A jak ktoś nie potrafi sobie tego sam zweryfikować i szuka informacji na takim forum to nie powinien nigdy inwestować. Na forum głownie naganiacze i kółkowicze napiszą i powiedzą to co im pasuje.
Chcesz poznać spółkę, zrób przegląd prasy. Zajrzyj na FB lub Linkedin danej spółki - jest tam pełno bieżących informacji których nie ma na ESPI. Plus wywiady prezesa i osób z zarządu ...
Ponoć wczoraj Prezes Polimexu nic nie powiedział .... taaa ja tam odebrałem inną informację. Po pierwsze jakość i marża, po drugie strategia nie chaos, po trzecie cytat ...rynek jest ciężki ale my nie narzekamy .... .....i czwarte : I kwartał zazwyczaj jest najgorszy... spodziewamy się że kolejne będą lepsze ...
Nastąpiła ogromna zmiana jakości zarządzania a efekty już widać. Wcześniej grałem na 13-15 zł teraz .... jednak więcej...
15+ to nawet w tym roku jest możliwe. Po drodze muszą być wahnięcia kursem....5,90 pewne że będzie....cel około 7+/- ....potem znów wahnięcie. Kiedy to nastąpi....do końca roku pół roku. Jest sporo czasu aby te 15+ osiągnąć. To nie płaczcie jak teraz się ubija na 4,60-4,90 przy bardzo niskich obrotach.
Trzeba trochę poszperać ... wiecie ze delegacja Polomexu byla na Ukrainie ?
https://pl.linkedin.com/posts/polimex-mostostal-s-a-_polimexmostostal-polimexinfrastruktura-activity-7341866173136871425-wrOU
Z tego co się orientuję to na Ukrainie trwa wojna i wszystko wskazuje na to że ta wojna jeszcze trochę tam jeszcze potrwa. A co do odbudowy to należy jechać raczej do Moskwy a do Kijowa.
O Ukrainie to tylko przykład informacji nie dostepnej na espi. A z drugiej sytony wojna sie kiedys skończy. Ale jak ten news Ci nie pasuje zobacz np ten https://pl.linkedin.com/posts/polimex-mostostal-s-a-_polimexinfrastruktura-polimexmostostal-activity-7343178464482447360-oTAA
Nowa gazowa jednostka wytwórcza została zgodnie z protokołem przekazana do eksploatacji w Elektrociepłowni Bydgoszcz II
Inwestycja obejmuje pięć agregatów kogeneracyjnych z silnikami gazowymi o łącznej mocy ponad 50 MWe oraz źródło rezerwowo-szczytowe o mocy ponad 70 MWt. To ważny krok w kierunku transformacji energetycznej - pozwoli na wyłączenie dwóch kotłów węglowych i ograniczy emisję CO2 o około 17%. Już wkrótce planowane jest uroczyste oddanie nowej jednostki do eksploatacji. Generalnym Wykonawcą było Konsorcjum firm Polimex Energetyka sp. z o.o. oraz Polimex Mostostal S.A. czyli Grupa Kapitałowa Polimex Mostostal.
Tyle tylko, że Wy chyba nie znacie tej giełdy i/lub jesteście idealistami. Fundamenty? Na bananie? No czasem, tak, czasem nie. Najczęściej jednak do tych fundamentów, trzeba liczyć na spekułe. Bo kapitału na tej giełdzie jest bardzo mało, a 70% obrotu robi zagranica dla której istnieje WIG 20 i może czasem WIG 40, reszta nie ma znaczenia. A polskie fundusze to bieda i nędza, która ma niewiele do zaoferowania potencjalnym klientom, więc Polacy setki miliardów trzymają na rachunkach i w gotówce, a te pieniądze nie pracują.
Oczywiście, że manipulują kursem. I nikogo żadne fundamenty nie obchodzą na bananowej giełdzie. Od pięciu lat jest to samo - do okolic 6zł i dołowanie kursu na 3 albo i 2zł i kolejne kółko. Ja też się teraz dałem nabrać, że będzie inaczej, ale nie będzie. Niby jakie są podstawy do spadku kursu obecnie? Po co teraz "na siłę" wychodzić dołując kurs? Nie ma ku temu powodów, jest to robione wyłącznie w celu sprowadzenia kursu znów do przedziału 2-3zł. Tam zbieranie i kółko na nowo.
Nie masz racji... celowo zrzucane sa spore pakiety zeby wywołać panikę a później po woli zbieranie. Automatycznie sa poustawiane. Niestety mało inteligentna ulicą jak widzi spadek to zaraz sprzedaje.... I tak samo jak rośnie. Żeby zarabiać na giełdzie nie ma co sie obrażać... trzeba szukać informacji, mieć zdywersyfikowany portfel i przedewszytkim nie panikować jak kilka dni z rzędu spada. Jakby nie było sprzedających którym puściły zwieracze.... to by nie spadało.... ale to już moja ostatnia wypowiedź.... szkoda czasu....
Kupiłem po 3.19 , zanim spadło do 1.8 . Trzymam do 10-30. Mogą kupować taniej od tych co popuścili. Może muszą alimenty zapłacić ? Albo kobita ich ciśnie, że na temu złote sztabki po super cenie ? Nie wiem, nie interesuje mnie to. Ja już siedzę w rakiecie. Kiedy odleci ? Mam nadzieję, że szybciej niż Ja. Trzymamy Panowie nie sprzedajemy.