• Skoro jest tak dobrze...to czemu jest tak źle? Autor: ~Qwer [78.30.99.*]
    Wyjaśni mi ktoś czemu mimo "świetlanej przyszłości/grubych deali/cudownej dywidendzie" itp rynek ma to w 4 literach, I wycenia spółkę jakby miała żadnej z obietnic nie dowieźć?
  • Re: Skoro jest tak dobrze...to czemu jest tak źle? Autor: ~Qwer [95.160.103.*]
    „Sprawdzam” masz w II polowie września. Wowczas zobaczysz odpowiedz, Kolego Imienniku
  • Re: Skoro jest tak dobrze...to czemu jest tak źle? Autor: ~marek [89.191.129.*]
    Nie do końca - mówili, że średni czas wniosku to 5 miesięcy...
    Także znając ich poślizgi wyjdzie troszkę dłużej.
    Obecnie istotne info to komercjalizacja PP - czas najwyższy!!!
  • Re: Skoro jest tak dobrze...to czemu jest tak źle? Autor: ~yodyod [31.0.49.*]
    Qwer, jest źle? Przecież to jest ten moment. Spółka badania kliniczne pod MDR 15/16 złożony wniosek do FDA bez konieczności robienia badań klinicznych w USA - po dojściu do 16/16 zmienia wycenę spółki o 100% zgodnie z metodą rNPV, a że bananowi tego nie dostrzegli. Ich problem, twój zysk. Weź głęboki oddech, otwórz konto i PUSH THE BUTTON. I naciskaj go tak długo aż wyczerpiesz wszystkie środki. Ja w ciągu ostatnich 4 sesji zwiększyłem zaangażowanie o 25%. Dywergencja to słowo klucz, ta ma
    mocne podłoże poznawczo emocjonalne . Nie obawiaj się , po prostu ciesz się ta chwilą, w USA nie miałbyś takich okazji
  • Re: Skoro jest tak dobrze...to czemu jest tak źle? Autor: ~marek [89.191.129.*]
    Może warto dać znać insajdom, że to "ten czas"? Oni serio nie chcą zarobić?
    A może mają infa z pierwszej ręki i wiedzą więcej?
    Jeśli drobni cały czas kupują to kto cały czas wywala?
  • Re: Skoro jest tak dobrze...to czemu jest tak źle? Autor: ~mistrzu [31.182.255.*]
    Na webinarium prezes pierwszy raz powiedział o nawiązaniu rozmów z trzema dużymi koncernami. Może dlatego był taki spokojny.
    Jak macie chwilę to zobaczcie sobie na krzywa Partnera. Ona co prawda pokazuje cykl dla przełomowych nowoczesnych technologii. Ale idealnie obrazuje cykl życia kursów spółek bio/medtech na polskiej giełdzie. Obecnie jesteśmy na dnie rozczarowania bądź tuż w chwili wyjścia z dołka
    Gartnera krzywa
  • Re: Skoro jest tak dobrze...to czemu jest tak źle? Autor: ~Ice [37.109.164.*]
    Dnia 2025-06-26 o godz. 09:44 ~marek napisał(a):
    > Może warto dać znać insajdom, że to "ten czas"? Oni serio nie chcą zarobić?
    > A może mają infa z pierwszej ręki i wiedzą więcej?
    > Jeśli drobni cały czas kupują to kto cały czas wywala?

No przecież Ty wywaliłeś czy też może już odkupiłeś bo się gubię
    a co to ma do rzeczy? w rynek nie poszło.
  • Re: Skoro jest tak dobrze...to czemu jest tak źle? Autor: ~Ice [37.109.164.*]
    Dnia 2025-06-26 o godz. 10:28 ~marek napisał(a):
    > a co to ma do rzeczy? w rynek nie poszło.

