• Poprawne nazwy w biurach maklerskich Autor: ~123 [31.60.58.*]
    Dwa dni temu napisałem do DM w Aliorze, że używają złych tj. starych nazw spółek Wise Finance SA (IBSM, Noble Financials, itd.) oraz Wise Energy (ONE, FMG, itd.).
    W ciągu dwóch dni zmienili nazwy na poprawne. Aż się zdziwiłem, że zrobili to tak szybko wrecz błyskawicą.
    Od dzisiaj w DM Aliora są już poprawne nazwy (są to tzw. długie nazwy / nie tickery):

Wise Finance SA
    Wise Energy SA

Zróbcie to samo w swoich biurach maklerskich.
    Wystarczy wysłać maila. Prosta sprawa.

• Re: Poprawne nazwy w biurach maklerskich Autor: ~Eryk [109.231.0.*]
    Mbank zgłosiłem właśnie,dam znać czy to coś dało
  • Re: Poprawne nazwy w biurach maklerskich Autor: ~123 [31.60.58.*]
    Dzięki
    Ja z kolei trochę tak w ramach rewanżu wystąpiłem do OANDY TMS Brokers aby te spółki dodali do systemu notowań bo ich w ogóle (jeszcze) u siebie nie mają.
    Zobaczymy. Oanda to dość duży międzynarodowy broker..
  • Re: Poprawne nazwy w biurach maklerskich Autor: ~123 [31.60.58.*]
    Do DM Santandera ale tego po DM Deutsche Banku o zmianę nazw też napisałem.
  • Re: Poprawne nazwy w biurach maklerskich Autor: ~Eryk [109.231.0.*]
    Ręce opadają -odp. z mbanku

Dzień dobry,

nie odnotowaliśmy nieprawidłowości w prezentowaniu nazw spółek. Dane wyświetlamy oraz aktualizujemy zgodnie z komunikatem, który otrzymujemy od Giełdy Papierów Wartościowych (GPW).

Przykro nam z powodu utrudnień.

Odwołanie może Pan złożyć w terminie 30 dni od daty, w której otrzyma Pan odpowiedź. Może Pan to zrobić za pośrednictwem:
    - infolinii,
    - osobiście w PUM lub
    - korespondencyjnie na adres:
    Biuro maklerskie mBanku
    ul. Prosta 18
    00-850 Warszawa.

Może Pan przekazać sprawę do podmiotu uprawnionego do prowadzenia postępowania w sprawie pozasądowego rozwiązywania sporów konsumenckich. Zasady i tryb takiego postępowania określa Ustawa z dnia 23 września 2016 r. o pozasądowym rozwiązywaniu sporów konsumenckich. W szczególności może Pan to zrobić do Centrum Mediacji działającego w ramach Sądu Polubownego przy Komisji Nadzoru Finansowego. Uprawnienie to dotyczy klientów będących konsumentami.

Może Pan również wystąpić z wnioskiem, aby sprawę rozpatrzył Rzecznik Finansowy lub z powództwem do sądu powszechnego w Warszawie. Podmiot pozywany: mBank S.A. z siedzibą w Warszawie, ul. Prosta 18, 00-850 Warszawa
  • Re: Poprawne nazwy w biurach maklerskich Autor: ~123 [31.60.86.*]
    Na głupotę nie ma lekarstwa.
    Głupoty mBank wypisuje. Oto dowód ze strony internetowej GPW:
    https://prnt.sc/yxT3q7KfLR7p 

• I Ty się DZIWISZ Autor: ~Peroniaż [176.122.240.*]
    Państwo z kartonu
    Dzięki zastosowaniu paragrafów ostatnio zmarło dziecko 4 miesięczne w rodzinie zastępczej = głośna sprawa w państwie z kartonu
  • Re: I Ty się DZIWISZ Autor: ~123 [31.60.86.*]
    W Statice (Notowania NOM3) podobnie mi napisali, dlatego wk...wiłem się i do GPW właśnie napisałem tak:

Mówiąc wprost macie burdel na waszych stronach internetowych.
    Chodzi o to, że:
    Na liście spółek macie poprawne nazwy spółek (p.zał.), natomiast w tzw. kartach spółek macie już ZŁE, stare i nieaktualne od dawna nazwy spółek.
    Wiele różnych portali powołuje się na te wasze bzdury z kart spółek i powtarza za wami te brednie.

Nie ma spółki IBSM SA jest Wise Finance SA.
    Nie ma spółki FMG SA jest Wise Energy SA.

Patrz załączniki.

Zróbcie wreszcie porządek z tym bałaganem/burdelem na waszych stronach internetowych i w KARTACH SPÓŁEK podajcie wreszcie też tam  POPRAWNE NAZWY:

Wise Finance (ticker IBS)
    Wise Energy (ticker FMG)

Mam nadzieję, że jesteście w stanie to ogarnąć i że nie jest to dla Was zbyt skomplikowane (?)
    Leży to przede wszystkim  w waszym interesie i jest to dla waszego dobra.
    Chyba uważacie się za profesjonalistów?

[ nazwa -------- ]
    [ adres mailowy ]

P.S.
    W razie potrzeby przekażcie to (tego maila)  do odpowiedniego działu. 
    Z góry dziękuję.
[x]
IBSM 2,29% 62,60 2025-10-15 11:00:46
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.