A jak nie sprzeda się kopii za te 200 tys. $ to nawet tych 10% nie zobaczą czyli zrobili grę dla kogoś jak one more level świetny interes pewnie 101XP pokrywał koszty produkcji bo jujibee nie miało kasy świetna firma...
Nie jest kolorowo na gamingu firmy muszą ratować się emisjami sprzedażą akcji (pcf grupe, farm 51) lub podpisują umowy niekorzystne aby tylko przetrwać i nie zbankrutować a tu jeszcze wchodzi AI i będzie tylko gorzej
Z czego się cieszysz że spółka nie miała kasy na produkcję kluczowej gry i prosiła się wydawcę żeby pokrył jej koszty z czego dostanie bagatela az 10% jak dobrze pójdzie!!!
Ja odbieram to jako pokazanie bardzo niemorzystnej umowy dla jujubee którą spółka zawarła z wydawcą w skrócie kasy z tego nie będzie ewentualnie 101XP coś tam zarobi
Ja odbieram to tak, że KNF powinno takich kak ty gonić za manipulowanie faktami. Nie 10% dla spółki, tylko 10% jeszcze przed zwrotem kosztów wydawcy, a reszta tantiem po zwrocie. Ty to wiesz ja to wiem ale manipulujesz by zebrać tanio akcje od naiwnych. Manipulowanie kursem jest karalne pytanie kiedy w koncu KNF się weźmie za was.