• Rozwodnienie akcji o 11,5% Autor: ~Technik [94.254.161.*]
    Czyli cena godziwa na dziś 75,4. I od tej kwoty można myśleć o wejściu, powyżej to tylko ubieranie naiwnych. Takie jest moje zdanie i opinia.
  • Re: Rozwodnienie akcji o 11,5% Autor: ~Jaszczomp [37.47.183.*]
    Twoja opinia mnie nie interesuje.
  • Re: Rozwodnienie akcji o 11,5% Autor: ~heh [83.24.20.*]
    Ton wypowiedzi może się nie podobać, ale gość ma rację. Akcje się rozwadniają. Zobaczymy co z tego będzie. Początkowo pewnie panika, szczególnie tych, którzy wchodzili po 90+
  • Re: Rozwodnienie akcji o 11,5% Autor: ~Krzysiek [95.160.149.*]
    Jakie akcje się rozwadniają. Czy wy inwestujecie na giełdzie od wczoraj? Czy oni te pieniądze włożą w wakacje prezesa, czy może kupią sobie wielką pizzę.... Te pieniądze idą w środki trwale, kupują sprzęt do realizacji kontraktu, zwiększają aktywa spółki. Środki te umożliwią realizację kontraktu na 9 mln euro i jednocześnie pozwolą rozwinąć kolejny produkt, który wejdzie do portfolio spółki. Mogliby to zrobić kredytem, wtedy urosłyby zobowiązania i koszty odsetkowe. Taka emisja to lepsze rozwiązanie, bo nie obniża marży o koszt kredytu. Nie ma żadnego rozwodnienia. Rozwodnienie byłoby gdyby zarząd przyznał sobie akcje w ramach premii. Moja rada, nie słuchajcie naganiaczy. Trzymajcie te akcje jeszcze 2-3 lata, niezależni od zachowania kursu. Dajcie się spółce rozwinąć, a zarobicie sporo kasy.
  • Re: Rozwodnienie akcji o 11,5% Autor: ~Hahaha [94.254.152.*]
    No właśnie kredytu nie dostaną
    Mają 10 mln zobowiązań i straty od 2 lat tylko 2 kwartały są na plus 6 ma sporym minusie.
    Myślisz że kredyty rozdają każdemu i to w nieskończoność?
    Otóż nie.
  • Re: Rozwodnienie akcji o 11,5% Autor: ~depto [82.177.168.*]
    Święte słowa. Czekać... ;)
  • Re: Rozwodnienie akcji o 11,5% Autor: ~alicja1992 [37.120.215.*]
    Technik to paździez latający po forach i siejący ferment. Miejcie swoj rozum. Są 3 spolki kosmiczne scanway, creotech i sdsoptic
[x]
SCANWAY -5,78% 130,50 2025-09-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.