• Parytet Autor: ~Olo [77.65.99.*]
    Ciekawe jak przeliczą zamianę akcji PZU na akcje PEKAO ?
    Robi się ciekawie…
  • Re: Parytet Autor: ~inwestorGPW [83.27.5.*]
    Dobre pytanie,bo po fuzji skarb państwa będzie miał 27 % udziałów. Ale ile będzie akcji ogólnie...
  • Re: Parytet Autor: ~Stasio [185.244.214.*]
    Szanse fuzji są znikome, prezydent nie podpisze ustaw bo dla PiS SSP to podstawy potęgi, tak więc nie ma co dywagować
  • Re: Parytet Autor: ~Olo [77.65.99.*]
    Spokojnie poczekajmy, jak będzie większa kasa dla państwa to pewnie przejdzie.
  • Re: Parytet Autor: ~Awold [178.43.127.*]
    Pół akcji Pekao za akcje PZU - moim zdaniem uczciwa cena
  • Re: Parytet Autor: ryssiekk [89.239.111.*]
    Dlaczego więc ostatnio rosło a dzisiaj spadek. W sumie rynek dziwnie reaguje na reent. fuzję a przecież PZU wypłaci niezłą dywidendę. Rozkmini to ktoś?
  • Re: Parytet Autor: brzytwa [79.184.57.*]
    Dnia 2025-07-04 o godz. 17:50 ryssiekk napisał(a):
    > Dlaczego więc ostatnio rosło a dzisiaj spadek. W sumie rynek dziwnie reaguje na reent. fuzję a przecież PZU wypłaci niezłą dywidendę. Rozkmini to ktoś?

akcjonariuszom pzu opłaca się zwalać pekao a pompować pzu
    akcjonariuszom pekao z kolei zwałka pzu jest na rękę
    kto wygra?

spodziewam się, że któraś ze stron będzie w jakimś stopniu poszkodowana
    może pzu, bo pekao jest pompowane, a pzu dodatkowo miało powódź

najlepiej jakby tej fuzji nie było, bo obie spółki dobrze sobie radzą bez niej
    a lepsze jest wrogiem dobrego...
  • Re: Parytet Autor: wielblad13 [89.151.31.*]
    jeden do jeden to też uczciwa cena raz wymiana posiadanych akcji aliora plus pekao a dwa dodatkowe 200 miliardów kredytów... jak dla mnie wszystko poniżej to jakaś pomyłka.... bo niby po co???
  • Re: Parytet Autor: ~Dzidek [188.146.152.*]
    Nie sądzę. Gdyby tak było to teraz opłacało by się sprzedać akcje pekao i kupić PZU. Bo jest 3 razy droższe.
    Dlatego myślę że za 3 akcje PZU jedna Pekao. Ale to tylko przypuszczenia
  • Re: Parytet Autor: mes [89.64.20.*]
    Akcje PZU do czasu fuzji jeszcze spokojnie osiagna pulap 80-90 pln. Poczekalbym jeszcze do maja, aby zobaczyc jak ukszaltuje sie rynek.
  • Re: Parytet Autor: ~Kruger [194.242.52.*]
    I zapewne dlatego PIS zablokował niekorzystne finansowo połączenie Orlenu i Lotosu? Albo też Orlenu i Energi?
    Ach, przecież nie zblokował, tylko forsował i dowiózł.
  • Re: Parytet Autor: ~Dzidek [188.146.152.*]
    Jakie nie korzystne? Za akcję lotosu dostałem ponad 1 akcje Orlenu i 3,5 zł dywidendy. A kupowałem lotosa po 40 zł. Ile kosztuje dziś Orlen każdy widzi...
[x]
PZU -1,13% 61,02 2025-09-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.