Nie. Dlaczego? Bo dużo perspektyw co byś nie napisał marudząc.. Crime w 3 dni się zwrócił, kasa będzie szła. A parę rzeczy ciekawych się jescze pokaże w tym roku. Dlatego myślę że wielu przy tej cenie dywidendę od razu zainwestuje w dokupienie , na co liczę bo może to spowoduje że ubędzie tutaj marudzących .
Bo tutaj zawsze jest wywalanie po nabyciu praw do dywidendy. Tak było w poprzednich latach i sam zobaczysz że i tak samo będzie tym razem. Jak już nabędą prawa do dywidendy to już nie będzie tutaj po co trzymać akcji, lepiej będzie je od razu puścić i wrócić na początku przyszłego roku, po optymalizacjach podatkowych. Większość tak będzie robić, bo po prostu to się najbardziej opłaca, lepiej sprzedać na przełomie lipca/sierpnia w tym roku, zgarnąć dywidendę w sierpniu, przeczekać dalsze spadki i kupić w kolejnym dołku cenowym na początku stycznia. Dzięki temu za taką samą kasę będzie można mieć dużo więcej akcji.
Cóż każdy ma inną strategię, ja topja szanuje i pewnie skorzystam z sugestii by po nabyciu praw do dywidendy dokupić.. o ile sprawdzi się to co piszesz. Co do optymalizacji podatkowych.. wg mnie to przesadne stwierdzenie , nie na wszystkich spółkach tak się dzieje.. zależy to od wielu czynników ,( tutaj np . Pojawienie się Huntinga w grudniu-
Jesteśmy obecnie na kursie tam gdzie byliśmy w zeszłym roku na końcu lipca, kiedy to było nabycie praw do dywidendy. Wystarczy spojrzeć na wykres. Do zobaczenia w styczniu na 7 - 8 zł.
Cóż zobaczymy. Ale tak nawiasem mówiąc też nie widziałem twojego komentarza odnośnie wzrostu za ostatnie 6 miesięcy. Poczatkiem roku było poniżej 8 a teraz oscyluje już pod 11… przyznasz że jak na 6 miesięcy całkiem niezły zysk? Chodzi mi o to że z perspektywy zainwestowania parę lat temu u nic nie robienie po 20-30pln każdy będzie marudził , ale to nie o to chodzi. Tak czy siak., dzięki za normalną tutaj dyskusję . Pozdr
Dnia 2025-06-26 o godz. 15:55 ~eldzi napisał(a): > Jesteśmy obecnie na kursie tam gdzie byliśmy w zeszłym roku na końcu lipca, kiedy to było nabycie praw do dywidendy. > Wystarczy spojrzeć na wykres. > Do zobaczenia w styczniu na 7 - 8 zł.
No to spójrz, jakie w zeszłym roku spółka miał przychody i zyski, a jakie teraz, no i jakie są perspektywy przychodów z najnowszej gry. Cena i wzrosty nie wzięły się z nikąd ;)