Co to ma do rzeczy ? Ano to, że jak na gościa bez akcji spędzasz tu sporo czasu i "delikatnie" starasz się obrzydzać spółkę.
    Albo to faktycznie efekt ilości wolnego czasu na emeryturze i w ten sposób wypełniasz dzień na zmianę z przesiadywaniem na parapecie i obserwacją osiedla albo to jakaś choroba lub też najzwyczajniej sobie dorabiasz :)

Jesteś pewien, że nie poszło w rynek ? Może obdarowany już sprzedał, Ty już byłeś zmęczony spółką i pozbyłeś się akcji to możliwe, że nowemu posiadaczowi udziela się Twój nastrój zwłaszcza jak czyta to co piszesz. No chyba, że nowym posiadaczem jest Twoje alter ego co też wiele by wyjaśniało.

Po Espi o wniosku byłeś "zadowolony", a już po chwili pisałeś o zasypaniu wzrostu, o nieprzekraczalnej barierze 8zł bez komercjalizacji a teraz o tym, że "ktoś wie więcej" . Trochę walczysz sam ze sobą marku.

Dla Ciebie obrót na poziomie 2, 3, 5. 10k akcji to wywalanie ?
    Zawsze się znajdzie grupa osób grających na krótko, kupili po 7 to zadowala ich 8.

Gratuluje spółce, że wreszcie dobrnęli do złożenia wniosku!
    Dziwią mnie 2 rzeczy:
    - nikt ze spółki akcji nie kupuje pomimo tak niskiej ceny.
    - przy 8 zł mamy od razu podaż która zasypuje cały popyt.
    to wszystko...jak pisałem - pomału czas by majątkiem zaczął zarządzać kto inny...nie miałby jak przy tych obrotach wyjść z akcji...zresztą jak też pisałem - nie jest to osoba mi obca...będzie na walnym z tego co mi wiadomo.
    ja nie będę ukrywał, że jestem mocno rozczarowany zrządzaniem - wedle zapewnień prezesa to od paru lat już powinienem być bogaty i właśnie byśmy przerabiali trzecią komercjalizację...zresztą to nie tylko moje odczucia a całego rynku patrząc na kurs.
  • Re: Skoro jest tak dobrze...to czemu jest tak źle? Autor: ~Mednext [95.49.202.*]
    Kluczem w rebusie jest kwestia finansowania działalności spółki do czasu komercjalizacji. Czy dotacja pozwoli im przetrwać? Czy będzie potrzebne dodatkowe finansowanie (emisja, pożyczka) ?
  • Re: Skoro jest tak dobrze...to czemu jest tak źle? Autor: ~Abakus [37.31.28.*]
    Cierpliwości Panowie, na ostatnim webinarze uczestniczyło grono zaproszonych zarządzających (i nietylko), na najbliższych komitetach inwestycyjnych będzie poruszana kwestia kumulowania akcji. Zarząd jest mocno zdeterminowany aby zmienić obraz spółki nie tylko pod względem wyceny GPW. Zmiana wizerunku jest niezbędna w owocnych zbliżających się negocjacjach czego Zarządowi życzę. Pozdrawiam wszystkich anonimowych insiderów.
    No to dusimy kciuki aby zarząd zmienił swoje podejście do akcjonariuszy - to i zmieni się wizerunek ;)
    Kurs zapewne sam się zmieni po pierwszym sukcesie...a może i już po zmianie wizerunku.
    Bo urządzenia obronią się same.
    Nazwisko profesora także ;)
    ps co znaczy zbliżających się negocjacjach? Prezes mówił, że już negocjują z 3 podmiotami
  • Re: Skoro jest tak dobrze...to czemu jest tak źle? Autor: ~Next [85.221.150.*]
    A gdzie jest max?? Maxiu zyjesz
  • Re: Skoro jest tak dobrze...to czemu jest tak źle? Autor: ~Jj [46.113.8.*]
    Starają się nie powiem , to wymyga jednak wyniku bo czasu mało .
[x]
MEDINICE 5,44% 12,80 2025-09-26 16:49:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.