Na tygodniowym mieliśmy dwie świece korekcyjne oraz obecna przełamująca spadek - długi dolny cień i zamknięcie blisko maksów. Można zaliczyć jako młot z dobrym wolumenem. Książkowo, teraz powinna być kontynuacja ruchu na północ z testowaniem rejonu 90-94 pln. Po złamanie tego pułapu jedziemy na 120+.
Tak łatwo to nie pójdzie. Papier spadał od listopada 2020 do kwietnia 2023 rysując czytelną strukturę pięciofalową. To źle, bo pierwsza piątka nigdy nie jest ostatnią.
Od kwietnia 2024 kurs papieru rozpoczął dużą korektę [A][B][C]. Fale [A] i [B] są już wyrysowane i dlatego możemy założyć, że cała korekta będzie mieć strukturę 3-3-5.
Aktualnie w fali [C] kompletujemy podfalę 4w(1)w[C], po której nastąpi krótka 5w(1)w[C], a potem czeka nas głębsza korekta (2)w[C]. Dopiero potem można spodziewać się poważniejszych wzrostów, nawet do poziomu f2 siatki fibo (132PLN) w postaci fal (3) i (5).
Mam nadzieję, że zrozumiałe, bo wyszło trochę zawile? Czy zrealizuje się? Tradycyjnie zobaczymy.
Opieranie się na AT na tej spółce od dawna nie ma żadnego sensu, kreatorzy rynku rysują co im się podoba. Moim zdaniem mieliśmy oRGR z głową na początku 2025 i fa formacja faktycznie przyzwoicie się wytworzyła. Poza tym mieliśmy już kilka złotych krzyży, formacji, świeczek i nic zupełnie się nie zmieniało :) Każda dobra informacja była zasypywana, a każda gorsza była wykorzystywana podwójnie. Ale wszystko ma swój koniec i początek
Ja zawsze byłem zwolennikiem używania prostych narzędzi. Im prostrze tym lepiej. RSI, wolumen, macd, wsparcia,opory i w dużej mierze tyle. Reszta to wróżenie z fusów, zwłaszcza te całe fale. Jak można robić setup na kilka miesięcy czy lat do przodu jak spółka może komunikować różne infa fundamentalne w tym czasie.
@Jenny Fala B korekty może przebić początek fali A, a nawet jest to częsty typ korekty w rynku niedźwiedzia - 2 typy korekt: płaska rozszerzona lub płaska pędząca. Podsyłam bardzo uproszczony bryk z typami korekt:
Ja zakładam wersję korekty płaskiej rozszerzonej, a nie pędzącej, bo po tak głębokim spadku korekta powinna sięga poziomu f2 siatki fibo.
Cały wywód jest tylko dla interesujących się i stosujących TFE. Nie ma obowiązkTradycyjnie zobaczymy.u czytania, ani tym bardziej komentowania. Wykres z aktualnym PSem jest zamieszczony w innym miejscu tego forum. Zrealizuje się? Tradycyjnie zobaczymy.
Był kiedyś taki gościu na forum kupę lat jak ty ksywa chodzik księżycowy był na wszystkich akcjach GPW albo zmienił ksywę albo odszedł lub zmienił ksywę pierdzielil jak ty pierw ludzie zyskiwali a potem potracili majątki to nie ty czasem taki sobie nowy chodzik bo analiza jest jedną młot tora ktury niszczy wszystkie twoje a,d,c,d ale to napewno ty chodziku księżycowy oddaj ludziom kase
Chodzik kiedyś napisał że chcieli go zwerbować aby trolował na forach. Pisal że pracodawcą mieli być ludzie o "wielkich majątkach" z Warszawy (miasta na mazowszu 100km od Radomia)