• Indeksy Autor: ~Brydżysta [37.47.219.*]
    Patrze na indeksy giełdowe i mam nadzieję, że w portfelach macie również inne spółki. Na tych innych na pewno zarabiacie, prawda?
  • Re: Indeksy Autor: ~Czytoprawda [79.163.217.*]
    Z przesypywania jak to mówią z worka do worka to akcji nie przybędzie mimo blokady kursu spółki.
  • Re: Indeksy Autor: ~Wlado [188.33.8.*]
    To niby kto blokuje te akcje?
  • Re: Indeksy Autor: ~Brydżysta [37.47.219.*]
    Możesz/potrafisz jaśniej? O tą blokadę dopytuję.
  • Re: Indeksy Autor: ~Czytoprawda [79.163.217.*]

Short który wszystko robi żeby nie doprowadzić do wzrostu kursu w danym czasie.         Powód taki że lepiej kupić tanio a sprzedać drogo.
  • Re: Indeksy Autor: ~Brydżysta [37.47.219.*]
    Skoro to co piszesz jest prawdą to uważam, że nie ma co z szortem walczyć. Niech kurs spada, tu nie ma silnych by go podnieść. Lecimy!
  • Re: Indeksy Autor: ~Ehhhh [80.203.20.*]
    Nie chce was wybudać z głębokiego snu ale shorta na ryvu nie ma jakąś potężny fundusz. To nawet nie jest zarejestrowane w knf więc muszą mieć poniżej 0,5%. Przy tej kapitalizacji spółki to nie są jakieś potężne pieniądze.
    Czytaliście ostatni wywiad z szefem oglądaliście webinar z Mediolanu? Na przełomie 3 i 4q prawdopodobnie dojdzie do komercjalizacji części projektów. Wtedy popyt gwałtownie wzrośnie a szort zamknie pozycje ze stratą dodatkowo podbijając kurs, lepiej mieć wtedy akcję w portfelu niż plan ich kupna 50groszy taniej niż dziś.
    Zaparzcie sobie meliski pojedźcie nad jezioro do końca roku bedzie 50+
  • Re: Indeksy Autor: ~Ehhhh [80.203.20.*]
    Ja mam KGHM i LPP. Ale tu też zarobie to tylko kwestia czasu. A do końca roku sprzedam 80% za 50 resztę zostawię na na wypadek ogromnego sukcesu leku
[x]
RYVU -5,06% 18,00 2026-05-22 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.