Dlaczego więc ostatnio rosło a dzisiaj spadek. W sumie rynek dziwnie reaguje na reent. fuzję a przecież PZU wypłaci niezłą dywidendę. Rozkmini to ktoś?
Dnia 2025-07-04 o godz. 17:50 ryssiekk napisał(a): > Dlaczego więc ostatnio rosło a dzisiaj spadek. W sumie rynek dziwnie reaguje na reent. fuzję a przecież PZU wypłaci niezłą dywidendę. Rozkmini to ktoś?
akcjonariuszom pzu opłaca się zwalać pekao a pompować pzu akcjonariuszom pekao z kolei zwałka pzu jest na rękę kto wygra?
spodziewam się, że któraś ze stron będzie w jakimś stopniu poszkodowana może pzu, bo pekao jest pompowane, a pzu dodatkowo miało powódź
najlepiej jakby tej fuzji nie było, bo obie spółki dobrze sobie radzą bez niej a lepsze jest wrogiem dobrego...
jeden do jeden to też uczciwa cena raz wymiana posiadanych akcji aliora plus pekao a dwa dodatkowe 200 miliardów kredytów... jak dla mnie wszystko poniżej to jakaś pomyłka.... bo niby po co???
Nie sądzę. Gdyby tak było to teraz opłacało by się sprzedać akcje pekao i kupić PZU. Bo jest 3 razy droższe.
Dlatego myślę że za 3 akcje PZU jedna Pekao. Ale to tylko przypuszczenia
I zapewne dlatego PIS zablokował niekorzystne finansowo połączenie Orlenu i Lotosu? Albo też Orlenu i Energi? Ach, przecież nie zblokował, tylko forsował i dowiózł.
Jakie nie korzystne? Za akcję lotosu dostałem ponad 1 akcje Orlenu i 3,5 zł dywidendy. A kupowałem lotosa po 40 zł. Ile kosztuje dziś Orlen każdy widzi...