Dwa dni temu napisałem do DM w Aliorze, że używają złych tj. starych nazw spółek Wise Finance SA (IBSM, Noble Financials, itd.) oraz Wise Energy (ONE, FMG, itd.). W ciągu dwóch dni zmienili nazwy na poprawne. Aż się zdziwiłem, że zrobili to tak szybko wrecz błyskawicą. Od dzisiaj w DM Aliora są już poprawne nazwy (są to tzw. długie nazwy / nie tickery):
Wise Finance SA Wise Energy SA
Zróbcie to samo w swoich biurach maklerskich. Wystarczy wysłać maila. Prosta sprawa.
Dzięki Ja z kolei trochę tak w ramach rewanżu wystąpiłem do OANDY TMS Brokers aby te spółki dodali do systemu notowań bo ich w ogóle (jeszcze) u siebie nie mają. Zobaczymy. Oanda to dość duży międzynarodowy broker..
nie odnotowaliśmy nieprawidłowości w prezentowaniu nazw spółek. Dane wyświetlamy oraz aktualizujemy zgodnie z komunikatem, który otrzymujemy od Giełdy Papierów Wartościowych (GPW).
Przykro nam z powodu utrudnień.
Odwołanie może Pan złożyć w terminie 30 dni od daty, w której otrzyma Pan odpowiedź. Może Pan to zrobić za pośrednictwem: - infolinii, - osobiście w PUM lub - korespondencyjnie na adres: Biuro maklerskie mBanku ul. Prosta 18 00-850 Warszawa.
Może Pan przekazać sprawę do podmiotu uprawnionego do prowadzenia postępowania w sprawie pozasądowego rozwiązywania sporów konsumenckich. Zasady i tryb takiego postępowania określa Ustawa z dnia 23 września 2016 r. o pozasądowym rozwiązywaniu sporów konsumenckich. W szczególności może Pan to zrobić do Centrum Mediacji działającego w ramach Sądu Polubownego przy Komisji Nadzoru Finansowego. Uprawnienie to dotyczy klientów będących konsumentami.
Może Pan również wystąpić z wnioskiem, aby sprawę rozpatrzył Rzecznik Finansowy lub z powództwem do sądu powszechnego w Warszawie. Podmiot pozywany: mBank S.A. z siedzibą w Warszawie, ul. Prosta 18, 00-850 Warszawa
W Statice (Notowania NOM3) podobnie mi napisali, dlatego wk...wiłem się i do GPW właśnie napisałem tak:
Mówiąc wprost macie burdel na waszych stronach internetowych. Chodzi o to, że: Na liście spółek macie poprawne nazwy spółek (p.zał.), natomiast w tzw. kartach spółek macie już ZŁE, stare i nieaktualne od dawna nazwy spółek. Wiele różnych portali powołuje się na te wasze bzdury z kart spółek i powtarza za wami te brednie.
Nie ma spółki IBSM SA jest Wise Finance SA. Nie ma spółki FMG SA jest Wise Energy SA.
Patrz załączniki.
Zróbcie wreszcie porządek z tym bałaganem/burdelem na waszych stronach internetowych i w KARTACH SPÓŁEK podajcie wreszcie też tam POPRAWNE NAZWY:
Wise Finance (ticker IBS) Wise Energy (ticker FMG)
Mam nadzieję, że jesteście w stanie to ogarnąć i że nie jest to dla Was zbyt skomplikowane (?) Leży to przede wszystkim w waszym interesie i jest to dla waszego dobra. Chyba uważacie się za profesjonalistów?
[ nazwa -------- ] [ adres mailowy ]
P.S. W razie potrzeby przekażcie to (tego maila) do odpowiedniego działu. Z góry dziękuję.