Miłośnik CD projektu się znalazł. Jeszcze rok temu na forum CD-R też szalały takie spadziowe Krzysie i mąciły w głowach akcjonariuszom. A potem poszła sztanga w górę i końca wzrostów nie widac. Tu będzie tak samo.
CD Projekt konsekwentnie ze średnią 111 złotych. Dokładnie wyczekałem swoje, przyszły lepsze czasy i pięknie idzie. Szorty nie mają nic do powiedzenia. A najpiękniejsze na tej firmie dopiero przed jej inwestorami.
Tu nastąpi identyczna sytuacja. Podkreślam, będzie identycznie. Tylko swoje należy odczekać.
To wypie... na cdr po co tu jesteś ? może po to żeby kupić akcje na dołku a może że szefostwo ci każe pisać że będą spadki bo chcą odkupić od ulicy po taniości a tak naprawdę będą wzrosty już niebawem
Ile to można zebrać o akcje... Uwazaj jak wszyscy będą sprzedawać, szczególnie przy takich dywidendach jakie spółka płaci... Ja pierwsze akcje kupowałem w 2022r przed dywidenda, przez 3 lata ponad 32zl dywidendy na akcje + skup akcji. Za pół roku koniec ernout rortosa i nowa gra za rogiem, a na forum zebrania o akcje.
Dla tych co obecnie kupują to chyba dobrze że kurs zleciał bo można kupić w promocji. Nikt płakał nie będzie że kiedyś było po 600 zeta. Wręcz przeciwnie, te poziomy mogą wrócić. A jak komuś tsgames nie pasuje to niech idzie na CD Projekt jak krzys91 doradza.
Kurs w przyszłości zapewne wzrośnie . Ale nie wiem skąd to ślepe porównywanie z CD. O wzroście decydować będą wyniki anie to że jak wzrósł kurs CD to wzrośnie i TEN. CD to jednak duża lepsza spółka i przede wszystkim mająca zdecydowanie lepszą wiarygodność. Pisanie o 2 xx czy nawet 3xx i z drugiej strony o 40 zł to bzdury. Jeżeli kurs TEN SA za ca 12 m-cy byłby na poziomie 120 zł to byłby to dobry rezultat. Jeżeli byłoby wyżej ca 150 zł to byłby to ( mało prawdopodone) bardzo dobry rezultat.
Porównuje do CD bo to proste hasło, działające na wyobraźnię. Żyjemy w czasach tik toka, mało kto ma czas i ochotę czytać wywody czyjes. Dlatego trolle jak i naganiacze używają prostych zwrotów. Pozostaje też kwestia że się nie znają i więcej nie są w stanie napisać
Nie zgodzę się z Tobą, że CDR to "lepsza spółka". Uwierz mi, czasem tu zaglądam i przez wiele miesięcy czytałem różne wpisy na temat CDR (na jego forum). Zawsze, gdy coś "leci w dół" to "wiesza się psy". Tam po nieudanej (na tamte czasy) premierzy Cyberpunk'a 2077. Kurs oberwał rykoszetem. Firma i Zarząd robili swoje. Było cięcie kosztów i etatów. Jak na TEN. Było uporządkowanie grupy, jak na TEN. Były szorty, jak na TEN. Był też plan, gotówka, pomysł i samozaparcie, jak na TEN.
Co stało się po wyjściu z 2023 roku, każdy widzi. Długoterminowi gracze dzisiaj liczą ładne i pewne zyski, spore stopy zwrotu.
Tu, moim zdaniem jest wiele identycznych symptomów. Pamiętaj tylko, że mowa tu o grach mobilnych. Inny rynek, powiedziałbym nawet bardziej perspektywiczny. Tak... Mamy również ugruntowane marki HC i FC. Zarząd, pierwsza klasa. Tylko czekać. Na CDR i TEN będziemy w przyszłości mówić o nowych rekordach i szczytach cenowych.
Może i masz wiele racji z tym co piszesz. Niemniej TEN przez negatywne działalnia głownych udziałowców Popowicza i Pernala . Jak również fatalne zarządzanie byłego prezesa Zużałka - których notabene w/w Panowie wynagrodzili w kosmicznych rozmiarach znaczaco utracił wiarygodność. A zaufanie w biznesie to bardzo istotny element.
Myślę, że nowy Zarząd i nowy Prezes od dłuższego czasu mocno pracują na powrót do sentymentu i zaufania. To wymaga czasu, ale trwa już tyle, że niedługo nastąpi wybicie z okresem żniw. Tu żniw będą bardzo długo trwały. Powróćmy do tematu w 2026. Dziękuję na teraz.
To ty wypisujesz bzdury które nikogo nie obchodzą, mówię tylko o tym że np. ktoś kupował po 140zł to po wzięciu 3x dywidenda masz cenę zakupu 108zł... Do tego skup akcji który w dłuższej perspektywie zaprocentuje wyższymi dywidendami... Dochodzimy do sytuacji że w ogóle może się nie opłacać sprzedawać, bo spółka regularnie płaci dywidendy nawet przy 8zł na akcje masz 10% dywidendy... I pisanie o tym że notowania nie są aktualnie stabilne kiedy kurs cały czas trzyma się w okolicach 80zł... Ale szkoda czasu żeby Ci to dokładniej tłumaczyć.
Notowania są w miarę stabilne w okresie ostatnich miesięcy tu zgoda - wpływ na to miała raczej dywidenda , nie wyniki szczeglnie sprzedaż. . A ty porównujesz do okresu ca trzech lat. Weż jeszcze pod uwagę do swoich wyliczeń utratę wartości pieniądza w czasie - patrz wysoka inflacja. Popatrz też ile wzrósł w ty okresie rynek . Jak na razie inwestycja jest kiepska i niema co zaklinać rzeczywistości. Perspektywy wydają się nie złe. Dlatego liczę na wzrost kursu na przełomie 12 miesięcy do poziomu ca 120 -140 zł . Czy tak będzie zobaczymy.
Nie mówię o miesiącach tylko o 3 latach, poza jednym wybiciu na 160zl masz kurs praktycznie cały czas w okolicach 80-90zl... Skumulowana inflacja za 3lata to oko 30%... Dywidenda Ci już to pokryła... Jak kurs urośnie od teraz o 50% to większość już będzie na plusie.
wiekszosc geniuszy pisze tu nie rozumiejac nawet tresci watku.,. blazny ja nie porownije do CD bo to niemozlowe tylko przypominam wasze zaklecia kolejne ze TSG bedzie podazal z cena w gore za CD.,..ale beton,,