygodniach to to jest gra którą po dwóch miesiącach nikt poza garstką pasjonatów nie będzie pamiętał. Przynajmniej z graczy na PC. I nie gadaj mi Summer Sale bo taki spadek to jest katastrofa i Wy wszyscy też o tym wiecie tylko nie chcecie uwierzyć albo nie wiem co. Jak chcesz sobie zobaczyć jak wygląda longseller to sobie zobacz na W3 którego podstawa jest teraz w pierwszej setce po dziesięciu latach. Zobacz sobie trzy wersje CP2077 w pierwszej setce. Chcesz tańsze w produkcji i bardziej niszowe tytuły to masz HoIIV. A TA to wcale nie jest droga gra żeby cena zniechęcała. Zresztą z innej strony FP2 też jest w przecenie i co wskoczyła choćby do drugie setki no nie. To z czego tu chcesz mieć jakieś wielkie przychody? Całe 11B zależy od TA i kilku mniejszych tytułów. Ze strayszch zarobią ile dwa, trzy miliony na rok? A TA zawiodło. Nie że jest złe tylko ludzie nie szukają czego innego. Takie gry to powinni robić za połowę ceny i połowę czasu i wypuszczać raz do roku i wtedy to byłoby ok. A tak pracowali lata, wydali miliony i co i niewiele.
  • Re: Koniec Autor: ~BP [195.82.178.*]
    90% w topseller to teraz gry przecenione. Ludzie nadrabiają wishlisty.

Nie dziwne że wiesiek w top 100 jak kosztuje 20 ziko :P

Jak niezadowolony to sprzedawaj i wchodź z gotówką gdzie indziej. Co masz się chłopie frustrować.

Z tym, że TA zawiodło to nawet nie wiem jak komentować. Wszyscy pisali, że premiera była powyżej oczekiwań plus 6000 recenzji na steam w 2 tygodnie od premiery to bardzo dobry wynik. Moim zdaniem będzie longseller, ale tylko czas pokaże kto miał rację.

[x]
11BIT 6,26% 166,40 2025-11-27 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.