Już 30 czerwca uchwała o emisji akcji z prawem poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy może zostanie uchwalona? Czekam na nią jak to miało miejsce w latach wcześniejszych
"Inwestowałem przez chwilę w HH i mocno przyglądałem się spółce. Jest to podmiot niewiarygodny, żyjący z komunikatów i ewentualnych podbitek kursu, nie z biznesu.
Podbitki, jeżeli są w nie uwikłani indywidualni inwestorzy, są źródłem wiszenia na spółce przez lata.
Spółka podpisuje umowy z podmiotami, które często prowadzą siecią koneksji do właścicieli HH, czyli robią biznesy sami ze sobą. Raz zapomnieli wyczyścić WHOIS (właściciela domeny) jednej z takich spółek i krótką drogą można było dojść do wniosku, że właściciele HH i wspomnianego podmiotu mają udziały w jednej organizacji.
Trole grający na podbitkach powiedzą, że to spółka spekulacyjna, natomiast do spekulacji tu daleko. Tu nie ma mięsa, fundamentów, zdrowego biznesu, a spekulacje przejawiają się sztucznymi podbitkami mającymi skusić indywidualnych inwestorów.
Od pandemii i sprzedaży testów, po roboty dezynfekujące i zestawy dla NATO oraz CZIPY podskórne - to tylko bieda-marketing.
Nie dajcie się zwieść.
Spółka zapycha raporty wiadomościami z branży, jakby potrafiła wykorzystać trendy, co jest bujdą.
Wpis ku przestrodze. Ja od wielu miesięcy trzymam się z daleka, wszedłem i widzę, że zupełni nic się nie zmieniło."
Wszystko się zgadza. Wywalają ulicy wszystko co obejmą - FF 100 % . Szukają znowu frajerów by żyć z kasy ulicy .Niech obejmie konkretny inwestor branżowy i niech działają . Skoro taka świetlana przyszłość czemu CPAR zwleka z objęciem warrantów .
Autor: ~cierpliwy [88.156.135.*] Ale ciemnna masa. Warranty Subskrypcyjne zostały przydzielone, tylko Cpar nie objął jeszcze całego pakietu akcji, ma czas do aż do 31 grudnia 2029 r. - doucz ie obiekcie ceramiczny. Zapewne HMP ma nowego inwestora, skoro jest projekt uchwały
Już poprzedniej opcji nie wykorzystali i termin przedłużyli nową umową .Było tak czy nie ty geniuszu. a i tak znowu może będzie jakiś przekręt bo cena do objęcia to średnia z najniższych kursów z 20 sesji minus 10 % .Pamiętasz jak zadałem ci pytanie skąd była taka niska cena do objęcia toś nie od powiedział tylko odesłałeś mnie z pytaniem do spółki jak mam problem. W pierwotnej umowie był jeszcze zapis o kwocie 600 k rocznie za gotowość objęcia akcji przez CPAR to dopiero przewał.
Proszę bardzo się częstować. Wieśko zapomniał wspomnieć, że jeden z "Inwestorów" zagranicznych, zarejestrował działalność rok przed komunikatem i jest powiązany ze spółką HH.
W takich sytuacjach znajomi znajomych obejmują akcje HH z bezcen, inwestując de faco gotówkę zarobioną na podbitkach na tym walorze.
Można tak w nieskończoność.
Nabyte pakiety będą sprzedane pod kolejne komunikaty i koło się zamyka.
Wiesko manipuluje lub jest sam w błedzie, jeśli ktoś w tym półroczu kupował akcje i ma średnią około 0,33 i dostanie akcje nowej emisji w cenie załóżmy 0,20 to ile zarobi jak kurs po rozwodnieniu z pewnością dużo spadnie. To co zarobi na przydzielonych akcjach nie pokryje straty ze starych akcji. Tylko może być duży zysk jakby zbiegło się z emisją znaczące pozytywne info. Wg mnie i tak jest lepiej poczekać i kupić akcje po rozwodnieniu teraz to już nie ma sensu. Wiesko na okrogło wciska kit ile zarobił na nowej emisji ale nie piśnie słówkiem ile stracił na starych acjach które były dużo droższe.
Autor: ~males [83.21.233.*] Warto douczyć się, że wystarczy mieć 1 akcję danej spółki aby objąć akcje w zapisach dodatkowych. Po drugie doucz się co to są działania spekulacyjne.
Autor: ~males [83.21.233.*] I jeszcze jedno pamiętaj dopuszczenie akcji serii H obejmowanych w zapisach dodatkowych po 10 gr. do obrotu miało miejsce w dniu 15.02.2023 r. i kurs 13 gr. A teraz najważniejsze, kto akcji nie sprzedał to po roku w dniu 13.02.2024 r. kurs HMP osiągnął 88 gr. Czekam na uchwalę z pp
A ty sprzedałeś leszczu po 0.13zl i trąbiłeś, jaki to interes życia zrobiłeś buahaha. A teraz leżysz od 0.8zl i usrednianie w dół buahaha. Ostatnio zakupy po 0.3zl a kurs 0.27zl. Na co czekasz, spółka skazana na sukces. Usrednianko w dół wiesio buahaha
Jedyna dobra opcja to emisja bez pp dla inwestora branżowego . FF jest 100 % czyli prawie 80 mil i następne 80 mil ma kupić ulica oczywiście gdy nowe akcje będą 1 d 1 . Czyli 160 mil i dalej ulica ma kupować by kurs urósł ? Wieśko z dyndasem się na głowy pozamieniał. Wracając do sytuacji jaka miała miejsce kiedyś to banał ile było akcji 10 mil? ile kasy trzeba wyłożyć przy takiej ilości by kurs wyciągnąć wysoko . No ale 4 kontenery z bezwartościowym zielskiem i hurtownia bez towaru dla cymbała może być warta 150 mil .
Dnia 2025-06-25 o godz. 21:34 ~cierpliwy napisał(a): > Jedyna dobra opcja to emisja bez pp dla inwestora branżowego . FF jest 100 % czyli prawie 80 mil i następne 80 mil ma kupić ulica oczywiście gdy nowe akcje będą 1 d 1 . Czyli 160 mil i dalej ulica ma kupować by kurs urósł ? Wieśko z dyndasem się na głowy pozamieniał. Wracając do sytuacji jaka miała miejsce kiedyś to banał ile było akcji 10 mil? ile kasy trzeba wyłożyć przy takiej ilości by kurs wyciągnąć wysoko . No ale 4 kontenery z bezwartościowym zielskiem i hurtownia bez towaru dla cymbała może być warta 150 mil .
brawo widac ktos tu mysli ale wiesmak juz zgłupiał od traceni atu kasy